Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Petković sve bliže Oršiću, Perićev naklon za - naklon! Jakirović ispunio prvi cilj

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 23:24

Dvije sjajne obrane Zagorca za još jedan 'clean sheet', Dinamo opet odigrao jedno dobro poluvrijeme

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi nad Ballkanijem (3-0), tko se vama svidio, tko je podbacio?

Danijel ZagoracVratar
Dvije sjajne reakcije! Prva kod 0-0 kad je pravovremeno istrčao na 25 metara spriječio vodstvo gostiju, druga kad je 'rukometnim refleksom' skinuo zicer i sačuvao praznu mrežu. Ako nešto možemo zaključiti nakon zadnjih utakmica, Dinamo trenutno nema problema s vratarima, Zagorac je u formi, brani jako dobro, a pokazao se i Nevistić kad je dobio priliku. U tom pogledu Jakirović može biti spokojan uoči velikog Derbija.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
I njega su malo ispresijecale ozljede, malo igra pa ne igra, vidi se to i na prezentacijama. Još uvijek dovoljno autoritativan da drži zadnju liniju, ali uz nekoliko neopreznih reakcija i pogrešaka. Kod prvog Ballkanijeve zicera baš je on ostao iza i nije bilo zaleđa, kod druge velike šanse proklizao je i nije uspio pravilno reagirati. Ali, uza sve to, ipak odradio dobar dio posla u defenzivi, nešto rjeđe nego ranije dolazi naprijed, nije ni nužno uz ofenzivnog Kaneka.
Ocjena
6
Boško ŠutaloObrana
Igrao do 42.minute. Izišao je zbog ozljede, ali i prije no što je pokazivao znakove te ozljede, bio je vrlo nesiguran. Nekoliko nerezonskih reakcija, pogrešno dodanih lopti. Nije u formi od početka sezone, nikako da pronađe svoju idealnu partiju.
Ocjena
5.5
Dino PerićObrana
Kad nije mogao nitko, on je probio Ballkanijev zid, dalje je sve bilo lakše. Skok nakon kornera, to bi mu trebala biti specijalnost, sad je iskoristio svoju visinu i zatresao mrežu. Prije drugog pogotka opet je on pucao, nakon odbijanca zabio je Petković. Bio je stoper Perić ponajbolji Dinamov napadač, ali postoje utakmice koje se odlučuju na taj način, dobro je da je bio prisutan. Nećemo zaboraviti da je i u obrani odradio dobar posao, od prve je minute djelovao najsigurnije od svih Dinamovih braniča.
Ocjena
7.5
Mauro PerkovićObrana
Taj dečko, zapravo, još nikad nije zakazao ili odigrao ispod prosjeka. Nedostaju mu napadačke ambicije, nije tip koji će pet-šest puta centrirati i možda u ovakvim utakmicama nedostaje takav doprinos. Međutim, zato u svojoj zoni djelovanja sve odrađuje kako treba, a malo je nedostajalo da bude i strijelac. Pucao je glavom u bliži kut, gostujući vratar zaustavio je taj udarac.
Ocjena
6.5
Petar SučićVezni red
Igrao do 69.minute. Odradio je onaj 'nevidljivi' dio posla u sredini terena, trčao, oduzimao lopte... Kreacija mu nije jača strana, tu se i nije pokazao, iako je često bilo dosta prostora na njegovu koridoru da dođe i bliže u završnicu. Zahvalan igrač, ali nedostaje mu malo odlučnosti u tim napadačkim pohodima. Dinamo je probio Ballkani baš kad je izišao, ali nema to previše veze s njim.
Ocjena
6
Takuro KanekoNapad
Igrao do 78.minute. Nije niti on do Dinamova prvog pogotka imao neki velebni učinak, ali je bio jedan od rijetkih Dinamovih igrača, koji je stalno pokušavao, napadao, tražio rješenje, bio 'dosadan'. U prvom poluvremenu nije dosuđen prekršaj na njemu na rubu šesnaesterca (možda i unutra), u drugom je prvo pokušao iznuditi kazneni udarac, zaradio je žuti karton. Ali, nije odustajao, nakon njegova ubačaja Dinamo je došao do drugog pogotka, a treći je donio izborenim jedanaestercem. Mogao je, možda, i sam zabiti, ali sve je dobro završilo. Ispraćen pljeskom s terena!
