Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Mišić 'pojeo' utakmicu, Ristovski Pjacu. Brodićev gol karijere, Jakirovićev tjedan iz snova!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.02.24. | 18:00

Pobjeda u nadoknadi, ali zaslužena, Kaneko je mogao biti tragičar, ali u prvom su planu junaci važnog trijumfa

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi nad Rijekom. Tko je po vama bio najbolji, tko je podbacio u izvedbi Jakirovićeve momčadi?

Ivan NevistićVratar
Ono istrčavanje, kad je prvo dobio žuti karton, a onda mu ga je Bel poništio, moglo je biti kobno da je Ivanović ostao na nogama. Zakasnio je s tom reakcijom, morao je biti sigurniji. Ali, nije Dinamo kažnjen, a Nevistić je o tome, očito, prestao razmišljati čim je akcija prošla. Jer, nakon toga je bio dobar, bez greške, kako na crti, tako i kad je trebao istrčati na ubačaje. Ono što je trebao obraniti, to je i obranio, opasan Pjacin udarac s ruba šesnaesterca.
Ocjena
6.5
Stefan RistovskiObrana
Igrao do 86.minute. Velik je posao odradio u obrani, pogotovo u tom najavljenom obračunu s Pjacom. Zaustavio je Ristovski najboljeg suparničkog igrača, nije se Pjaca puno razmahao, imao je tek taj jedan pokušaj, koji je zaustavio Nevistić. Ništa, baš ništa, nije prolazilo po toj strani! A tek kako je zaustavio Pjacin prodor prema vratima samo minutu prije nego je izišao iz igre. Malo je udario Marka po nozi, Bel mu je, objektivno, progledao kroz prste, ali piše se da je osvojio i tu loptu i spriječio potencijalno Rijekino vodstvo. Sam je tražio zamjenu već ranije, ali stisnuo je zube još malo...
Ocjena
7
Maxime BernauerObrana
Ni približno uvjerljiv kao u dvobojima s Betisom, čak se može reći da je imao dosta sreće. Zna on nekad dobro pogoditi dugom loptom, zna iz zadnje linije dodati 20-30 metara udaljenom suigraču, ali na svom osnovnom radnom mjestu nije bio tako koncentriran. Pobjegao mu je Ivanović u toj 'čuvenoj' situaciju u prvom dijelu, kad je Nevistić zamalo ispao tragičar, a zaspao je i pokraj Mirka Marića, koji je ostao sam u matnoj poziciji, ali je loše pucao petom. Potkralo mu se još nekoliko propusta, ipak, bez krajnje sankcije.
Ocjena
6
Kevin Theophile-CatherineObrana
Čuvar i vođa Dinamove obrane. I mentor suigračima. KTC proživljava drugu mladost, iz utakmice u utakmicu njegove vrline nadmašuju mane, tako je bilo i sad. Ako je ponekad i zakasnio ili krivo procijenio, ubrzo se iskupio pravovremenom i beskompromisnom reakcijom. Zna kad treba istrčati, kad se povući, ponekad je 'žrtva' propusta nekoga od suigrača, ali on sam sve rjeđe griješi. Kao da je tek sad u najboljim igračkim godinama.
Ocjena
6.5
Mauro PerkovićObrana
Ima svoje žute minute tijekom utakmice, iako mu se ne može odreći veliki trud i požrtvovnost. Perković je u Dinamu sigurno napredovao i postao bolji igrač, ali morat će biti oprezniji u nekim reakcijama, kao kad mu je Pašalić prošao iza leđa i namjestio zicer Mariću, često je u prvom dijelu išao naprijed pa je ostavljao prostor, koji Ivanović nije znao osvojiti. Međutim, sve ostalo bilo je na solidnoj razini, vrlo je koristan kod prekida.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Igrao do 58.minute. Nije imao puno prostora i često nije imao ideju kad je imao loptu u nogama. Nekad bi trebao biti odlučniji, pucati s 20-ak metara, a ne na silu tražiti rješenje guranjem lopte kroz sredinu ili odlaganjem na bok. Ipak, upravo je on kreirao jednu od najboljih Dinamovih prilika na utakmica, odlično je prošao kroz Rijekinu obranu, odigrao precizno na drugu stativu, gdje je Kaneko očajno reagirao. Ubrzo nakon te akcije Sučić je zamijenjen.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Utakmica za pokazivanje, tako treba igrati igrač njegove kvalitete i iskustva. Ne samo da je držao sredinu terena, uglavnom dominantno, nego je puno toga odradio u svom šesnaestercu i ispred njega. Sjajno je presjekao opasnu povratnu loptu u prvom dijelu, izbacivao iz kaznenog prostora više puta i u nastavku, presijecao Rijekine napade, kad su izgledali opasno. Lakoćom je otvarao igru, racionalan s loptom u nogama, a bez obzira na velik broj utakmica, nije padao u izvedbi i ritmu, štoviše, pred kraj je još i pojačao. Nakon jednog pada u formi, očito je da se vraća na staru razinu, sad već ima kontinuitet odličnih partija.
Ocjena
7
Takuro KanekoNapad
