Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Luka se oprostio, Luka se predstavio sa stilom. Jakirović okrenuo ploču, pršti energijom!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.08.23. | 22:20

Nevistić je probio led, Špikić češku obranu, a Petković pokrenuo Dinamo kad se činilo da nema prave ideje

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi nad Spartom (3-1), tko je vama bio dobar, tko manje dobar?

Ivan NevistićVratar
Probio je led i razbio tremu, sad će biti lakše. Nema zamjerki, sigurno nije bilo lako stajati na Livakovićevom mjestu, nositi se s istim očekivanjima. Kazneni udarac nije uspio skinuti, iako nije bio daleko, a sve osim toga bilo je kako treba biti. Pravovremen na crti, točan u istrčavanjima, prvi se mačići nekad ne bacaju u vodu.
Ocjena
6.5
Sadegh MoharramiObrana
Ovaj put Iranac je bio čvrsta karika, nije bilo onih njegovih nepotrebni žutih minuta kad izgubi loptu kao na školskom igralištu. Koncentriran, to je kod njega najvažnije, volja i pristup nikad nisu bili upitni. Pamtimo i posebno ističemo kad je na početku drugog poluvremena spriječio Spartin pogodak pravovremenim uklizavanjem. Nešto je, očito, naučio iz onih utakmica s AEK-om.
Ocjena
6.5
Stefan RistovskiObrana
Požrtvovan, siguran, pravovremen. I definicija fraze 'glavom na kopačku'. Dvaput blokirao, triput uklizao pa mahnuo rukama prema suigračima i tribinama, tražio dodatan podražaj. Odradio posao na visinu, teško mu je naći pogrešku. Sve se bolje snalazi na stoperskom mjestu, iako, i dalje je on bek.
Ocjena
7
Dino PerićObrana
Igrao do 86. minute. Skrivio je kazneni udarac, bio je neoprezan, iako će svaki igrač laiku pokušati objasniti da u takvim duelima u šesnaestercu ruka puno puta zna stajati kako je stajala njegova, da to nije neprirodan položaj. Bilo je tu naguravanja, bilo je li-la, ali lopta ga je pogodila u ruku, VAR reagirao i Česi su poveli. No, sve osim toga bilo je na visokoj razini, dobio je gotovo svaki duel, zabio gol za vodstvo, koji je Dinamo definitivno gurnuo prema pobjedi.
Ocjena
7
Robert LjubičićVezni red
Dobar ulazak u utakmicu, vrlo aktivan u oba smjera, odradio u zadnjoj liniji štogod je trebao. Poslije malo prikočio, ali još uvijek dovoljno dobar, po njegovoj se strani nije puno toga događalo. Šteta što mu je završnica bila lošija, mogao je i zabiti, ranije otvoriti Spartinu obranu.
Ocjena
6.5
Josip MišićVezni red
Na početku su ga Česi uštopali, shvatili su da od njega puno toga kreće i to postaje taktika mnogih Dinamovih protivnika. No, kad se razigraju suigrači u veznom redu, onda i on dolazi do daha. Kao u drugom poluvremenu kad je bio gospodar sredine terena. Još jedna školska partija, Miške je jaka poluga ove momčadi.
Ocjena
6.5
Marko BulatVezni red
Igrao do 75. minute. I on je bio među onima koji su krenuli samozatajno pa se poslije probudili. Imao značajnu ulogu u Dinamovom munjevitom startu drugog dijela, oduzeo loptu-dvije, proigrao suigrače, došao iz drugog plana u završnicu. Nedostaje mu još malo mirnoće, rekao bi Ćiro, kuraže, da se posve opusti i preuzme uzde, još malo rastereti Mišića. Ali, to je igrač koji s protekom utakmica pokazuje da može biti vrlo koristan, treba mu zdravlja i kontinuitet. Tada bi mogao postati važan kotačić 'Modrih'.
Ocjena