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Puno prometa, dosta dobrih, upotrebljivih lopti, ali i previše grešaka, proklizavanja, kašnjenja u obrambenim zadaćama. Od njega se ne očekuje lucidnost, potez koji će riješiti utakmicu, iako je Mišić okretao strane, proigravao igrače u raznim pozicijama, traži se sigurnost i mirnoća na sredini terena, a toga često nije bilo. Na kraju je sve dobro ispalo, spasio je i nekoliko situacija u svom šesnaestercu.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Izašao na poluvremenu. Iako su i on i trener Jakirović pričali da je spreman, bilo je očito da je viroza ostavila traga. Ne može se poreći da je Martin želio, glad za nogometom bila je neupitna, ali organizam je rekao drukčije. Sve što je pokušao, uključujući i dobro priliku na samom početku, nije uspijevao. Umjesto da bude pokretač Dinamovih akcija, svaka akcija koju je pokrenuo, završila je u bloku ili u suparničkoj kontri. Definitivno, utakmica koju treba što prije zaboraviti.
Ocjena
5
Gabriel VidovićNapad
Izašao u 69.minuti. Malo smo vidjeli od njega, osim jedne prilike u samoj završnici prvog dijela, mogao je tada i bolje reagirati. Prije i nakon toga potpuno nevidljiv, 'davio' je loptu, ništa nije donio u tom napadačkom dijelu, svi njegovi pokušaji bili su uzaludni. I dalje oscilira, nakon jedne ili dvije dobre partije, slijede jedna ili dvije loše, valjda će konačno uhvatiti kontinuitet.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
Prvo poluvrijeme za zaborav, kao i ostatak momčadi. Nakon nekoliko prvih duela u šesnaestercu i odloženih lopti, počeo je komplicirati, odlaziti daleko od šesnaesterca, čak i uz aut liniju. A igrači Ballkanija dobro su usujetili njegove namjere, praktički su ga potpuno odsjekli. U nastavku je i on bio konkretniji, više u kaznenom prostoru, tamo gdje i mora biti, okrunio je to prvim pogotkom, drugi je zabio s bijele točke. Sad je već na 23 gola u Europi za Dinamo, Oršić je na 28. Eh, kad bi ga mogao stići već ove sezone...
Ocjena
7
Sadegh MoharramiObrana
Ušao u u 42.minuti. Dobra je vijest što ovaj put nije ništa skrivio, nije darovao suparnika. Unio je živost, ali učinak mu nije bio na visokoj razini, njegovi centaršutevi su uglavnom bili 'u bunar', bezopasni za obranu Ballkanija. Nekoliko puta dobro proigrao Kaneka, kad je bio u boljoj poziciji, činjenica jest da je Dinamo puno više napadao po desnoj strani otkad je on bio u igri.
Ocjena
6
Marko BulatVezni red
Ušao u 46.minuti. Bilo je svojevrsno iznenađenje što nije bio u prvih 11, kad je zdrav i spreman, Bulat je ove sezone jedan od ponajboljih Dinamovih igrača. I čim je ušao, vidjelo se da to želi i dokazati. Nakon 10-ak minuta na terenu već je počeo graditi akcije, svojom je energijom doveo Dinamo pred gostujući šesnaesterac i dao Dinamovoj igri više smisla, Modri su bili okomitiji.
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Ušao u 69.minuti. Poklopilo se da je Dinamo poveo čim je ušao u igru, uskoro je Petković i povisio prednost, nije tu Špikić odigrao neku veliku ulogu, ali mu je bilo lakše kad je Ballkani bio probijen. Pritiskao je obranu gostiju, sudjelovao u dvije-tri konkretne akcije, nije došao u poziciju da zabije pogodak, ali svoj je dio posla odradio korektno.
Ocjena
6
Robert LjubičićVezni red
Ušao u 69.minuti. Dobro je pokrio što je trebao pokriti, a odigrao je i odličnu loptu za Kaneka, koji je potom, nakon solo-prodora, izborio kazneni udarac. Djelovao bolje i odlučnije nego u utakmicama u kojima je bio starter, možda je i njega malo 'trgnuo' gubitak statusa sigurnog prvotimca.
Ocjena
6.5
Gabriel RukavinaNapad
Ušao u 78.minuti. Igrao premalo za ocjenu, ali sve više dobiva priliku.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Ispunio je prvi cilj, izborio europsko proljeće, Opet je dobro reagirao s izmjenama i napokon srušio tog neugodnog Ilira Daju. Još jedna utakmica u kojoj Dinamo nije primio gol, niz je sad na pet pobjeda, prošli put je ta serija stala baš na Hajduku. Sad ima priliku to nadmašiti. No, i dalje zabrinjavaju ta različita Dinamova lica, zašto te konkretnosti i efikasnosti nema u prvih pola sata, zašto se Modri moraju toliko mučiti i brinuti za svaku pobjedu. Pokazalo se i da je pogriješio s Baturinom u prvih 11, ali uvidio je grešku već na poluvremenu.
Ocjena
6.5



Tagovi

GNK DinamoFK BallkaniKonferencijska liga

Ostale Vijesti