Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Takuro je veći od Miure, Sučić prevaga, ali rundu i večeru treba 'okrenuti' Zagorcu!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 30.11.23. | 19:20

Gabriel Vidović zabio je drugu utakmicu zaredom, Perić bio najbolji u obrani, Moharrami se probudio u nastavku...

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi protiv Astane (2-0). Tko je po Vama bio najbolji, a tko manje dobar u utakmici, koja je Modrima ostavila otvorena vrata europskog proljeća

Danijel ZagoracVratar
Pokazuje formu u kontinuitetu, gladan velikih obrana, kao da mu je 20 godina manje! Trebao je biti junak protiv Osijeka, tada ga je pogreška kod Osijekova pogotka zaustavila u osvajanju tog statusa, ali zato je sve nadoknadio i potvrdio u Astani. Takav treba biti Dinamov vratara, kad je momčad u ponoru, kad prijeti još dublji potop, onda se očekuje barem jedna velika obrana. Zagorac ju je donio s bijele točke, spriječio je vodstvo Astane i održao Dinamo na životu. I nakon toga bio je siguran, miran, uhvatio sve što je trebao uhvatiti. Zaslužio je večeru, rundu, bilošto od čitave svlačionice!
Ocjena
7.5
Sadegh MoharramiObrana
Jedan od onih, koji su u poluvremenu 'stisnuo prekidač' i upalio svjetlo, nakon blijedo prvog dijela u drugom je proigrao. Krenuo je uistinu sramežljivo, uplašeno, nesigurno, niti je probijao prema naprijed, niti je u obrani donosi čvrstinu. A onda se u nastavku opustio,. sve manje 'curio', a sve više prolazio kroz domaću obranu, donosio opasnosti pred Čondrića. Iznudio je i isključujući žuti karton Jovančića, nakon kojega je Dinamu posao još bio olakšan, a pogodio je i gredu 'bombom' s 10-ak metara. Nedostajao je samo gol da još pojača dojam.
Ocjena
6.5
Stefan RistovskiObrana
Igrao do 78.minute. Prije kaznenog udarca Astane nadao se prekršaju, međutim, izgubio je dvoboj njemu je na dušu išlo što su domaćini došli u situaciju da izbore jedanaesterac. Još je jednom zakasnio, bez posljedica, a ostatak utakmice odradio uz ozljedu, s povezom na mišiću. Svakim dodirom lopte vidjelo se da trpi, da mu nije lako, ali, kad je postalo jasno da utakmica ulazi u mirnije vode ipak je izišao s travnjaka. Rijetko ga treneri mijenjaju, nema ni razloga, znači da stvarno nije mogao, kad je morao izići.
Ocjena
6.5
Dino PerićObrana
Igrao do 75.minute. I kad se sve zbroji bio Dinamova najčvršća obrambena karika. Nekoliko je puta spasio vrata blokom ili uklizavanjem, bio je pravovremen u skoku. Jedini put 'zaplivao' je u prvom dijelu, prošao ga je Darboe, ali Perić je uspio ispraviti pogrešku i spriječiti opasnu završnicu. Male zamjerke njegovim ofenzivnim idejama, ponekad nestrpljivo i nerezonski pokušava dugim loptama proigrati suigrače. Ali, generalno, svoj dio posla odradio je jako dobro.
Ocjena
7
Robert LjubičićVezni red
U slabom Dinamu u prvih 45 minuta bio je najslabiji igrač Modrih! Kao da nije bio prisutan duhom, kraj njega je sve prolazilo, a on nije prošao nikoga. Dobio je prednost pred Perkovićem, zbog svojih napadačkih osobina. Međutim, ništa nije donio u napadu, a u obrani je bio izgubljen. Po nama, bio je prvi kandidat za zamjenu, ali Jakirović mu je vjerovao i Ljubičić se u nastavku ipak pribrao, stabilizirao. Bio je bolji i defenzivno, bio je bolji i prema naprijed, napokon počeo donositi nešto u suparnički šesnaesterac. Sasvim druga priča!
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Dobro je počeo, podijelio nekoliko preciznih lopti, promijenio stranu... A onda neoprezno skrivio kazneni udarac, naivno, jefitno. Možda se neće svi složiti da je škotski sudac morao biti brz na obaraču, ali dojam jest da je Mišić malo 'lijeno' ispružio tu nogu, taman dovoljno da dođe do kontakta. U nastavku bolji, kao i cijela momčad, ulazak Sučića ga je rasteretio, on je više išao naprijed, bio više 'osmica' nego 'šestica', kao što je nedavno bio u Varaždinu, kad je Dinamo također odigrao dobru partiju. Sigurno, opcija za razmatranje i treneru Jakiroviću.
Ocjena
6
Takuro KanekoNapad
Arigatou Takuro! Zahvaljujemo i klanjamo se. Kazuyoshi Miura možda jest najčuveniji japanski nogometaš, možda je njegova popularnost u domovini još uvijek neusporediva s Kanekovom, ali, za Takura već sad može reći da je ostavio dublji trag. Golčina, makar i lopta okrznula Petkovića, bila je šlag na odličnu partiju. I kad nije bilo raspoloženih u Dinamovih redovima, on je bio na razini, na stranu neke izgubljene lopte, pripremio je šanse Baturini, Petkoviću, Bulatu, sam sebi. A kad su Modri poveli, onda je prostora bilo i više, lakoćom se obračunavao s Astaninim braničima i bekovima, a tim pogotkom ugrozio Zagorčev status igrača utakmice. Neka ga podijele, nema problema!