6.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 65. minute. Našpanan kao i uvijek, ovog puta i strijelac. Znamo mu prigovarati da je prečesto u zaleđu, sad bi mu na utrčavanju pozavidio i Pippo Inzaghi. Odlična, mirna realizacija, kad bi barem tako češće završavao akcije. Ovoj se izvedbi teško nešto može prigovoriti, možda da je još koji put bio mirniji u završnici, u predaji lopte. No dobro, pogodak koji je Dinamo vratio u život, sasvim dovoljno.
Ocjena
7
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 65. minute. Izgledao je pomalo ljutit kad je morao iz igre... Igrao je na bljeskove, već na samom startu opasno priprijetio, pogodio je i vratnicu, onda na neko vrijeme nestao. Pa se opet probudio i slalomom na startu drugog poluvremena razigrao maksimirsku publiku. Neupitna klasa, ali trenutno ipak nije na najvišoj razini, zadnji tjedni nekako su ga izbacili iz tračnica.
Ocjena
6.5
Luka IvanušecVezni red
Igrao do 86. minute. Izišao je u suzama, zadnja će se pamtiti. Bilo je dosta skepse u javnosti kako će Ivanušec odigrati svoju oproštajnu utakmicu, hoće li mu biti najbolja ili će već glavom biti u transferu u Feyenoord. Pogotovo, jer je sam zadnjih tjedana inzistirao na odlasku. Međutim, ostavio je to po strani, od prve minute bio jedan od najrazigranijih i najraspoloženijih, htio je da to bude rastanak sa stilom. Zabio je u prvom dijelu, iz zaleđa, u nastavku pogodio vrhunski za konačnih 3-1. Da, bio je oproštaj sa stilom! Nedostajat će ovom Dinamu, neupitno. Na kraju je zaslužio i ovacije Maksimira, orilo se: 'Luka, Luka!'
Ocjena
7.5
Bruno PetkovićNapad
Kad se činilo da u Dinamovoj igri ne postoji ideja, da Sparta kontrolira vodstvo, pojavio se On. Primio je loptu na centru, krenuo prema golu, vrhunski proigrao Špikića, koji je izjednačio. Petkovićev potez okrenuo je utakmicu, vratio Dinamo u igru, puno je puta bio igrač preokreta, sad i s kapetanskom trakom na ruci, koja ga je dodatno inspirirala. Imao je prste duboko i kod drugog gola, njegov je skok bio visok i nedostižan, Vindahl je obranio, ali je potom Perić pogodio. Petković je bio detonator ove pobjede.
Ocjena
7.5
Luka StojkovićVezni red
Ušao u 65. minuti. Baš kako ga je Jakirović opisao, on je nogometna 'posvuduša'. Bio je i lijevo, desno, u sredini, bio mu je ovo debi na velikoj sceni, ali kako je ušao u utakmicu... Kao da mu je 100.! Ne preza od duela, gladan lopte, malo je nedostajalo i da zabije. Maksimir je ispratio jednog vrhunskog igrača i vidio naznaku da bi uskoro mogao dobiti novoga.
Ocjena
6.5
Mahir EmreliNapad
Ušao u 65. minuti. Ovaj put nije dobio neki veliki impuls s klupe, pomalo samoazatajan.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Ušao u 75. minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Boško ŠutaloObrana
Ušao u 86. minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Bohdan MihajličenkoObrana
Ušao u 86.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Okrenuo je ploču, na neki način. Dinamo, koji je dosad znao biti goropadan u prvom dijelu, a onda potonuti u drugom, sad je bio potpuno drugačiji. Prvo poluvrijeme, onako, a drugo dominatntno, pobjedničko. Je li bilo namjerno ili se tako poklopilo, vidjet ćemo. Ali, Jakir pršti od energije, do zadnje minute uz crtu svog prostora, maše, viče, pritišće suce. Nije promijenio previše u osnovnom taktičkom modelu, ali je napravio pet izmjena, što je već veliki pomak da svega ovoga otprije i nije bilo.
Ocjena
7



Tagovi

GNK DinamoLuka StojkovićSergej JakirovićSparta PragEuropska liga

Ostale Vijesti