Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Nevistićevo iskupljenje, Kulenović 'zlatni džoker', neobjašnjiv potez Petkovića! I malo dobrih ljudi...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.03.24. | 20:25

Dinamovi igrači uspjeli su opet u dramatičnoj završnici doći do boda. Krila opet bez učinka, velike pogreške obrane i čovjek, koji je već donio četiri boda ove sezone

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u Osijeku. Tko je po vama zaslužio pljesak, a tko kritike nakon remija (1-1).

Ivan NevistićVratar
Nekad je najteže ocijeniti vratara nakon ovakve partije. Krivac za pogodak Osječana, istrčavanje je bilo loše, oklijevao je nepotrebno s loptom u nogama, na kraju je izbacio u aut. Umjesto da je ranije završio tu akciju, jer Osijek, zapravo, nije bio opasan. Iz tog auta Dinamo je primio gol! Sjećamo se istrčavanja protiv Rijeke, kad je prvo zaradio žuti karton, a onda se nakon reakcije iz VAR sobe izvukao. Ali, onda je nešto prije početka nadoknade sjajno reagirao, briljatno skinuo udarac Miereza i Matkovića. Bilo je to njegovo iskupljenje, ostavio je Dinamo na životu i suigračima dao priliku za izjednačenje.
Ocjena
6
Stefan RistovskiObrana
Imao je nekih propusta, znao je 'ispasti', ali bez velike cijene za Modre. No, isto tako nekoliko je puta odlično uklizao, osvojio duel, pridodavao se napadu, centrirao. Ali, ili su ti ubačaji bili neprecizni ili je u šesnaestercu bilo premalo suigrača, koji bi napravili nešto opasnije. Onaj svoj osnovni dio posla Ristovski je napravio na solidnoj razini, po njegovoj strani, osim one uvodne prijetnje Jurišića, Dinamo nije 'curio'. U završnici je i on okušao udarac, završio je u bloku. Njegov je bio i centaršut izjednačujući gol, koliko je takvih lopti uputio prema šesnaestercu.
Ocjena
6.5
Maxime BernauerObrana
Igrao do 81.minute. I, mora se priznati prvih sat vremena bio je možda i najbolji Dinamov igrač na terenu. Uz poneku nesigurnost, ali uglavnom pribran i pravovremen. Dugim loptama je dobro proigravao suigrače, bio miran na lopti, dobro se borio s Mierezom. Ali, onda je nevjerojatno izgubio loptu, početnički, neoprezno kao na školskom haklu. Mierez mu je uzeo, silovito pucao i na Maxovu sreću pogodio 'samo' gredu.
Ocjena
6
Kevin Theophile-CatherineObrana
Ispao je nespretan i prenaivan kod tog pogotka Bukvića. U redu, ide gol u kategoriju majstorija mladog reprezentativca, ali iskusan stoper poput KTC-a ne bi si smio dopustiti da ga mladić tako izvrti. Ipak, odigrao je nakon toga Theophile vrlo dobro, opet bio nositelj Dinamove obrane, sve do zadnjih minuta, kad mu je pobjegao Matković, koji srećom po Dinamo nije uspio zabiti. Priključivao se napadu, iznosio loptu, sudjelovao u pritisku kod izjednačujućeg gola, išao i po drugi.
Ocjena
6
Mauro PerkovićObrana
Nije djelovao sigurno na lijevoj strani, teško je reći je li trebao biti prisutniji kod tog Osijekova pogotka, vjerojatno ni on nije očekivao da će Nevistić pogriješiti. Međutim, imao je dosta problema na lijevoj strani, Bukvić mu je stalno stvarao neugodu, ali uspio se s time kasnije nekako nositi. Ipak, važna je njegova lopta prije gola, požrtvovno je išao 'glavom na kopačku', spriječio kontru Osijeka, odigrao na desno krilo i Dinamo je nakon toga zabio.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Igrao do 58.minute. On je igrač, koji uvijek najviše pretrči, dojam je da može trčati nekoliko dana bez stajanja. Ali, na Opus Areni kao da je i njemu ponestalo energije i svježine. nekoliko puta nje se dobro postavio, nije bio tamo gdje je trebao biti. A ono što mu je i inače zamjerka, malo više agresivnosti, to je nedostajalo u sredini terena. Premda, ne može se reći da je gubio neke velike bitke, bilo je prostora da bude i konkretniji, da više pomogne u zadnjoj trećini, gdje je Dinamo imao stalno manjak igrača.
Ocjena
5.5
Josip MišićVezni red
Igrao do 81.minute. Klasična Mišićeva partija, bio je centralni Dinamov igrač, donosio loptu pred šesnaesterac Osijeka, ali tamo je bilo malo rješenja. Vjerojatno ni on ne može zbrojiti koliko je puta ubacio u kazneni prostor, koliko je puta pokušao nešto konkretno napraviti, uglavnom bez uspjeha. Ali, Mišić zna stati na loptu, promijeniti stranu, zaustaviti protivničke kontre, a to je u ovakvim utakmicama jako važno.
Ocjena
6
Takuro KanekoNapad
