Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Vidović je pojačanje, Bulat zabija poput Mlinarića!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.09.23. | 23:40

Dvije važne obrane Nevistića u prijelomnim trenucima, Petković hladnokrvan s bijele točke, Jakirović opet pogodio

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače nakon pobjede (5-1) protiv Astane. Tko je vama bio najbolji, tko dobar, od koga ste očekivali više?

Ivan NevistićVratar
Trebala mu je ovakva utakmica da uhvatio samopouzdanje. Nećemo ga uspoređivati (još) s Livakovićem, ali dvije obrane, u važnim trenucima, Tomasovu i Darboeu bile su na tragu Svetog Dominika. Jedna kod 1-0, druga kod 2-0. Po njegovoj proslavi vidjelo se koliko su mu značile. Takvim se partijama kupuje povjerenje, valjda je to početak jednog divnog prijateljstva, Nevistića i Dinamove 'jedinice'.
Ocjena
7
Sadegh MoharramiObrana
Partija bez greške u obrani, a to je za njega najvažnije. U prvom dijelu nije bio opasan, više je Dinamo igrao preko lijeve strane, no u nastavku se i on probudio. Njegov je bio ubačaj, vrlo konkretan, nakon kojega je došao drugi kazneni udarac. Moharrami na svojoj razini u drugom dijelu.
Ocjena
6.5
Boško ŠutaloObrana
Djelovao je većim dijelom utakmice sigurniji od Perića, ali i on je jednom zaspao, onda kad je Darboe bio u velikoj prilici. Ali, kad je on u pitanju, uvijek je najbolja vijest da je odigrao svih 90 minuta i da svaki put izgleda sve sigurnije. Nakon teške ozljede i dugačke stanke još nije u punoj formi, još ponekad zakasni ili krivo procijeni loptu, ali svakom utakmicom sve se više nameće kao ozbiljna opcija za startera.
Ocjena
6
Dino PerićObrana
Grubo je pogriješio u prvom dijelu, gurnuo Tomasova u čisti zicer. Srećom, nije bio pogodak. Tomasov ga je izigrao i u drugom dijelu, tada je udarac obranio Nevistić. Bilo je to kod 1-0, još se lomila utakmica. No, nakon toga je i on dodao gas, vratio koncentraciju i blokirao jedan opasan udarac. Kod pogotka Astane ispao kao i cijela obrana, ali, te loše reakcije na kraju Modre nisu koštale. Ni blizu. Do kraja je ipak dosegao pozitivnu razinu i pozitivnu ocjenu.
Ocjena
6
Robert LjubičićVezni red
Igrao do 82.minute. Njegovu je igru najbolje opisati riječima 'up and down'. Sveprisutan, često na lopti, ali pogrešnih dodavanja. Onda se ubacuje iz drugog plana, pojavi se u šesnaestercu, bez završnice. Onda izbori kazneni udarac, koji je usmjerio utakmicu. Nakon toga sigurniji, mirniji na lopti, ali onda mu Hovhanisjan pobjegne i zabije za 3-1. Ipak, kad se sve zbroji, više dobrih nego loših stvari.
Ocjena
6.5
Marko BulatVezni red
Igrao do 65. minute. Postao je specijalist za slobodne udarce. Trebalo bi se dobro uhvatiti povijesnih knjiga i vidjeti kad je neki igrač u ranom dijelu sezonu zabio dva gola iz slobodnjaka. I to u Europi! Sad si na tribinama čestitaju čim postavi loptu na udarac. Čondrić nije imao nikakve šanse. Prije toga Marko je bio malo samozatajan, kad je i imao loptu blizu Astanina šesnaesterca, bio je oprezan, neodstajao je zadnji 'touch', neka lopta, koja će slomiti bunker Kazahstanaca. Ali, sve je vratio tim slobodnim udarcem, u Mlinarićevom stilu!
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Odigrao je svoju rolu na sredini terena. U prvom poluvremenu bio začetnik većine napada i pokušaja probijanja Astanina bunkera. Nekad je prolazilo, nekad nije, ali on nije odustajao. Još sigurniji i konkretniji u nastavku kad su se gosti malčice otvorili, imao je više vremena i prostora. Utakmica i ritam baš po njegovom ukusu, ovakvih je utakmica već odigrao bezbroj.
Ocjena
6.5
Mahir EmreliNapad
