Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Martin i Bruno iznad svih, Bulatu 'palac gore'! Obrana nesigurna, zašto pad nakon sat vremena?

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 15.07.23. | 22:50

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u Superkupu, u pobjedi nad Hajdukom (1-0)

Dominik LivakovićVratar
Najbolju ocjenu, ne samo ove utakmice, nego svih onih koje je odigrao za Dinama, dala je maksimirska publika. 'Livi, ostani' i 'Livi brani nemoguće', jasna poruka da želi njegov ostanak. A tko zna, možda još i ostane neko vrijeme, možda odigra i onaj idući derbi za šest dana. Priča o transferu je 'vruća', ali Livaković, definitivno, nije izgledao kao čovjek koji je glavom negdje drugdje. Siguran, smiren, pravovremen, a kad je trebalo i malo zakuhati, zakačiti se sa Sahitijem i probuditi momčad, znao je i to!
Ocjena
6.5
Stefan RistovskiObrana
Igrao do 83. minute. Nije to još onaj Rile iz drugog dijela prošle sezone, još pali motore. Odradio je svoj dio posla prema traga po pe-esu, ali nedostajalo je malo probojnosti prema suparničkom golu, na što smo inače naviknuli. No, ne sumnjamo da će uskoro, s protokom utakmica doći na svoju staru razinu, on je neupitan.
Ocjena
6
Josip ŠutaloObrana
Imao je dvije jako loše reakcije, kod jedne mu je pobjegao Dajaku i, srećom po njega i suigrače, nije uspio zabiti. Šutalo je igrač mnogo veče razine, no što je pokazao u ovoj utakmici, dosta se mučio, vidi se da još nije u reprezentativnoj formi. Njemu se takve greške ne smiju događati, jer, drugi put će skupo koštati.
Ocjena
5.5
Dino PerićObrana
Bolji od Šutala u ovoj utakmici, sigurniji. Većinom dobivao duele i otklanjao opasnosti pravovremeno, pokrivao je i pogreške svojih suigrača. Dobra predstava, ali morat će biti još koncentriraniji, Hajduk je svoje prilike dobio zahvaljući upravo slabijim reakcijama obrane.
Ocjena
6
Robert LjubičićVezni red
Sad se već navikavamo na to da je, zapravo, lijevi bek. U prvom dijelu dobro se nosio s Dolčekom, koji je kasnije i zamijenjen, obrambeni dio uglavnom je i odradio kvalitetno. Nedostajalo je, kao i kod Ristovskog, malo konkrentnosti prema naprijed, ubačaji nisu bili precizni i točni, može on to bolje. Kao da su mu noge još teške.
Ocjena
6
Marko BulatVezni red
Jedna od najboljih predstava u Dinamovom dresu. Razigran, sve opušteniji u igri, nema više grča i straha od pogreške. Koristan u oba smjera, a imao je i bitnu ulogu kod pogotka, lijepo je vidio Petkovića na drugoj strani kaznenog prostora i precizno ga pronašao. Do kraja je 'radio', uzimao loptu u presingu. Ostao nedorečen u udarcima, ima bombu u nozi, ali dvaput je pogodio suparnički blok na 18 metara od vrata!
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Odradio, kao i uvijek, svoj dio posla. Ponekad je spuštao ritam, malo prikočio, ali profesorski mijenjao strane i gurao momčad prema naprijed. Znao je, naravno, kad treba iskočiti iz linije i prekinuti napad Hajduka, jedino što je izostao učinak u kreaciji. Da, nije mu to ni osnovni posao, ali ponekad je bilo prostora za neku okomitu loptu, on se radije odlučio za paralelu ili unazad.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Nije to bila njegova večer. Pokušavao je, trud nikad i nije bio upitan, ali ovog puta nije uspio probijati. Baš je protiv Hajduka u prošlosti odigrao nekoliko pamtljivih partija, bio je opasan za suparničku obranu, pravi detonator. No, u Superkupu nismo vidjeli tu njegovu probojnost, nije bio ni u nekoj posebnoj šansi za pogodak, sve u svemu, skromno.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Strijelac pobjedničkog pogotka, da nije, pamtio bi se onaj promašaj iz prvog dijela. No, brzo je ta situacija pala u zaborav, jer, sve što je Baturina osim toga napravio, sve je bilo za visoku ocjenu. On je motor i mozak ove momčad, svaka lopta ima svrhu, kad krene kroz linije nemoguće ga je zaustaviti, ne pomaže ni faul. Akciju kod gola je započeo i završio, a još kad je pred kraj u svojih 16 metara uklizao Ofoeu i blokirao mu udarac, možemo reći da je 'prešao igricu'.
Ocjena
8
Luka IvanušecVezni red
Od svega će se, nažalost, najviše pamtiti ozljeda. Vidjet ćemo je li ozbiljnija, tako je izgledala. Do te 88. minute bio je igrač koji pokreće, koji probija linije, ali je u završnici ovog puta bio nedorečen, nedostajao mu je često taj zadnji korak ili potez. Ali, prezentirao je još jednom kvalitetu, taj prvi korak i trk s loptom, koji ruši taktičke zamisli suparnika i otvara prostor suigračima. Da, i on je kod pogotka imao 'prste', proslijedio je loptu Bulatu, dok bi mnogi na njegovom mjestu stali, namjestili se na udarac i pucali. Uf, koliko će nedostajati, ako neće moći uskoro na teren.
Ocjena
6.5
Bruno PetkovićNapad
Igrao je do 67. minute. I dotad u više navrata pokazao klasu i još jednom sve uvjerio da je bez njega ova momčad mnogo slabija. Da, imao je onih svojih nepotrebnih driblinga i izgubljenih lopti, ali imao je nekoliko veličanstvenih poteza. U prvom je dijelu lucidnim proigravanjem namjestio čisti zicer Baturinu, on nije zabio. No, u nastavku je Petković opet bio sjajan dodavač, samo je lagano spustio loptu Baturini, koju on ovaj put nije promašio. Baturina strijelac, počeo je i završio akciju, ali Petkovićevo dodavanje bilo je više od pola gola. To su potezi koji čitavu suparničku obranu tjeraju do ludila, Petković je 'hajdukovcima' priredio ringišpil nekoliko puta.
Ocjena
7.5
Fran TopićNapad
Igrao od 67. minute. Opet dosta truda, igra na snagu, ali malo je tu bilo pravih lopti, proigravanja, nekog poteza za pamćenje. Nije bio niti odveć opasan za gol Hajduka.
Ocjena
5.5
Sadegh MoharramiObrana
Igrao od 83. minute, igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Petar SučićVezni red
Igrao od 83. minute, umjesto Mišića. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Luka MenaloNapad
Igrao od 83. minute, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Antonio MarinVezni red
Igrao od 88.minute, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Igor BišćanTrener
Piše se pobjeda, koja je zaslužena. Izveo je na teren svoju najbolju momčad, dao je prednost Bulatu pred Sučićem i nije pogriješio. Dinamo je kontrolirao utakmicu prvih sat vremena, no, što se dogodilo nakon toga? Izvadio je Petkovića i izgubio na konkretnosti i ideji pred suparničkim šesnaestercem, Hajduk je do kraja prijetio, imao i dobre prilike. Očito je da mu trebaju pojačanja, igrači s klupe nisu donijeli puno. Dinamo je opet imao problema s prekidima i ubačajima, to je sad već kronična boljka.
Ocjena
6.5



Tagovi

GNK DinamoHajdukSuperkupIgor BišćanMartin Baturina

Ostale Vijesti