Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

OCJENE - Rijeka: Marinova 'rukavica' Dinamu, Friganu raste cijena, Labrovićeva jedna ali prevrijedna!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 16.04.23. | 20:45

Rijeka je zasluženo slavila u Jadranskom derbiju, Jakirović je odlično pripremio momčad i reagirao s klupe, a veliku je partiju odigrao i Vukčević

Evo kako smo vidjeli izvedbu igrača Rijeke u pobjedi protvi Hajduka (2:0). Slažete li se s našim ocjenama?


Nediljko LabrovićVratar
Nije imao puno posla, ali sve što je trebalo, sigurno je hvatao i branio. A onda je došlo veliko iskušenje, matna pozicija Benrahoua, udarac koji je mogao okrenuti utakmicu, vratiti Splićane u 'egal' i dati im nadu u sva tri boda. No, Labrovićeva je reakcija bila fantastična, briljantan refleks i velika obrana! Zadržao je prednost Rijeci, probudio momčad. Koja je nešto kasnije i prelomila utakmicu.
Ocjena
7.5
Danilo VeigaObrana
Solidna partijau defenzivnom dijelu. Zaustavio je, uglavnom, sve prodore Hajduka po svojoj strani, ali prema naprijed nije bio toliko angažiran. Nije bilo ni potrebno, igrali su ofenzivnije Ampem, poslije i Grgić, on je bio zadužen za obranu. I odradio sve trenerove zahtjeve.
Ocjena
6.5
Niko GalešićObrana
I on je odigrao dobru utakmicu, iako, uz nekoliko pogrešaka. Nespretno i neoprezno je u prvom poluvremenu faulirao Kalinića na 18 metara od gola, dao je Hajduku priliku za izjednačenje. Mogao je bolje stajati i kod šanse Benrahoua, kao da je ostao u raskoraku. Ali, nekoliko je puta i blokirao udarce, išao glavom na kopačku. Konačan zaključak - pozitivna ocjena!
Ocjena
6.5
Emir DilaverObrana
Igrao do 65.minute. Komandirao opet riječkom obranom, za njega nije bilo nerješivog zadatak. Tek onaj jedan nesporazum s Labrovićem, nepotrebno vraćanje lopte, koje je ponudilo priliku Hajduku. Ali, Pukštas to nije kaznio pa nema ni velike 'packe' za Dilavera. Sve ostalo odradio je kvalitetno, a i Nikola Kalinić nije se kraj njega baš naigrao, malo je Hajdukov napadač i izbjegavao susrete s njim.
Ocjena
7
Andrija VukčevićObrana
Igrao do 88.minute. I kad se sve zbroji, vjerojatno najbolji Rijekin pojedinac! Sjajna, precizna asistencija za prvi pogodak, ali puno je puta prošao, radio probleme na svojoj strani Hajdukovoj obrani, a uza sve to puno toga i zaustavio, prekidao Hajdukove napade. Mogao se i dodatno proslaviti da je zabio glavom s druge stative, ali, nije to njegov posao, bio bi to samo neočekivani bonus. Nagrađen je pljeskom publike na Rujevice, sasvim zasluženo!
Ocjena
7.5
Veldin HodžaVezni red
Korektno. Imao je boljih i slabijih dionica, oduzimao, ali ponekad i neoprezno gubio lopte. I on je odradio dobar defenzivni posao, nekoliko puta otvorio kontru sa sredine terena.
Ocjena
6.5
Lindon SelahiVezni red
Igrao do 74.minute. Nije bio najjača Rijekina karika, možda je ostao i malo dužan. Kad je Hajduk u nastavku počeo pritiskati, Selahi je nekoliko puta 'ispao', izgubio ritam, tada ga je Jakirović i zamijenio. No, još uvijek to izdanje spada u solidno, zaslužan je što Hajdukovi veznjaci većim dijelom utakmice nisu uspjeli ništa kreirati.
Ocjena
6.5
Prince AmpemVezni red
