Reuters
Reuters

OCJENE - Dinamo: Nagradili smo Ljubičića, Špikića i Baturinu 'kaznili' za promašaje, Bruno i Luka već su konstante

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.03.23. | 19:30

Ovako smo ocijenili igrače Dinama u remiju s Osijekom (1:1)

Evo kako smo mi vidjeli današnji nastup nogometaša Dinama protiv Osječana. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Nije imao previše posla, a Mierezov udarac bio je odveć precizan da bi ga zaustavio. Djelovao je sigurno, bez nekih većih izleta u nepoznato.
Ocjena
6
Stefan RistovskiObrana
Puno truda, kao i uvijek, ali i poneki propust, krivo dodana lopta. U napadu aktivniji pred sam kraj, ali izostao je ovog puta njegov pravi ofenzivni doprinos. Malo suzdržaniji no što smo ga naviknuli gledati ove sezone.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
'Tukao' se s Mierezom, dobivao i gubio te duele. Jednom mu je Argentinac u prvom dijelu zamalo pobjegao, zaustavio ga je u zadnji tren. Pokazivao određene nesigurnosti, međutim, ipak bez veće zamjerke.
Ocjena
6
Dino PerićObrana
Otprilike na istoj razini kao i Šutalo, iako se ponekad činio nepotrebno nervozan i ljutio se na sudačke odluke bez potrebe. Imao je i on sreće što je Mierez bio u malom zaleđu kad je zabio drugi gol, bio bi to gol i na njegovu dušu.
Ocjena
6
Robert LjubičićVezni red
Njemu viša ocjena zbog priznanja da nije bio kazneni udarac. U redu, postoji VAR, ali nije to bila tako čista situacija da bismo bili sigurni da bi Strukan promijenio odluku. U svakom slučaju, Ljubičić je pokazao rijetko viđeni fair-play. A i u igri je bio angažiran, često prisutan, izostalo je tek malo koncentraciji kod zadnjeg 'pasa'.
Ocjena
7
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 46. minute. Vidjelo se da želi i da je motiviran, vjerojatno i zato što je blizu odlazka iz Dinama. Trener ga je mijenjao na poluvremenu, a do tad smo zapamtili pokušaj glavom, bila je to dobra prilika i više sretno nego namjerno dodavanje Špikiću za zicer u 45. minuti. U defenzivi, bez zamjerke.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Još jedna dobra partija profesora Mišića. Držao je sredinu terena, ou svom stilu gospodario igrom Dinama, pokretao akcije i prekidao suparničke pokušaje. Pravovremen, siguran na lopti, mogao je biti i asistent da su neko od njegovih dodavanja suigrači sproveli u mrežu.
Ocjena
7
Dario ŠpikićNapad
Dvaput je zabio, oba puta zbog zaleđa golovi su mu poništeni. Ali, stalno je nadirao po desnoj strani, pogotovo u prvom dijelu, bio jedan od najopasnijih Dinamovih igrača. Pripremio odličnu priliku Baturinu, koju je on neočekivano promašio. Ali, onda je i sam promašio zicer, bila je to situacija iz koje mora zabiti.
Ocjena
6.5
Martin BaturinaVezni red
Pamtit će taj promašaj, veliki zicer iz prvog poluvremena, teško će i sam objasniti kako se okliznuo i zašto nije zabio s nekoliko metara. No, događa se, ima i on pravo na neki neobjašnjiv potez. Ostalo je bilo u rangu očekivanja, često na lopti, lucidnih rješenja. Ali, ovog puta njegov potez nije presudio.
Ocjena
6.5
Luka IvanušecVezni red
Podsjetio je opet nekoliko puta na 'starog' Ivanušeca, sad je ponovno u kontinuitetu u pravoj formi. Vidjeli smo i nekoliko puta koliko je brz s loptom u nogama, teško su ga Osječani stizali, stalno je radio višak i donosio opasnost pred šesnaesterac i sam gol. Njegovi su udarci opasni, 'oršićevski', jedan je zamalo promašio vrata, drugi odsjeo na gredi. Opet je jedan od ključnih igrača Dinama.
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 87. minute. Pogodak iz slobodnog udarca ispod zida bio je samo vrhunac njegove genijalnost ove večeri u Maksimiru. Prije toga imao je još nekoliko lijepih poteza, atrkativnih i svrsishodnih. Čini se da je opet bio dalje od gola no što bi trebao biti, no nadoknađivao je to tom svojom lucidnošću i stvarao puno problema Osječanima. I za njega se može reći da sad već kontinuirano igra u pravoj formi.
Ocjena
7.5
Marko BulatVezni red
Igrao od 46. minute umjesto Ademija. Još uvijek se navikava biti alternativa Ademiju, iako je ipak drugačiji tip igrača. Imao je nekoliko kvalitetnih ubačaja, prekidi su mu jako oružje.
Ocjena
6
Josip DrmićNapad
Igrao od 87. minute umjesto Petkovića, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Ante ČačićTrener
Ovaj remi nema gorak okus kao neki prijašnji, niti je ovaj 'kiks' dramatičan. Dinamo je izgledao dobro sve do faze realizacije, uz tek nekoliko manjih 'crnih rupa'. Odlučio se ne mijenjati nikoga, osim Ademija, sve od same završnice, kad je ušao još i Drmić, tri zamjene su, dakle, ostale neiskorištene. Iako, nije imao niti puno razloga za promjene, to je također istina.
Ocjena
6.5



Tagovi

Dinamo ZagrebHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti