Borna Jakšić/Pixsell
Borna Jakšić/Pixsell

OCJENE - Rijeka: Pašalić će sanjati Malenicu, a Fruku je 'uzeo' još jednu briljatnu asistenciju!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 02.12.23. | 17:35

Kompletna Rijeka bila je bolja u drugom dijelu, Sopić je povlačio dobre poteze, ali opet je štekala realizacija

Ovako smo ocijenili igrače Rijeke u remiju (0-0) s Osijekom. Tko je po Vama bio najbolji, a tko je zakazao u Sopićevoj momčadi?

Nediljko LabrovićVratar
Nije imao neku veliku obranu, ono što je išlo prema njegovim vratima, to je zaustavio bez previše problema. Na trenutke je pokazao nesigurnost, pogotovo pri ispucavanju lopte, jednom je poklonio Osječanima priliku, koju nisu znali iskoristiti. Nisu domaći igrači previše prijetili, nisu se pretjerano snalazili u samoj završnici, time je i on ostao bez prave intervencije.
Ocjena
6
Ivan SmolčićObrana
I on ulazi u kategoriju 'bolji u drugom, nego u prvom dijelu.' Kao da je bio malo usporen na početku, kasnio je u duelima, gubio druge lopte, nije se lako nosio s osječkim pritiskom po toj strani. U nastavku precizniji u dodavanjima, čak i ofenzivniji, imao je i priliku nakon ubačaja, nije uspio zabiti. A otraga je pokrio što je trebao, Osijek je malo toga napravio na njegovoj strani.
Ocjena
6
Emir DilaverObrana
On je imao problema, pogotovo s Mierezom. A kad je pratio Argentinca, onda su mu se iza leđa znali prikrasti Bukvić i Prekodravac. Znao je neoprezno istrčati, ostavio je sam i Bralića, koji nije pogodio glavom. Ali, kao i čitava momčad, podigao je razinu igre u drugom dijelu, koncentriran i pravovremen, osječki se napadači nisu baš naigrali.
Ocjena
6
Matej MitrovićObrana
Najbolja obrambena karika Sopićeve momčadi! U prvom su dijelu i Smolčić i Dilaver i Čabraja griješili i nudili Osječanima prilike, Mitrović je pritom bio koncentiran, miran, siguran. Njegova je forma veliki dobitak za Sopića i Rijeku, dobrodošlo iskustvo, jer, zna i osjeća kad može iznijeti loptu, otići naprijed, pokazuje suigračima gdje i kako trebaju stajati i pokrivati suparnika. U nastavku još uvjerljiviji, odigrao, praktički, bez greške.
Ocjena
7
Marijan ČabrajaObrana
U prvom je poluvremenu imao dosta problema s Bukvićem i Prekodravcem, nekoliko su puta Osječani bili dosta opasni po toj lijevoj strani pa je i on bio na vjetrometini. No, kasnije se pribrao, u nastavku bio sigurniji, pokušao nekoliko puta i ubačajima s krila uposliti svoje napadače, ali ti centaršutevi ostali su bez učinka. Međutim, nekih velikih zamjerki na njegov račun nema, dobro je zamijenio Godu.
Ocjena
6
Lindon SelahiVezni red
Igrao do 88.minute. Puno toga je prošao proteklog tjedna, puno se pričalo o (ne)produženju ugovora, interesu Hajduka, ostanku ili odlasku. Možda je i to ostavilo traga, nije Selahi bio onako siguran i neprelezan u sredini, štoviše, jednu od prvih prilika Osijek je imao nakon što je on nesmotreno izgubio loptu. Naviknuli smo ga gledati u boljim izdanjima, u nastavku je bio nešto bolji, iako na sredini terena, gdje ordinira, nije bilo previše kontrole, puno se toga događalo između dva šesnaesterca.
Ocjena
5.5
Emmanuel BandaVezni red
Igrao do 58.minute. Kao da je utakmica prolazila pokraj njega, nismo ga puno vidjeli. Niti u obrambenim, niti u napadačkim pothvatima, a baš je on trebao biti taj, koji će povezati dvije riječke linije. Imao je u prvom dijelu i nekoliko propusta, krivih postavljanja i izgubljenih lopti. Dojam je da je Rijeka postala opasnija njegovim izlaskom, konkretnija, okomitija.
Ocjena
5.5
Marco PašalićVezni red