Igrao do 65. minute. Jakirović ga jako cijeni i to je pokazao time što ga je gurnuo u prvih 11 umjesto Špikića. Nije to desno krilo njegova najbolja pozicija, više traži sredinu, nije tip koji će probiti stranu i servirati šansu, već onaj koji traži loptu u šesnaestercu. Jednu mu je sjajno dodao Vidović, nije se najbolje snašao, mogao je bolje reagirati i već u četvrtoj minuti donijeti vodstvo. No, piše mu se da je izborio drugi kazneni udarac, doduše, taj prekršaj više je zasluga krivca Harojana. No, pola ocjene više, ipak je bio tamo gdje je trebao biti.
Ocjena
6.5
Martin BaturinaVezni red
Stalno tražio loptu, želio kreirati, ali ovog je puta izostao učinak, nije bilo njegovog prepoznatljivog zadnjeg 'pasa', nisu mu prolazile ideje. Primjetno je bilo i da su ga igrači Astane dobro čuvali, posebno u prvom dijelu, imao je malo prostora, teško dolazio do zraka. Mogao je zabiti prije no što je dosuđen kazneni udarac nad Emrelijem, Čondrić mu je skinuo udarac glavom iz blizine. Definitivno, gledali smo ga u boljim izdanjima, ali ima i on pravo na slabiju večer.
Ocjena
6
Gabriel VidovićNapad
Igrao do 72. minute. I nagrađen je pljeskom maksimirskih tibina. Za njega već nakon dvije utakmice možemo zaključiti da je pojačanje. I kad drugima nije išlo, u onih prvih pola sata, on je neumorno probijao, pokušavao, nametnuo se kao igrač u kojega svi na terenu imaju povjerenje i daju mu lopte. Nije slučajno igrao u Bayernu! Vrijeme će pokazati je li mu krilo idealna pozicija, dojam je da nije klasično krilo, voli ulaziti u sredinu. Ali svakako i na toj poziciji donosi prevagu. Potez utakmice bio je njegov, poput Pjace neki dan okrenuo je obranu Astane, ali Čondrić je spriječio eurogol.
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 73. minute. Daleko da je to bila njegova najbolja utakmica, naprotiv, gledajući ukupan učinak bio je ispod svoje ovogodišnje razine. Ostali smo zakinuti za neki čaroban potez iz njegove radionice. Međutim, kad je trebalo bio je miran i siguran, dvaput pogodio s bijele točke, snažno, precizno, bez nekih eksperimenata. Dva u Osijeku, dva protiv Astane, 'poništio' je one promašaje, koji su ga pratili u zadnje vrijeme. Nije lako zabiti ni s bijele točke, on je to učinio oba puta rutinski.
Ocjena
7
Tibor HalilovićVezni red
Igrao od 65.minute. Pamtit će svoj debi u Dinamovom dresu po pogotku. Zabio je prekrasno, za 5-1 u sudačkoj nadoknadi s 20-ak metara. Donio je prije toga dodatnu količinu trke s klupe, nastavio tamo gdje je stao njegov prethodnik Bulat. Odlična alternativa, ako ovako nastavi, možda uskoro i nešto više.
Ocjena
7
Luka MenaloNapad
Igrao od 65. minute. Mogao se i on upisati u strijelce, završnica nije bila najbolja. Ali, zahvalan igrač, uvijek donese nešto kad uđe u igru, donio je i sad dodatan pritisak na Astaninu obranu.
Ocjena
6
Antonio MarinVezni red
Ušao u 72. minuti. Astana mu leži, zabio je gol u srpnju u Kazahstanu, bio je strijelac i sad. Lijepo je utrčao, poentirao glavom na ubačja Mihajličenka. Imao je priliku i prije toga, bio je aktivan, željan igre. Takvog Marina želi imati Jakirović, takav je vrlo dobar adut u svim bitkama.
Ocjena
7
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 73. minute, bez većeg učinka i premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Bohdan MihajličenkoObrana
Igrao od 82. minute. Bilo mu je 10-ak minuta dovoljno za asistenciju Marinu i još jedan dobar ubačaj. Očito je ozbiljno shvatio Jakirovićeve 'packe' nakon Osijeka i činjenicu da je izgubio mjesto u prvih 11.
Ocjena
6.5
Sergej JakirovićTrener
Potajno se pribojavao ove utakmice, zato i nije kalkulirao. Poslao je na teren nominalno najbolju momčad, tražio je stalno pritisak, vidio je da je Astana zrela za poraz. Pokazao još jednom da zna pravovremeno mijenjati, donijeti dodatnu energiju na teren. Za njega je sve ispalo sjajno, visoka pobjeda, opet novi igrači (Halilović), koje je promovirao i proširio kadar. Dojam je da sve što zacrta uspije, nakon ovakvog trijumfa i on će lakše disati i imati prostora za rotacije, koje svakodnevno priziva.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoAstanaKonferencijska liga

Ostale Vijesti