Ocjena
7.5
Marko BulatVezni red
Izišao na poluvremenu. Nije bio previše raspoložen, kao ni većina momčadi u prvom dijelu utakmice, pamtimo tek jedan njegov pokušaj, koji nije bio opasan, kako inače zna biti. Požalio se u jednom trenu i na ozljedu, imao je bolnu grimasu na licu, možda je i to uzrok slabijeg izdanja. Kako god, nije se Bulat saživio s Astanom, terenom i suparnikom, kao da mu je nedostajalo zraka, gledali smo ga ove sezone u mnogo boljim partijama.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 78. minute. Dva-tri pokušaja u prvom dijelu, jednom je zamalo i iznenadio Čondrića, ali dojam je da nije bio pravi, u najboljem izdanju, kao da se često, pogotovo u prvih 45 minuta mučio pronaći rješenje, nekad je i iz nemoći gubio lopte. Nedostajao je zadnji 'touch', griješio je u tom segmentu, nije uspio proigrati suigrače u dobrim situacijama i kad je mogao. Pamtimo i situaciju kad je odlično prošao, ali ostao sam među četvoricom, što je dokaz i da mu suigrači ponekad nisu ni pomagali kako treba. Dao je doprinos i u defenzivi.
Ocjena
6
Gabriel VidovićNapad
Igrao do 85.minute. Drugu utakmicu zaredom je Dinamov čovjek odluke. Do pogotka nije napravio puno, nisu ni njegove ideje prolazile, nailazile su na Astanin obrambeni zid. No, nije odustajao, podizao je razinu igre i onda, kad je trebalo, bio je na pravom mjestu i pogodio gdje treba. Kritizirali smo ga, dobronamjerno, zbog izjave nakon Osijeka, sad mu se nema što prigovoriti, dapače. Vidović je nakon krize opet 'vruć', ova dva gola, protiv Osijeka i Astane, mogu mu donijeti dodatno samopouzdanje i izdići ga iz prosjeka. Ako je ovo naznaka kontinuiteta, onda je stigao u pravi tren!
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Složio bi se i sam, prvih 45 minuta odigrao je ispod svoje razine. Ako se protiv Osijeka nisu vidjele, u Astani su posljedice duge stanke bile očite. Bruno se nije mogao nositi s domaćim braničima, gubio je duele, koje inače dobiva, kad je i imao loptu, nije nalazio rješenja. U nastavku ipak druga priča, lakše je dolazio do lopte, znao je proigrao, sudjelovao je i kod drugog pogotka, imao dvije šanse, nije zabio, ali je pokazao nešto bolje lice.
Ocjena
5.5
Petar SučićVezni red
Ušao na poluvremenu. Da nije napravio ništa osim te akcije iz koje je Dinamo poveo, bilo bi dovoljno! Hrabro se odlučio na prodor kroz Astanije linije, možda imao boljih rješenja od udarca, ali odbijanac je završio na nozi Vidovića i Dinamo je poveo. Baš su takvi potezi nedostajali u prvom dijelu, Sučić je bio osvježenje i iznenađenje, nakon tog gola puno se lakše disalo. Njegov je bio i ubačaj iz kornera prije drugog pogotka, apsolutno je opravdao povjerenje. I, kao što smo napisali kod Mišića, prodisao je i Josip, Sučićevo prisustvo olakšava mu posao u sredini. Zahvalan igrač, rijetko zakaže, svaki put kad uđe s klupe, nešto donese. Zaslužuje i više minuta, iako nije lako 'upasti' u Dinamov vezni red.
Ocjena
7
Boško ŠutaloObrana
Ušao u 75.minuti. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Mauro PerkovićObrana
Ušao u 78.minuti. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Tibor HalilovićVezni red
Ušao u 78.minuti. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Gabriel RukavinaNapad
Ušao u 85.minuti. Igrao premalo za ocjenu, ali je sigurno dobio motiv, napokon se pojavio na terenu. Jakirović je rekao da će mu dati šansu, obećanje je ispunio. Naravno, premalo da bi išta Rukavina pokazao, ali poruka je to da će ga sve češće koristiti.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Opet je Dinamo pokazao dva lica, opet je u prvom dijelu njegova momčad imala nekoliko crnih rupa i opasno visjela. Imao je ideju s Ljubičićem biti ofenzivniji nego s Perkovićem, ali nije dobio željeni efekt. No, dobro je mijenjao, ubacio je Sučića, koji je donio prednost na sredini terena, pomaknuo Mišića malo bliže golu suparnika, vjerovao Vidoviću... Uspio je Jakirović napokon prekinuti crni niz, Dinamo je konačno pobijedio u Europi, konačno pobijedio izvan Zagreba. Na kraju je dao i simboličnu minutažu Rukavini, kao znak da bi u budućnosti mogao dobiti i više prilika.
Ocjena
6.5



Tagovi

GNK DinamoAstanaKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti