REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Ocjene Engleza: “Kovačić učinkovit, Gvardiol nije imao puno posla”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 10:27

Naši su reprezentativci u finalu klupskog SP-a ušli s klupe

Manchester City je osvojio Fifino svjetsko klupsko prvenstvo prvi put u povijesti, a u petom velikom trijumfu Građana ove sezone sudjelovala su I dva hrvatska nogometaša, Mateo Kovačić I Joško Gvardiol.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Štoviše, Kova je stigao do jedinstvenog uspjeha, postavši prvi nogometaš u povijesti koji je s tri različita kluba osvajao Svjetsko klupsko prvenstvo. Uz ovaj naslov s Manchester Cityjem, ranije je osvajao s Chelseajem te dva puta s Real Madridom.

Mateo Kovačić nije bio u početnoj postavi, kao ni Joško Gvardiol, a na teren su ušli u 60., odnosno 74. minuti kao taktičke zamjene.

Engleski su mediji ovako su ocijenili nastupe hrvatskih reprezentativaca. Manchester Evening ocijenio je Kovačića sa 7, što je najviša ocjena od svih igrača koji su ušli s klupe, dok je Gvardiol dobio 6 uz objašnjenje da “nije imao puno posla”.

Sedmicu je Kovačiću dao i Daily Mail, dok je Gvardiol ocijenjen s 6,5.

Goal je napisao da je Kovačić ušao u drugom poluvremenu “da riješi stvari, što je učinkovito učinio” te mu dao ocjenu 6, dok je Gvardiolu dao ocjenu 5 uz napomenu da ga Guardiola “ne koristi na prirodnoj, stoperskoj poziciji, već na lijevom boku”.

Portal 90min dao je Kovačiću i Gvardiolu identičnu ocjenu 6, dok je Eurosport uz Kovačića napisao 6, a uz Gvardiola 5.

Gvardiolu je ovo bio 20. ovosezonski nastup za City, u koji je ljetos stigao iz RB Leipziga za 92 milijuna eura i time postao najskuplji branič u povijesti. Kovačić je, pak, također ovo ljeto došao iz Chelseaja za 29 milijuna eura, a skupio je također 20 nastupa s time da je zabio jedan gol, i to u polufinalu klupskog SP-a protiv Urawa Red Diamondsa, drugi pogodak u pobjedi 3-0.



Tagovi

Mateo KovačićJoško GvardiolManchester CitySvjetsko klupsko prvenstvoPremier ligaPep Guardiola

Ostale Vijesti