Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

OCJENE – Hrvatska U21: Beljo 'u sendviču', Čolina tragičar, Stojković svjetla točka

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.06.23. | 19:50

Kandidat za nagradu Golden Boy unio je živost među Vatrene, ali njegova dobra partija nije bila dovoljna da bi se izbjegao poraz (2-0)

Evo kako smo mi vidjeli nastup hrvatske U21 reprezentacije u prvoj utakmici na Euru U21 protiv Ukrajine. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik KotarskiVratar
Kod golova nije mogao ništa. Bio je korektan, jedan dobar ‘dribling’, ali to mu svakako nije zadatak. Nije kriv, ali nije ništa spektakularno ni isčupao. Svojim sjajnim partijama navikao nas je da od njega uvijek očekujemo nešto više, a danas je bio – samo – na razini zadatka.
Ocjena
5.5
Niko Kristian SigurObrana
Danas češće nesigurno nego sigurno. Mora bolje. A i može bolje! Vidjeli smo to od njega dok je igrao za Hajduk, Trebali bi mu dati malo ‘lufta’, ipak mu je ovo debi, ali riječ je o Euru... Tu 'lufta' nema.
Ocjena
5
Bartol FranjićObrana
Odigrao je 11 minuta u ovoj kalendarskoj godini. A sad se od njega očekuju ‘čudesa’. Kapetan može bolje od ovoga, treba ga razumijeti, ali isto tako valja reći da je mogao bolje reagirati kod golova. No, ne treba sumnjati u njegov karakter i znanje. Voljeli bismo da nekad malo zagalami na terenu, ali to mu očito nije stil. Zna igrati s loptom u nogama, možda to trebamo više koristiti?
Ocjena
5
Mauro PerkovićObrana
Dobro je počeo, ali kod prvog gola su i on i Franjić zajednički kiksali, dok je kod drugog gola bio malo čudno postavljen. Malo stoper, malo bek… U redu, bilo mu je teško, ali znamo da može bolje.
Ocjena
5.5
David ČolinaObrana
Loša partija. Imao je jedan dobar dribbling u prvom poluvremenu, a onda odlučio uživati u potezu umjesto da nastavi akciju pa je onda nakon par sekundi poslao lošu dijagonalu koja je završila u autu. A baš ta sekvenca najbolje označava njegovu predstavu danas. Jedan dobar, dva loša poteza i tako do trenutka kad je bio zamijenjen. Oba gola su pala po njegovoj strani. Ne trebamo dalje više ništa govoriti…
Ocjena
5
Jurica PrširVezni red
Igrao do 84. minute. Korektan. Ponekad se, što nije uobičajeno za njega, mučio s kontrolom lopte, ali je puno pretrčao i radio korekciju. Doduše, vezna linija Ukrajine je dobila današnju utakmicu, ali on je dao zadnji atom snage da ih neutralizira. Bili su veći i jači od njega, kako Bondarenko, tako i Kaščuk, ali Jurica im nije dao disati. Može još bolje od ovoga, ali ni ovo danas nije bilo loše.
Ocjena
6
Marko BulatVezni red
Pola ocjene više samo zbog dva dobra slobodna udarca. Ostalo… Skoro pa ništa. Mora dati više, od njega se to očekuje, naročito prema naprijed. Ukrajinski veznjaci su ga ‘pregazili’. Ne bi nas iznenadilo da se Skočić u sljedećoj utakmici odluči za Hodžu od početka…
Ocjena
5.5
Matija FriganNapad
Igrao do 73. minute. Dobar. Standardno njegovo, grizao je poput psa lutalice, ‘tukao se’, našao se i u pokojoj prilici, ali nije uspio zabiti. A nije da nije mogao. Prvu pravu priliku Hrvatske je bacio niz vjetar kad je slabašno tukao s 20-ak metara, ali mu se isto treba vrednovati pripremu dvije dobre prilike za svoje suigrače.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Ne može mu se ništa zamjeriti. Zapravo, morali bismo, jer on je lider ove reprezentacije, najbolji igrač i netko tko diže Hrvatsku na razinu više, a danas to nije napravio. Ali, valja naglasiti, stvarno su ga Ukrajinci pošteno istukli. Sudac je imao neuravnotežen kriterij, a to je najviše na svojoj koži osjetila desetka Hrvatske. Šteta za slobodan udarac koji je završio u zidu, da ga je uspio prebaciti, opet bismo pričali o eurogolu. No, tko zna, možda to čuva za Španjolce… Glavu gore.
Ocjena
6
Lukas KačavendaVezni red
Igrao do 58.minute. Loša partija. Nije davao dubinu, na prste jedne ruke mogu se nabrojati akcije u kojima je kombinirao s Beljom, baš kao što nije najbolje reagirao na dubinske lopte centralnog dijele naše vezne linije. Od 40.minute je malo ‘šepuckao’, a na pitanje Skočića ‘možeš li’ uslijedio je njegov pozitivan odgovor. A očito nije mogao…
Ocjena
5
Dion Drena BeljoNapad
Jedna riječ – loše. Ukrajinski stoperi su ga ‘stpali u džep’. On mora biti konkretniji po gol, mora više pucati i manje biti leđima okrenut golu. Kad ide licem prema naprijed, sve je drugačije. Jer, nije Dion Drena samo egzekutor, zna on i podvaliti, predriblati… Ovaj stil igre mu ne odgovara najviše, dosta je pažnje posvećeno baš njemu pa je tako malo razumljivije zašto danas nije napravio nešto više. Ali, izbornik je sam sve rekao ‘od Belje uvijek očekujem više’. I s tim ćemo završiti…
Ocjena
5
Michele ŠegoNapad
Igrao od 58.minute umjesto Čoline. Korektno, ali ništa više od toga. Prema nazad je zatvorio, prema naprijed nije ništa puno dao. Ali, igrao je na poziciji beka, što mu svakako nije prirodna pozicija.
Ocjena
6
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 58.minute umjesto Kačavende. Najbolji igrač Hrvatske danas. Pucao, dodavao, driblao… Stalno se nešto događalo jednog od kandidata za nagradu Golden Boy. Pogodio je gredu, šteta zbog toga, i sam nam je rekao da je morao to zabiti. No, bravo za njega, unio je živost, a Hrvatska je s njim puno opasnija bez njega.
Ocjena
6.5
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 73.minute umjesto Frigana. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Veldin HodžaVezni red
Igrao od 84.minute umjesto Pršira. Igrao premalo za ocjenu
Ocjena
-
Roko ŠimićNapad
Igrao od 84.minute umjesto Pršira. Igrao premalo za ocjenu
Ocjena
5
Dragan SkočićTrener
Nekoliko čudnih odluka. Prvo nije vadio Kačavendu kad je bilo jasno da Lukas više ne može. U 40. je počeo šepati, u 58. je napustio igru. Zatim je začudila i njegova reakcija na konferenciji, ali dobro, vruće je krv pa se to da razumijeti. Ukrajinci su igrali bez Mudrika, a svejedno su Hrvatsku ‘razbili’ u tranziciji. Što bi tek bilo s njim… Čudi kako su nas protivnici pročitali, a mi njih nimalo. Moramo biti bolji protiv Španjolaca, sigurno će povući neke poteze, ali ako tada puta bude isto kao protiv Ukrajinaca, možemo već lagano krenuti pakirati kofere…
Ocjena
5



Tagovi

U21 Euro 2023Hrvatska U21Euro U21

Ostale Vijesti