Igrao do 88.minute. Nećemo reći da je tragičar, ali je glavni krivac što Rijeka nije na Pampasu odnijela sva tri boda. Imao je čisti zicer, bio sam pred Malenicom, igrač reprezentativnog statusa takvu bi priliku morao iskoristiti. Očekivanja rastu, a od Pašalića se očekuje upravo da rješava ovakve situacije. Imao je i prije toga dva dobra pokušaja, iz svoje 'zone Pašalić', jednom mu je Malenica odlično obranio. Igrao je na bljeskove pa malo nestao, svejedno, bio najopasniji Rijekin igrač. Ali, morao je zabiti! Sanjat će Malenicu, koji mu je zaključao mrežu!
Ocjena
5.5
Toni FrukVezni red
Daleko najbolji Rijekin čovjek! On daje ritam čitavoj momčad, sve akcije kreću od njega, a i gotovo sve što je Rijeka napravila bila je njegova režija. Od prve prilike, kad je na svojoj polovici između trojice Osijekovih igrača uspio iščeprkati loptu i servirati Pašaliću otvoren put prema šesnaestercu, preko one šanse, koju je sam izborio i zapucao, do maestralnog proigravanja za zicer Pašalića, koji je propustio matirati Malenicu. Najbolji asistent lige mogao je dodatno pojačati svoj 'konto', ali suigrači su ga propustili proslaviti. Mogao je i sam zabiti... No, dojam mu nitko ne može uzeti, Fruk je uistinu u velikoj formi, u kontinuitetu je glavna Rijekina 'igla'.
Ocjena
7.5
Niko JankovićVezni red
Igrao do 72.minute. Nije bio onako opasan kao što zna biti iz drugog plana, kao da je više bio orijentiran na obrambene zadatke, nego na kreativu i gledanje osječkog gola. Taj dio posla je odradio dobro, moderan je on veznjak, prekinuo je nekoliko domaćih, započeo akcije svoje momčadi, ali, onog konačnog učinka na Pampasu nije bilo, teško je prolazio kraj osječkih braniča, rijetki su bili njegovi poznati ubačaji, pogotovo udarci. Zaradio je i treći žuti karton.
Ocjena
6
Franjo IvanovićNapad
Igrao do 72.minute. Opet puno trke, truda, presinga, ali nikako da ga krene i realizacija. Opća je opasnost za sve braniče u ligi, prava napast, sjajno je u nastavku utakmice uzeo jednu loptu i proigrao Pašalića, koji nije bio u pucačkoj formi. Međutim, ne ide Ivanovića gol, nikako da zabije, mogao je i na Pampasu poentirati, nije pogodio. Trebao bi u završnici biti hladnokrvniji. Sopić ga redovito mijenja 20-ak minuta prije kraja, vjerojatno postoji razlog. Premda, Obregon ga nikako ne može adekvatno zamijeniti.
Ocjena
6
Veldin HodžaVezni red
Ušao u 58.minuti. Bolji od Bande, pogodio je Sopić njegovim ulaskom. Bio je Hodža i ofenzivno orijentiran, dvaput došao u šesnaesterac i složio opasnost, dobro pokrivao sredinu terena i bio figura, koja je utjecala na riječku prevagu u tih zadnjih pola sata. Imao je i jedan pokušaj, nije bio uspješan, ali, donio je razinu više u riječku igru.
Ocjena
6
Momo YansanéNapad
Ušao u 72.minuti. Igrao premalo za ocjenu. Zapravo, još uvijek nije u Rijeci pokazao ništa od onih igara u Šerifu, gdje je i na europskoj razini znao imati doljmljive partije.
Ocjena
-
Jorge ObregonNapad
Ušao u 72.minuti. Igrao premalo za ocjenu. Bezopasan.
Ocjena
-
Niko GalešićObrana
Ušao u 88.minuti. Igrao je premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Nije pobijedio, gostovanja su Rijeci još uvijek teška iskušenja, ali u utakmici bez golova, njegova je momčad bila konkretnija i bliža pobjedi. Nakon slabijeg prvog dijela, našao je način i vukao dobre poteze u nastavku, Rijeka je nadigrala Osijek u drugih 45 minuta, imala više prilika, to što njegovi igrači nisu uspjeli zabiti, nije njegova krivica. Iako, problem realizacije traje već neko vrijeme. Jedino, Obregon umjesto Ivanovića, ta zamjena nikad ništa ne donosi...
Ocjena
6.5



Tagovi

HNK RijekaNK OsijekHNLToni FrukŽeljko SopićMarco PašalićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti