Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Maestralni kapetan Labrović, profesorska priprema Jakirovića i Prince Poljuda Ampem

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.02.23. | 20:10

Nogometaši Rijeke oduševili su u Jadranskom derbiju i potpuno zasluženo svladali splitski sastav.

Evo kako smo mi vidjeli nastupe nogometaša Rijeke. Slažete li se s našim ocjenama?

Nediljko LabrovićVratar
Fenomenalna, maestralna, magična partija kapetana Rijeke! Od prve do zadnje minute djelovao je sigurno, bio je lider momčadi, a osim što je obranio kazneni udarac Marku Livaji u sudačkoj nadoknadi s kojim je Rijeci osigurao sva tri boda, istaknuo se s još nekoliko izvrsnih obrana poput one iz devet minute kad je sjajno tukao Krovinović. Labrović i Ampem, 'oproštajni darovi' Ivana Mancea Rijeci, dan nakon njegovog 40. rođendana su momčadi s Kvarnera osigurali sva tri boda. Labrović je već jedno bio pozvan u reprezentaciju, a Zlatko Dalić, očito, itekako zna što radi! Kapa dolje!
Ocjena
8.5
Ivan SmolčićObrana
U prvom dijelu sezone, bio je najbolji obrambeni igrač Rijeke. Sigurno. Kod Jakirovića se dosad nije naigrao, ali nakon ovakve partije, teško da će opet tako brzo na klupu. Više je bio fokusiran na obranu, ali bio je sjajan, izvrsno se pozicionirao te je opravdao povjerenje trenera. Kad bi na ovoj razini odigrao do kraja polusezone, tko zna, možda bi se bratu Hrvoju priključio u nekoj od boljih svjetskih liga...
Ocjena
7.5
Niko GalešićObrana
Britak kao uvijek, čvrst i sve pouzdaniji. Pola ocjene manje zbog skrivljenog kaznenog udarca, iako je isti bio prilično diskutabilan. Dobru utakmicu je odigrao, na momente se vidi da je malo 'zelen', ali Dilaver ga čini sve boljim i boljim, puno može od njega naučiti. Kad se Mitrović vrati, sigurno neće imati zagarantirano mjesto u prvih 11...
Ocjena
7
Emir DilaverObrana
Do 90. minute, usprkos pogocima Ampema i Frigana, on je bio igrač utakmice. Marko Livaja pored njega nije postojao na terenu, bio je pravovremen, korigirao suigrače, 90 minuta 'urlao' i govorio im što i kako moraju raditi, bio produžena ruka Jakirovića na terenu. Možda nema traku, ali ponaša se kao kapetan. Velika snaga Rijeke.
Ocjena
7.5
Andrija VukčevićObrana
Gore-dolje, gore-dolje, gore-dolje... I tako stalno. Veoma dobar, iako smo gledali i neke njegove bolje partije. U drugom poluvremenu je malo pao, a i teško mu je bilo uputiti kvalitetan centaršut zbog teških vremenskih uvjeta. Ali, zadovoljio je, to sigurno.
Ocjena
6.5
Veldin HodžaVezni red
Prema informacijama Germanijaka, već sada ga prate neki veliki europski klubovi. Očito ne bez razloga. Puno je 'giljao', neumorno radio, pokazao kako Rijeka ima u njemu budućnost. Još ima prostora za napredak, ali vjeruje mu se u klubu, on je projekt i na njemu se jednog dana planira ostvariti velika zarada. Jako dobra utakmica.
Ocjena
7
Lindon SelahiVezni red
Dobro je odlučio trener Rijeke kad ga je odlučio izvaditi iz igre. Selahi će uvijek svoje odraditi, ali dojam je kako danas nije bio '100 posto unutra'. Može on i bolje, ali valja reći kako su ga gostujući veznjaci dobro 'istukli'. Krovinović je kod gostiju bio prilični aktivan, a Selahi je taj koji je to trebao zaustaviti...
Ocjena
6.5
Prince AmpemVezni red
Poljud ima svojeg kralja u Livaji, ali imaju i svojeg Princa u Ampemu. Kad bi svaka utakmica bila Jadranski derbi, on bi vrijedio desetke milijuna, jer protiv Hajduka je uvijek posebno inspiriran. Konstantna opasnost po gol Hajduka, a puno je pomagao i u obrani. Još jedna sjajna predstava.
Ocjena
7.5
Niko JankovićVezni red
Znalac. Svaki prekid, supranici strepe. Ima udarac, ima i 'mekan' pas, ali danas to nije toliko došlo do izražaja. Po ovakvim terenima igrači njegovih karakteristika rijetko kada dolaze do izražaja. Bio je dobar, ali bilo je i boljih. Iako, vidi se da je Rijeka u njemu dobila veliko pojačanje.
Ocjena
6.5
Antonio MarinNapad
Opasnost je njegovo drugo ime. Sazrijeva, igra sve pametnije, ne forsira kao što je to radio prije godinu ili dvije. Čeka da utakmica dođe k njemu, ne želi svaki put sve sam. Prvi gol - njegov, ali i prije toga je bio izvrstan. Jako dobar, a može se reći da je i zaslužio pogodak. Ovoga puta nije uspio, ali kada igraš pošteno, onda ti se to kad-tad vrati.
Ocjena
7.5
Matija FriganNapad
Simbol ove mlade, gladne, 'napaljene' Rijeke. Kažu, Frigana zovu iz Italije, SAD-a, Njemačke... Bez razloga? Ne bismo rekli. Osim što je zabio, i to baš kao pravi golgeter, on se cijelu utakmicu borio kao da sutra ne postoji. Dobio ili izgubio duel, on će u isti uvijek ići 100 posto. Treću utakmicu zaredim strijelac, ako tako nastavi... Klupske financije nisu najidealnije, ali Frigan bi to mogao riješiti. Baš kao što je danas riješio Splićane...
Ocjena
8
Emmanuel BandaVezni red
Ušao u 66. umjesto Selahija. Veoma dobar, bit će pravo pojačanje za Rijeku. Rekao je Jakirović kako se vidi da je riječ o školovanom igraču, treba mu još mali kontinuitet utakmica i on će samo rasti.
Ocjena
6.5
Adrian LiberVezni red
Ušao u 79. minuti umjesto Jankovića. Pet minuta po ulasku u igru, poslao loptu s očima za Frigana koju je njegov suigrač pretvorio u pogodak. Sjajna asistencija, a ocjena nije veća samo jer je bio premalo na terenu i to u situaciji kad je igra bila prilično isprekidana. Jedan od onih koji je najviše profitirao dolaskom Jakirovića.
Ocjena
7
Alen GrgićObrana
Ušao u 79. minuti umjesto Ampema. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Bruno GodaObrana
Ušao u 88. minuti umjesto Marina. Igrao premalo za ocjenu
Ocjena
-
Jorge ObregonNapad
Ušao u 88. minuti umjesto Frigana. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Segej JakirovićTrener
Hrvoje Štrok dao mu je nadimak Profa, a svi znamo da Hrvoje Štrok zna što priča. Fenomenalno pripremljena utakmica, ovo je njegova pobjeda, ima identične zasluge u njoj kao Ampem, Labrović ili Frigan. Idealan trener za Rijeku, baš kao što je Rijeka idealan klub za njega. Ima on još puno posla, ali ova utakmica je najbolji pokazatelj da se krenulo u dobrom smjeru i sad više nema odstupanja. Uprava mu vjeruje, navijači mu vjeruju... Zapravo, ima li netko da mu ne vjeruje? Sjedi, 5!
Ocjena
8



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbi

Ostale Vijesti