Igrao do 58.minute. Štogod da je napravio prije te velike prilike, a nije napravio nešto vrijedno uspomena, pamtit će ga se po promašaju u 53.minuti. Kako je protiv Betisa pravovremeno utrčao i poentirao te postao junak, tako je sad reagirao početnički. Možda nije očekivao da će Rijekina obrana propustiti loptu skroz do druhe vratnice, možda je mislio da će biti lakše ako tu loptu zaustavi... U svakom slučaju promašio je čisti zicer, u takvim utakmicama to mogu biti skupi promašaji.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Puno s loptom u nogama, puno je akcija pokrenuo, imao je ideju, iako nije uvijek i realizacija bila na istoj razini. Ali, nije odustajao, izdržavao je duele, onako kako on to zna, kao i mnogi suigrači diže formu iz utakmice u utakmicu. Imao je i jedan sjajan pokušaj, poluškaricama nakon ubačaja Ristovskog, prošlo je malo pokraj vratnice. Da je zabio, bila bi to golčina za pamćenje! Protiv Betisa je bio jedan od onih, koji su najviše pretrčali, više od 12 kilometara, ne bismo se čudili da je i sad na toj razini.
Ocjena
6.5
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 74. minute. Ušao je u utakmicu odlično, još ga je držao adrenalin nakon sjajne predstave protiv Betisa. Prisutan u oba smjera, često s loptom u nogama, napadao je suparničke braniče. Ali, izostala je završnica, nije se prečesto usudio ići 'jedan na jedan', kad je došao pred zid, nije imao rješenje. Potom je i on malo pao s energijom, nije iznenađenje da ga je Jakirović zamijeno, kako je utakmica išla, bio je sve manje u igri..
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 74.minute. Neobično je da ga je Jakirović zamijenio tako rano, nismo često gledali taj 'film'. Igrao je Petković 'svoju' igru, bilo je tu driblinga, proigravanja, uspješnih i neuspješnih, bio je vrlo blizu pogotku u prvom poluvremenu. Pucao je glavom, sve je napravio kako treba, ali Radeljić je majstorski spriječio pogodak. U nastavku je imao još jednu dobru šansu, pucao je preko gola, mogao je tu akciju i bolje završiti. Ali, definitivno nije podbacio, motiviran je, raspoložen, ne može uvijek biti najbolji.
Ocjena
6
Arijan AdemiVezni red
Igrao od 58.minute. Možda to nije onaj 'stari' Ademi, ali kad uđe s klupe, donese energiju, autoritet na terenu. Dinamo je do njegova ulaska bio u manjoj hibernaciji, on je odmah tražio od suigrača da budu agresivniji, da pritisnu Riječane i isporovciraju pogodak. Jednom je odlično prošao po lijevoj strani, nije uspio točno dodati na peterac, a promašio je i jednu jako dobro šansu, loše je pucao glavom iz pozicije iz koje je često zabijao. No, sama njegova prisutnost na travnjaku veliki je plus za čitavu momčad, to se još jednom vidjelo.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 58.minute. Na njemu je bio kazneni udarac, Goda ga je srušio. A prije toga je zamalo ispao tragičar, kad je vrlo neoprezno, početnički, izgubio loptu na centru i dopustio Pašaliću da krene prema Nevistiću. Srećom po njega i Dinamo, nije završilo pogotkom. Baturinino proigravanje nije stigao, Labrović je dobro zatvorio pristup, ali u jednoj situaciji mogao je bolje pucati, a ne u blok. No, to što nikad ne odustaje isplatilo mu se u nadoknadi, u tom presudnom trenutku.
Ocjena
6
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 74.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Fran BrodićNapad
Igrao od 74.minute. Prva dva dodira s loptom bila su dokaz da njegovu tehniku i nogometnu inteligenciju vrijedi imati u svlačionici i da zaslužuje i veću minutažu. Ali, sve to je palo u drugi plan, kad je stavio loptu na bijelu točku i hladnokrvno pogodio. Za pobjedu! Jest, gol iz jedanaesterca, ali treba i to zabiti, mnogi nisu. Pogotovo u takvim, prijelomnim trenucima, utakmice i sezone. Brodić je dočekao svojih pet minuta, ispisao svojevrsnu filmsku priču. Otišao je iz Dinama mlad, karijera mu je bila na stranputici, tko bi tada rekao da će se vratiti i zabiti ovako važan gol! Možda trenutak, koji će mu promijeniti status u Maksimiru i krivulju karijere.
Ocjena
7.5
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Igrao od 86.minute. Premalo za ocjenu. Vidjeli smo jedan odličan centaršut za gol-priliku. ako će još biti takvih, onda bi trebao biti pojačanje. Ali, ukupno je premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
U nadoknadi, u zadnjoj minuti s bijele točke, ali pobjeda je pobjeda. I to ne bilokakva, već pobjeda, koja Dinamo potpuno vraća u igru za naslov, Modri bi, kad odigraju onu utakmicu zaostatka mogli biti i na samom vrhu. U tjedan dana došao s ruba ponora u status neupitnog, sad i on ipak lakše diše. Dinamo je dobro izgledao čitavu utakmicu, nije briljirao, ali nije bilo onih klasičnih crnih rupa i raspada sustava. A dodatno je pojačao ritam pred kraj susreta. Zamjene su donijele preokret, jedan džoker s klupe i tu konačnu pobjedu.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaFran BrodićSergej JakirovićJosip Mišić

Ostale Vijesti