Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Tri od četiri gola - u sudačkoj nadoknadi? Bišćan nije mijenjao i dobio je svoj 'Šahtar'!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.08.23. | 23:25

Dominik Livaković opet je bio najbolji Dinamov pojedinac, obranio je i kazneni udarac, ali niti on, vjerojatno u 'oproštaljci', nije mogao spriječiti šokantno ispadanje iz Lige prvaka

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u utakmici protiv AEK-a. Tko je vas zadovoljio, tko razočarao?

Dominik LivakovićVratar
Još jedna veličanstvena partija Svetog Dominika! Ali, opet nije mogao sam izvući Dinamo, nije mogao obraniti baš sve, nije mogao pokriti sve propuste, koje opet, pogotovo u završnici nanizala njegova obrana. Na kraju, obranio je i kazneni udarac, ali ni to nije bilo dovoljno za prolaz. Nevjerojatno je koliko je toga obranio u dvije utakmice, no, ta sudačka nadoknada Modre je koštala play-offa Lige prvaka. Ako je ovo Livakovićev oproštaj, a priča se da je na korak do Fenera, može otići tužan, ali i ponosan na sve što je napravio. Nedostajat će sigurno!
Ocjena
8
Sadegh MoharramiObrana
Nije bio direktni tragičar, ali curilo je po toj strani, pobjegao mu je Hajsafi već u prvoj minuti. I najavio da će Mohu čekati vrlo zahtjevan utakmica. Ispao je nekoliko puta, te njegove pogreške nisu kažnjene, međutim, unosi nesigurnost u čitavu zadnju liniju. Ajde, ovaj put je barem bio korisniji prema naprijed, sudjelovao je kod ova Dinamova gola.
Ocjena
5.5
Stefan RistovskiObrana
Imao je i on dosta problema s Levijem Garcijom, ali borio se kao lav, uz neke lošije reakcije. Znao je zakasniti, okliznuti se, ali ti propusti nisu kažnjeni. No, pamtimo i onaj blok, kad su svi već vidjeli loptu u mreži, on se ispriječio i blokirao šut. Prinudno je stoper, dovro se snalazi, ali ipak bi bio potrebniji i bolji na desnom boku.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
Ovo je bio njegov oproštaj od Dinama, postat će igrač Ajaxa. Ako se nešto ne zakomplicira u zadnji tren. Zaslužio je da ode kao pobjednik, jer bila je ovo njegova odlična partija, sve do sudačke nadoknade. Iako, ni tada nije bio za nešto posebno kriv, premda, čitava je momčad morala bolje reagirati. Na početku susreta jedna ili dvije nesigurne reakcije, poslije dominantan. Prvo je sjajno proigrao Bulata, onda zabio, u nastavku i jednim uklizavanjem spriječio pogodak u zadnji tren.!
Ocjena
7.5
Bohdan MihajličenkoObrana
Puno toga je prolazilo po njegovoj strani, često ga nije bilo tamo gdje je trebao biti, jedan od onih, koji su u sudačkoj nadoknadi djelovali izgubljeno. Mučio ga je Amrabat, stalno mu je bježao i nekoliko puta ušao u gol-šansu, a i kad je on izišao, Mihajličenku život nije bio ništa jednostavniji. Malo je više pridonio u napadačkom dijelu, ali ni ti njegovi proboji nisu donijeli previše koristi. Sudjelovao kod prvog pogotka, njegov je udarac obranio vratar Stanković.
Ocjena
5.5
Josip MišićVezni red
Vidjelo se da nije potpuno spreman, nije slučajno bio upitan za ovu utakmicu. Slabo je krenuo, onda je podigao razinu izvedbe, tada je i Dinamo izgledao ozbiljnije i opasnije. A onda je opet i on malo pao, izgubio neke lopte, koje nije treba izgubiti, međutim, generalno, nije to bila loša partija jednog od ključnih igrača Modrih.
Ocjena
6.5
Robert LjubičićVezni red
Prvo ga nije bilo, odnosno, nije se baš nametnuo. Onda je preuzeo ulogu jednog od Dinamovih junaka, kod pogotka je sjajno odigrao i dupli pas s Petković, egzekucija je bila u maniri pravog golgetera. I sve bi u njegovu slučaju ostalo isto da ga lopta nije pogodila u ruku, jest nesreća, ali morao je biti oprezniji. AEK je nakon VAR provjere dobio kazneni udarac i prošao u play-off!
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 86. minute. S obzirom da je bio upitan za utakmicu, ne može mu se osporiti veliki trud, pomaganje Moharramiju u obrambenim zadacima, nije se bilo lako hrvati s Levijem Garcijom. Ali, šteta što je opet izostao njegov napadački učinak, imao je veliku priliku za 0-3, nije zabio, ostao je nedorečen i u nekim drugim akcijama.
Ocjena
5.5
Marko BulatVezni red
Nije bio onako dopadljiv kao u prvoj utakmici, iako, mogao je i u Ateni biti junak. Imao je dobru priliku, nije ni udarac bio loš, prošao je pokraj vrata. Nedostaje mu malo agresivnosti i čvrstoće u duelima, nekoliko je puta olako propustio prolazak AEK-ovim veznjacima.
Ocjena
6
Luka IvanušecVezni red
Nije to bila njegova večer, nije napadački bio dovoljno konkretan. Trudio se, pokušavao, ali kao da mu je nedostajalo snage i svježine, rijetko je uspijevao onako, u svom stilu, proći kroz AEK-ove linije, naviknuli smo ga gledati u okomitijoj ulozi. Imao je dva pokušaja, nisu prošli baš slavno, nije u onom uzletu kao na samom početku sezone.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Još jednom je pokazao klasu, kakvo dodavanje za Ljubičića kod pogotka, kako je gurnuo Špikića u matnu situaciju. Osvojio je dosta lopta, dobio dosta duela, a potpuno se razmahao u nastavku, zadržao loptu, proigravao suigrače, kad su Grci krenuli po gol, bilo je za njega puno prostora i vremena. Nažalost, baš je nakon njegova izbijanja lopte poslije kornera AEK zabio prvi gol, no, bilo bi pogrešnu krivicu svaliti na njegova leđa. On je loptu izbio, to što je nitko nije prihvatio i nitko nije čuvao Arauja, to ne ide njemu na dušu.
Ocjena
7
Antonio MarinVezni red
Ušao u 86.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Igor BišćanTrener
To što nije mijenjao do 82.minute može i shvatiti, Dinamo je stajao dobro i nije bilo prijeke potrebe za zamjenama. No, zato je u preostalom vremenu bio samo promatrač. Ubacio je Marina, vjerojatno se nadajući da bi još mogao pobjeći i zapečatiti sudbinu AEK-a, ali nejasno je zašto nije u nadoknadi ubacio nekog od obrambenih igrača, primjerice, visokog Dinu Perića. To kako je njegova momčad izgledala u tim zadnjim minutama, koliko je tu bilo panike i 'zujanja', to sigurno i njemu ide na dušu. Tri od četiri gola Dinamo je primio u sudačkoj nadoknadi, oba ova atenska stigla su nakon kornera. Bišćan je pao na ovom ispitu, ovo je njegov 'Šahtar'!
Ocjena
5



Tagovi

Dominik LivakovićIgor BišćanGNK DinamoAEKLiga prvaka

Ostale Vijesti