Igrao do 58.minute. Jedna od njegovih najslabijih partija otkad je postao Dinamov prvotimac, baš ništa nije donio. Dobro, možda neki doprinos u defenzivi, ali njegov je osnovni posao doprinositi u napadu. A tamo ga nije bilo, štogod je pokušao bilo je osuđeno na propast. Udarac, proboj, ubačaj..., svaka je lopta bila u bunar, bez konačnog učinka. Od njega se, svakako, očekuje mnogo više.
Ocjena
5
Martin BaturinaVezni red
Jedini Dinamov igrač, koji je svih 100-tinjak minuta bio prisutan, pokušavao, tražio rješenje, trpio udarce. U prvom je dijelu dvaput pokušao iz daljine, nije uspio zabiti, ali nije odustao. Hvatali su ga Osječani lasom, dobivali žute kartone, teško ga zaustavljali. Izostao je, doduše, konkretan učinak, ali Martin je često suigračima bio jedini rješenje na terenu, kad nisu znali što bi s loptom. No, on nije od njih imao istu takvu podršku, kad su mu trebali pomoći da se lopte i riješi. Odradio je dobro i defenzivu, oduzeo nekoliko lopti, započeo akcije... Na kraju je igrao više na krilu nego u sredini.
Ocjena
6.5
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 70.minute. Njemu se nikad ne može prigovoriti za trud i požrtvovnost, međutim, od Dinamovog se krila očekuje da nešto donese u protivničkom šesnaestercu. A Hoxha učinak je bio mizeran. Dosta s loptom, pogotovo u prvom dijelu, jedan dobar prodor i na tome je stao. No, još više se pamte dva pokušaja pred golom Osijeka nakon prekida, kad je imao loptu na nozi, oba puta mu je pobjegla. Skupi trenuci dekoncnentracije, Dinamo nije imao puno prilika i takve lopte moraju biti - egzekucija.
Ocjena
5
Bruno PetkovićNapad
Ne može se reći da nije želio, da se nije trudio, ali niti da mu je išta polazilo od noge. Prečesto je 'mrcvario' loptu, uzalud tražio rješenja, nije mogao kroz osječki zid, a uporno je pokušavao. Pobodio se pred kraj, sudjelovao u tom Dinamovom pritisku, ali sve skupa, premalo opasan. No, najbizarniji potez odigrao je u zadnjem napadu. Našao se na gol-aut crti, svi su očekivali da će ubaciti pred gol, ili odigrati povratnu, iz toga bi se nešto moglo izroditi. Ali, on je pao, odglumio kazneni udarac. Dobio je žuti karton, ne igra protiv Belupa, a sudac Pajač odsvirao je kraj!
Ocjena
5
Arijan AdemiVezni red
Igrao od 58.minute. Ne ide mu egzekucija, nikako da zabije gol. A mogao je, glavom na ubačaj s desne strane. Međutim, njegovim ulaskom Dinamo je postao agresivniji, dolazio je iz drugog plana, tjerao suigrače naprijed,vidi se da uživa respekt svih suparnika u ligi. Znao je doći i na krilo, znao je igrati u sredini, ući u kazneni prostor... Ali, završnica nije bila dobra.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 58.minute. Da su ušle nekim čudom one škarice u nadoknadi, bio bi veliki junak. Ovako, prosjek. Bolji od Kaneka, sigurno, jer otkad je Špikić ušao, Dinamo je bio življi po toj strani, neugodan je bio nekoliko puta u šesnaestercu, donio loptu, napravio pritisak na zadnju liniju, pokušao zabiti. Nije išlo, kao ni većini suigrača, ali ipak je donio neki impuls s klupe.
Ocjena
6
Fran BrodićNapad
Igrao od 70.minute. Igrao premalo za ocjenu
Ocjena
-
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 81.minute. Dinamov junak! Njemu se stvarno ne može ništa zamjeriti, ni kad ne zabije. Jer, toliko se trudi, toliko želi pobijediti, ide na svaku loptu. To ga je na kraju i nagradilo, donio je Dinamu spasonosni bod. Ako se sjetimo da je ušao s klupe i protiv Rudeša i zabio za 1-0 pobjedu, onda je već donio Dinamu direktno četiri boda ove sezone. Bio je najbolji strijelac na pripremama, ne mora to biti odlučujuće, ali očito nije ni slučajno, zaslužuje više minuta.
Ocjena
7
Tibor HalilovićVezni red
Igrao od 81.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Nikako da momčad odigra uhvati pravi kontinuitet dobrih partija, ovo u Osijeku bilo je ispod razine Dinama. Čak i ovog, promjenjivog. Modri su tek pred kraj susreta uspjeli pritisnuti Osječane, zabili su na ho-ruk, opet u nadoknadi, koja postaje Jakirovićev najveći saveznik. Da, znao je Dinamo i gubiti u nadoknadama ove sezone, ali, ipak je više bodova u njima osvojio. Dojma smo da je Kulenovića mogao i ranije uvesti, on je igrač, koji se uvijek pokaže dobrim džokerom. Na kraju se odlučio na stihiju, sve je karte bacio u napad i to mu je donijelo bod.
Ocjena
6



Tagovi

GNK DinamoOsijekHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti