Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Maksimirski BP klub radi 0-24, šou se nastavlja!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.08.23. | 23:21

Bruno Petković odigrao je još jednu veliku partiju, a Jakirović ima dva od dva. I sad lakše diše

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače za pobjedu nad Rijekom (2-1). Tko je vas oduševio, zadovoljio ili razočarao?

Ivan NevistićVratar
Osim nekoliko lopti, koje su nekako došle do njega, nije imao izraženog posla, sve je odraio kako treba. Do te 90.minute kad ga 'probušio' Marco Pašallić iz slobodnjaka. Prije toga Rijeka mu nijednom nije priprijetila, nije se uspio istaknuti nekom obranom. No, kad ga već spominjemo, njegova je statistika u Dinamu dosad baš zanimljiva. Ovo mu je bila četvrta utakmica na vratima Modrih, sve četiri utakmice Dinamo je pobijedio, a Nevistić je primio dva pogotka pogodak, onaj od Sparte s bijele točke i ovaj iz slobodnog udarca. Dakle, još nije svladan iz igre.
Ocjena
6
Sadegh MoharramiObrana
Bio je dobar protiv Sparte, bio je dobar i protiv Rijeke, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Pridodaje se, ide visoko, traži loptu, ubacuje pred gol.. Međutim, ne može Iranac bez neopreznih poteza, početničkih grešaka, koje mogu skupo stajati njegovu momčad. Rijeka ih nije naplatila, ali mora Moha biti oprezniji, neke reakcije su uistinu više za dječji nego nogomet na ovoj razini.
Ocjena
6.5
Stefan RistovskiObrana
Odlična predstava, pogotovo u prvom dijelu. Tada je bio i stoper i bek i vezni i špica. Vrhunski je dijelio duge lopte, posebno na Baturinu, preko Rijekinih braniča, otraga je pokrivao sve, a uspio je i zabiti glavom nakon kornera. No, taj je pogodak poništen zbog Mišićeva prekršaja. Odradio je i ostatak utakmice na visokoj razini, opet bio motor i motivator.
Ocjena
7
Dino PerićObrana
Igrao do 46. minute. Dobro je rješavao sve potencijalne probleme, Rijeka je rijetko dolazila do Dinamova šesnaesterca, ali kad je i došla, kad je bilo blizu njega, on je to rutinski otklonio. Nije dopustio da Pašalić i Ivanović pobjegnu i naprave nered pred Nevistićem.
Ocjena
6.5
Robert LjubičićVezni red
Korektno! Prodoran u prvom dijelu, pokušavao nešto kreirati, no, taj mu dio još uvijek slabije ide, često posustane pri završnom pasu. Ali je prisutan, traži igru, uz malo više mirnoće mogao bi biti vrlo bitna karika u ofenzivi. U svakom slučaju u sadašnjem odnosu snaga, najbolja je opcija za lijevog beka.
Ocjena
6.5
Josip MišićVezni red
Dogodi mu se poneka izgubljena lopta, mimo logike, ali uglavnom je svoj posao opet odradio na visokoj razini. Sredina terena bila je njegova, dao je ton Dinamovoj igri. Kad je trebalo ubrzati dodavanja, on je ubrzavao, kad je trebalo usporiti, činio je i to. Duga lopta, pa jedna kratka, pa promjena strane. Školski! U zadnjih trenucima mogao je i zabiti, bio je dobar udarac, ali još bolja Labrovićeva obrana.
Ocjena
7
Marko BulatVezni red
Igrao do 72. minute. Ima sjajan nos za Petkovićevu nepredvidljivost, odlično je utrčao u prostor i iskoristio Petkovićev majstorsko dodavanje. Nije prvi put, pamtimo istu akciju s priprema, iz utakmice protiv Sparte, tada je na utrčalom Bulatu bio kazneni udarac. Generalno, dobro Marko ulazi iz drugog plana, iz utakmice u utakmicu postaje sve važnije oružje Dinamovih trenera. Jedan od dobitnika sezone, već sad.
Ocjena
7
