Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Pavičić najbolji, Prince Ampem slučajni tragičar derbija

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 20:31

Donosimo ocjene Rijekinih nogometaša nakon eksplozivnog derbija na Rujevici

Martin Zlomislić 5.5

Skoro pa nezaposlen u prvih pola sata utakmice, kod pogotka Livaje nije mogao bolje reagirati. U drugom poluvremenu je Hajduk bio puno aktivniji, bilo je tu nekih lošijih procjena. Livajin jedanaesterac je bio neobranjiv, možda je trebao bolje reagirati kod odlučujućeg pogotka, nije dobro ispratio korner.

Nino Galović 6

Nekoliko puta sjajno zagradio snažnog Livaju, ponio se kapetanski na terenu, siguran u duelu. Nije uspio zaustaviti Livajin šut za 0:1. Imao je puno posla u drugom dijelu, Hajduk je izlazio s puno igrača u posljednju trećinu igrališta. Iako je bio solidan, Livaja je danas izašao kao pobjednik ovog duela.

Darko Velkovski 6

Također izvrstan u defenzivnim zadaćama, ipak pamtimo kako mu je Biuk pobjegao u kontri koju je potom prekršajem morao zaustaviti Krešić.

Anton Krešić 6

Požrtvovan u obrani zajedno s Galovićem i Velkovskim, uglavnom je dobro markirao Hajdukove napadače, stigao je uputiti i jedan udarac pema golu.

Ivan Tomečak 7

Radio je puno problema Josipu Elezu, kudikamo opasniji i ofenzivniji od Ampema s druge strane. Gotovo sva opasnost za Hajdukova vrata u prvom dijelu je stizala s njegove strane. Daleko najbolji pojedinac Rijeke u prvom poluvremenu. Trener Tomić ga je ostavio u svlačionici na odmoru, vjerojatno je riječ o ozljedi. Ocjena bi sigurno bila i viša da je ostao u igri do kraja susreta.

Od 46. minute Andrija Vukčević 6.5

Jedan od najaktivnijih igrača na terenu u drugom poluvremenu, ciljano su lopte išle prema njemu. Nije uspio doći do gola, ali je svakako dobro zamijenio sjajnog Tomekčaka. Tražio je loptu, ali ostajemo dojma da je Andrija danas htio napraviti puno više nego što je uspio pokazati na terenu.

Lindon Selahi 6.5

Tihi kreativac je prerovao centar, podijelio puno točnih lopti, osvojio je gotovo sve duele i najbitnije, nekoliko puta prebacio Hajdukove linije dugim i preciznim loptama.

Adam Gnezda Čerin 6

Sjajno pucao glavom nakon ubačaja Tomečaka, odigrao je dobru utakmicu, no ostaje u sijeni ostalih igrača, premda ga je bilo posvuda po terenu.

Od 56. minute Robert Murić 7

Čim je ušao igru unio je novu živost u igru Rijeke, stalno je pravio nered po desnoj strani igrališta i uporno tražio rješenja za vodstvo Rijeke. Pamtimo sjajnu asistenciju na Vukčevića koji je promašio veliku šansu u 70. minuti. Kasnije je bio siguran s bijele točke za 2:2, Kalinić je bio nemoćan. Sjajan način za okruniti jubilarni stoti nastup u dresu Rijeke.

Prince Ampem 5.5

Hajdukov Lovrencsics je dobro zatvorio Ampema, Ganac nije ima veliki broj protrčavanja. Kada je i preskočio Mađara, Hajduk je sve krpao preko Stefana Simića. Izravan krivac za jedanaesterac Hajduka, zaustavio je udarac Krovinovića rukom. Kako se kasnije pokazalo, ispao je tragičar današnjeg derbija

Od 97. minute Denis Bušnja

prekratko igrao za ocjenu

Domagoj Pavičić 7.5

Dobro je odradio posao povezivanja veznog reda i napada, držao je sve konce u svojim rukama, svakako najvažniji igrač Rijeke, barem kada je riječ o organizaciji napada i tranziciji iz obrambene u napadačku formaciju. Sve što se događa na protivničkoj polovici je bilo na neki način povezano s njim, Driblao je, dodavao, osvajao duele i gurao kvalitetne lopte na krila.

Haris Vučkić 6.5

Relativno neprimjetan do početka drugog dijela kada je otvorio akciju odličnim udarcem koji je obranio Kalinić. Kasnije je asistirao Drmiću za 1:1. Slično kao i u slučaju Drmića, Hajduk je danas sa tri stopera manje-više uspješno neutralizirao Rijekine napadače koji su bili primorani tražiti rješenja na krilima.

Od 87. minute Isah Abass

Igrao prekratko za ocjenu

Josip Drmić 7

Gotovo pa nevidljiv u prvom dijelu, sve do 56. minute kad je zabio izjednačujući pogodak glavom. Danas je bio dobro čuvan, Hajduk je igrao s tri stopera, Josip se nije uspio probiti kraj velikog broja igrača osim u toj jednoj situaciji iz koje je naposlijetku i poentirao.


Tagovi

RijekaDomagoj PavičićPrince Ampem Obeng

Ostale Vijesti