Šime Zelić/Pixsell
Šime Zelić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Kulenović živi svoj san, Francuz je 'dar s neba'! Sjani Jakirovićevi potezi, ali trebalo je ranije riješiti...

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 03.04.24. | 21:33

Sandro Kulenović mogao je zabiti još koji gol, ali i ovako je odigrao sjajnu partiju, bio je Dinamov 'dinamo'. Pierre-Gabriel je veliko pojačanje!

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u pobjedi (1-0) u polufinalu Kupa na Poljudu. Tko je vama bio najbolji, tko nešto lošiji?

Ivan NevistićVratar
Opet nije imao previše posla, ali je u samom začetku utakmice nastavio tamo gdje je stao u subotu. Skinuo je udarac Kalinića, jedan od rijetkih pokušaja Splićana. Kažu vratari da je uvijek najteže biti koncentriran, kad nema puno akcija, kad treba skinuti samo jedan udarac na utakmici. Nevistić je položio i taj ispit. Osim toga, bio je uvijek siguran, pravovremen, ono što su Bijeli i pucali prema golu, često je išlo točno u njega. Što znači da se odlično i postavljao.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
Igrao do 90.minute. Požrtvovan kao i uvijek, možda ne onako ambiciozan prema naprijed, kao što je bio ranije, ali obrambeno neprelazan. Brekalo se po njegovoj strani nije naigrao, nije ničime pokazao klasu, zaslužan je zato i Ristovski. Ako na trenutke i djeluje kao da nije pravi, vrlo brzo to nadoknadi drugom reakcijom. Napravio što se od njega tražilo, a to je najvažnije.
Ocjena
6.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Izvukao je pouke iz nedavnog HNL Derbija, ovaj put nije darovao Hajdukove napadače, nije im ponudio ništa. Siguran, s iskusnim rješenjima, a u svojim senatorskim godinama često je djelovao kao mlađahni sprinter pred domaćim igračima, nisu ga nijednom pretrčali. Pravovremene reakcije, puno puta prvi na ubačajima sa strane, koje je rutinski izbacio iz šesnaesterca.
Ocjena
6.5
Mauro PerkovićObrana
U subortu nije igrao, sad je upao u zadnji tren umjesto ozlijeđenog Bernauera. I odigrao korektnu utakmicu, na poziciji stopera. Mnogi se slažu da mu ta pozicija bolje odgovara, da je prirodno stoper. To je pokazao i u Derbiju, manje je griješio nego u zadnje vrijeme na lijevom boku, Nekoliko odličnih reakcija, spriječio je dodavanja u svom šesnaestercu, riješio i neke visoke lopte. Jednom je u prvom dijelu loše dodao Nevistiću i uvaljao ga u probleme. Kasnije, kao što rekosmo, vrlo priseban.
Ocjena
6.5
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Dinamo je dobio veliko pojačanje! Tu bi stvarno trebalo nešto jako krenuti ukrivo da se promijeni mišljenje. Na kojoj god poziciji igra, a odigrao je puno toga na Poljudu, on dominira. Počeo je kao lijevi bek, ali s dosta krilnih aspiracija i radio probleme Hajdukovoj obrani, koja na tu ideju, očito, nije bila spremna. Sjajno je, poput najboljeg krila, prošao i odigrao povratnu loptu za Špikića, koji nije uspio zabiti. Poslije je bio bek, zatim i na desnoj strani, a teško se sjetiti ijedne njegove greške ili nerezonskog poteza. Kad se zbroje dva Derbija u četiri dana, možda i ukupno najbolji Dinamov igrač.
Ocjena
7.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 78. minute. U prvom poluvremenu razigran, često u šesnaestercu, imao je i lijepu priliku, koju mu je 'skinuo' Lučić. Odradio je i dobar posao u defenzivi, pomagao Ristovskom, zagušio Brekala. U nastavku je malo pao, nije više toliko išao 'visoko', nisu mu ni Splićani dopuštali. Ali, bio je konkretniji nego Kaneko u subotu, Jakirović nije pogriješio što ga je stavio u prvih 11.
Ocjena
6.5
Petar SučićVezni red