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 72.minute. Dojam je da je mogao bolje iskoristiti prostor koji se nudio u riječkoj obrani, ostao je malo nedorečen u završnici, nisu njegove lopte dolazile do egzekutora, iako je nekoliko puta imao priliku proigrati sugirače u matnoj poziciji. Trud, svakako, nije nikad upitan, taj mu se dio ne može prigovoriti.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Razigran, kreator. Nedostajao je tek neki konačan iskaz dobre partije. Ali, oko njega se uvijek nešto događalo, radio je u prvom poluvremenu nered u Rijekinu šesnaestercu, mogao je jednom prilikom dodati Špikiću, a ne pucati iz teške pozicije, no, može mu se oprostiti. Lijepo je odigrao rolicu Petkoviću, stalno je razigravao suigrače, a onda i izborio kazneni udarac. Ako je i bio malo izvan forme, sad se u nju vraća.
Ocjena
7
Antonio MarinVezni red
Igrao do 61.minute. Ušao je iznenada u prvu momčad, zbog ozljede Stojkovića, trebalo mu je nekoliko minuta da se privikne i počne surađivati s Ljubičićem na lijevoj strani. Puno problema Dinamo je Rijeci radio baš po toj strani, prošao je Marin dvaput, jednom odigrao povratnu loptu, koja nije našla cilj. Loše je reagirao u izglednoj situaciji, kad mu je lopta išla na glavu, jednom je priprijetio iz teškog položaja sa šest-sedam metara. Potom je stao! Vidi se da mu nedostaju kontinuitet i samopouzdanje, ali, bude li dobijao više prilika, Jakirović bi mogao dobiti još jednu dobru opciju.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 90.minute. U centru Zagreba nekad je postojao cijenjeni BP klub, velikog ljubitelja jazza Boška Petrovića. E pa, sad je BP klub otvoren u Maksimirskoj 128, jer, ovo što igra Dinamov BP to nije samo jazz, to je glazba za svačije uši. Briljantna asistencija za Bulata, pa onda za Baturinu kad je izborio kazneni udarac, prije toga gurnuo je u mrtvu šansu i Emrelija. I, za kraj, zabio s bijele točke! Ne znamo što više napisati o njemu, svakom utakmicom ponovno pokazuje zašto ga Dinamo MORA zadržati.
Ocjena
8
Boško ŠutaloObrana
Ušao u 46. minuti. Hvata pomalo ritam i formu, s obzirom na dugačku stanku, nije to uopće bilo loše. Ali, trebat će vremena... Skrivio prekršaj iz kojega je Pašalić zabio, ali ne treba mu to stavljati na dušu, na prvu i nije izgledalo da je riječ o prekršaju, već o čistom startu. Nekoliko je puta dobro blokirao, dobro se postavljao. Ako bude zdrav, mogao bi biti i pojačanje za ovu momčad.
Ocjena
6
Mahir EmreliNapad
Ušao u 61.minuti. Ovaj put, primarno, na lijevom krilu. Imao je veliku priliku, kako ga je samo proigrao Petković, nije uspio zabiti. Nije još dovoljno opasan, daleko je od gola.
Ocjena
6
Bohdan MihajličenkoObrana
Ušao u 72. minuti. Imao je i on dobru priliku, bio je to udarac desnom nogom. Vidi se da mu to nije glavno oružje. Ostalo je odradio korektno, iako je u obrani sklon propustima.
Ocjena
6
Luka MenaloNapad
Ušao u 72.minuti. Igrao premalo za ocjenu
Ocjena
-
Josip DrmićNapad
Ušao u 90.minuti. Igrao premalo za ocjenu, ali je dobra vijest da ga Jakirović izvadio iz 'frižidera'.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Igrom je, zapravo, njegova momčad 'ubila' Rijeku više no što rezultat pokazuje, uz manji tijekom drugog nastavka. Ali, ni blizu to nije onakav pad, kao što je bio u nekim ranijim utakmicama ove sezone. Vidjelo se da dobro poznaje svoju bivšu momčad, znao je gdje i kako treba udariti, Dinamo je u prvih 45 minuta potpuno dominirai i limitirao Riječane, koji su jedva prelazili centar. Razigrava Jakirović sve više igrača, sad je Marin bio starter, Boško Šutalo dobio još više minuta, ušao je, doduše, u nadoknadi i Drmić. Dvije utakmice, dvije pobjede, što je morao, to je učinio i sad lakše diše.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatska

Ostale Vijesti