Igrao do 74. minute. Brz i žestok, opasan i neuhvatljiv. Ali i nekonkretan, bez učinka u završnici akcija. Puno toga išlo je preko njega, pogotovo u kontrama, no, izostao je završni 'pas' ili udarac. U nastavku susreta pao je energetski, izgubio brzina i okomitost, zato ga je Jakirović i mijenjao.
Ocjena
6.5
Niko JankovićVezni red
Pogotovo u prvom dijelu utakmicu bio važna karika u sredini terena, oduzimao lopte, proigravao, gradio napade, mijenjao strane. Dobro je dozirao snagu, ponovno dodao gas pred kraj susreta. Nekoliko puta bio i na udarcu, ali uglavnom pucao u blok, no to neće umanjiti ocjenu za jako dobru predstavu. Definitivno, u Rijeci je sasvim sazrio, djeluje iskusno, važna je karika za ravnotežu u Jakirovićevoj momčadi.
Ocjena
7
Antonio MarinNapad
Igrao je do 88.minute! On, definitivno, napreduje, odlučniji je, hrabriji, čvršći u duelima! Zabio je pogodak za potvrdu pobjede, bila je to odlična, hladnokrvna egzekucija, mogao je zabiti još jedan. Lucidno je gađao suprotan kut, Lučić je bio na mjestu. Vidjeli smo nekoliko njegovih prodora i pokušaja, ali i ono što mu je, ne tako davno, nedostajalo, veliki doprinos u defenzivnom dijelu, znali smo ga viđati i kod vlastitog šesnaesterca, spašavao je čak i na desnom boku! Mogli bi se i u Dinamu zapitati... Uostalom, baš je on potvrdio Dinamov odlazak na plus 12!
Ocjena
7.5
Matija FriganNapad
Još jedna odlična partija, bio je često neuhvaltjiv za obranu Hajduka, pogotovo namučio Vuškovića, donio mu noćne more. Već u devetoj minuti izbjegao je kontroli 'Bijelih', zabio za vodstvo, radio puno problema u šesnaestercu i pred njim. Mogao je biti potpuni junak, veliki heroj, da je zabio i u nastavku, veliki zicer, jedan na jedan, Lučić je osujetio taj udarac. No, i bez tog gola, Friganu je opet narasla cijena nakon izdanja u Jadranskom derbiju.
Ocjena
7
Matej MitrovićObrana
Igrao od 65. minute. Za njega je velika stvar da je ušao u igru, da je odigrao poal sata Jadranskog derbija nakon duge pauze. I odradio je svoj dio korektno, bez neke velike pogreške, a to je za stopera najvažnije. Njegov je povratak, svakako, još jedna dobra vijest za Jakirovića.
Ocjena
6.5
Alen GrgićObrana
Igrao od 74. minute i odigrao ključnu ulogu u potvrdi pobjede. Već u prvoj akciji sjajno je pobjegao prezimenjaku Lukasu, vrhunski pronašao Marina na drugoj vratnici i upisao asistenciju. Mogao se upisati i među strijelce, ali nije bio precizan na samom kraju. Bio je Jakirovićev džoker s klupe.
Ocjena
7
Emmanuel BandaVezni red
Igrao od 74. minute. Vratio Rijeci ravnotežu i energiju, započeo neke akcije, mogao je i on na kraju zabiti. Dobra i važna rola po ulasku s klupe.
Ocjena
6.5
Bruno GodaObrana
Igrao od 88.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Adrian LiberVezni red
Igrao od 88. minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Segej JakirovićTrener
Odlično je pripremio momčad, Rijeka je u utakmicu ušla vro dominantno i samouvjereno, znao je koje su Hajdukove slabe strane, forsirao igru na Vukčevića, vjerojatno smatrajući da će mu biti lakše s Lovrencsicsem nego Ampemu s Melnjakom. Tako je i bilo. Kad je momčad počela padati, a Hajduk došao blizu izjednačenja, reagirao je vrhunski, Grgić i Banda donijeli su svježinu, vratili energiju i konačno, na Grgićevo dodavanje, stigao je i drugi gol.
Ocjena
7.5



Tagovi

HNK RijekaHajdukAntonio MarinAndrija VukčevićSergej JakirovićHNLJadranski derbi

Ostale Vijesti