Igrao do 90.minute. Vrlo dobar partija mladog veznjaka, nije bio impresioniran Poljudom i ambijentom, od prve se minute postavio autoritativno u oba smjera. Često je imao prostora i koristio konfuziju u Hajdukovim postavkama, odlično pripremio šansu Kulenoviću, znao dolaziti i s krila i ubacivati u šesnaesterac. U defenzivi nekoliko manjih propusta, ali, sve u svemu, pamtit će ovaj Derbi po dobrome.
Ocjena
6.5
Josip MišićVezni red
Još jedna njegova odlična partija, opet se nametnuo na Poljudu, na sredini terena i odigrao, s manjim prekidima, svih 90 minuta, na visokoj razini. Očitao je lekciju i Hajdukovim veznjacima koji često nisu znali što bi s loptom, griješili su u predaji, nisu mijenjali strane kad su trebali. On je to sve radio, još stigao i nekoliko puta uklizati, dodati loptu s tla, porigrati suigrače. A onda je u drugom dijelu u zadnji tren zasmetao Bijele u gol prilici, spriječio, možda i izjednačenje.
Ocjena
7.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 66.minute. Ne znamo je li ga Jakirović mijenjao zbog umora, ili zbog pada u igri, možda se i potrošio. Ali dotad je Baturina bio jedan od najboljih pojedinaca. Nominalno na lijevom krilu, ali, samo na papiru, u stvarnosti je bio 'slobodnjak', bilo ga je svuda. Prije prvog pogotka proturio je loptu kroz noge Kleiheislera i začeo akciju za gol, a s poda je kasnije proigrao Sučića, koji je pripremio zicer Kulenoviću. Njegov poznati ples vidjeli smo i na poljudskom travnjaku.
Ocjena
7
Sandro KulenovićNapad
Igrao do 78.minute. On živi svoj san. Ne znamo što bi rekao prije pola godine da mu je netko predskazao da će u Dinamovu dresu zabiti za pobjedu. Ali, i osim gola, odigrao je odličnu predstavu, bio stalna napast za Hajdukovu obranu. Dobro, mogao je zabiti još koji, imao je dvije velike prilike, ali jednu si je sam pripremio, kad je došao od lopte između dvojice stopera i zapucao prema Lučiću. Srčan, neumoran, energičan, u njemu leži dinamo ovog Dinama.
Ocjena
7.5
Bruno PetkovićNapad
Ovaj put nije zabio, štoviše, promašio je veliki zicer na početku, iako mu se lopta i nespretno odbila. Ali, opet je zadavao probleme Hajdukovoj obrani, opet je izborio poziciju za udarac. Ovaj put mu je Kalinić obranio, ali Kulenović je zabio iz odbijanca. Ponekad je, kao što zna, malo i komplicirao, pokušavao riješiti situacije driblinzima i solo-akcijama, ali ne može mu se zamjeriti. Petković je dao veliki obol dvjema pobjedama.
Ocjena
7
Marko BulatVezni red
Igrao od 66.minute. Nekoliko puta dobro primirio Hajdukove napade, prema naprijed nije stigao puno toga napraviti.
Ocjena
6
Arbër HoxhaNapad
Igrao od 78.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Boško ŠutaloObrana
Igrao od 78.minute. Malotko ga je očekivao u završnci utakmice, povratnik je u momčad nakon ozljede. Imao jednu nesmotrenost, koja nije kažnjena, ali jedan dobar blok. Ipak, prekratko na terenu za ocjenu.
Ocjena
-
Takuya OgiwaraObrana
Igrao od 90.minute. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Marko RogVezni red
Igrao od 90.minute. Velika je vijest što je upisao prve minute i iskoračio na poljudski travnjak u nadoknadi. Za ocjenu premalo, za njega veliki korak.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Pobijedio je Hajduk dvaput u četiri dana i na tome mu treba skinuti kapu. Izašao je iz svojih uobičajenih 'ladica', ohrabrio se, iznenadio. I zaigrao s dvojicom napadača, bilo je to prvo poluvrijeme najboljih Dinamovih 45 minuta već dugo, dugo. Nisu Splićani imali rješenje za Petkovića i Kulenovića, taktika je bila pun pogodak, Dinamo je morao voditi više od 1-0 na odmoru. No, u nastavku ipak druga priča, zamalo je u nadoknadi Sigur odnio pobjedu. Mijenjao je sustav i mjesta igrača... Na kraju je ipak ostvario cilj.
Ocjena
7.5



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiSandro KulenovićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti