Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Kaneko jedina opasnost za Bijele, Petković više udarao Šarliju nego loptu, Baturina opet podbacio!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.12.23. | 19:44

Sergej Jakirović nije pronašao napadački plan B, zašto nije mijenjao više od dva igrača?

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u remiju s Hajdukom (0-0), tko je Vas zadovoljio, a tko je posebno podbacio?

Danijel ZagoracVratar
To što je neocijenjen najbolji je pokazatelj i kakav smo Derbi gledali. Hajduk ga nije uspio ozbiljnije ugroziti, dva-tri pokušaja, koja su i išla prema Dinamovim vratima, završila su daleko od njih. Jadni Zagorac, promrznuo je na gol-crti, iako bi, vjerujemo, svaki put potpisao takav rasplet. Nije on kriv što njegovi suigrači prema naprijed nisu napravili baš ništa, on je svoj dio posla obavio, koliko ga je bilo.
Ocjena
-
Stefan RistovskiObrana
I on je bio među boljima, a ispada da je i njegov udarac s 20-ak metara u prvom dijelu bio i jedan od opasnijih pokušaja Dinama na utakmici. Puno je Ristovski obavio posla u obrani, praktički odigrao bez greške, jednom uklizavanjem spriječio potencijalnu Hajdukovu opasnost. Pridodavao se često i pomagao Kaneku na desnoj strani napada, njih su dvojica tu dobro funkcionirali. Na svojoj razini, iznad prosjeka Modrih u ovoj utakmici.
Ocjena
6.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Iskusna predstava, baš kako treba. Nadzirao Livaju i od prve mu minute pokazao da se neće naigrati, dobio je uglavnom sve duele s Hajdukovom 'desetkom'. KTC je držao obranu, pokušao ubrzati igru iz zadnje linije, kad su je suigrači usporavali, znao odigrati i poneku dugu loptu. Svoje je zadatke odradio školski, nema se tu više što dodati.
Ocjena
6.5
Dino PerićObrana
Obrambeno nije griješio, ali je prečesto, kad je trebao krenuti u izgradnju napada, pogrešno dodavao lopte. Nekad se čini da predugo razmišlja, umjesto da teži jednostavnijim rješenjima. U drugom poluvremenu ipak racionalniji, jednostavniji, nije ni on imao sreće što je Perkoviću poništen gol, pola bi se pisalo njemu za odličan skok, iako je i njega lopta pogodila u ruku.
Ocjena
6
Mauro PerkovićObrana
Bio bi junak da mu zbog igranja rukom nije poništen pogodak. Međutim, osim toga nije to bila neka spektakularna partija. Zapravo, u skladu s njegovim pretenzijama. Gledao je da otraga sve zatvori, to je više-manje i učinio, a prema naprijed se nije prečesto pridodavao. Da, još je jednom pucao u prvom poluvremenu, slabo. Kad bi se još malo oslobodio, češće dolazio na suparničku polovicu, Dinamo bi bio opasniji, ovako je u 90 posto slučajeva sve palo na leđa desne strane, Ristovskog i, naravno, Kaneka.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Racionalniji nego u nekim zadnjim utakmicama, nije puno griješio, pokušao je igrati što brže, doprinijeti protoku lopte. Međutim, nije od toga Dinamo imao ništa konkretno. A vrlo je malo imao i od njegovih ubačaja. Barem je 10 puta centrirao pred gol, nijednom se iz toga nije rodila niti prilika, kamo li nešto više. Zasmetalo je i što je često mahao rukama na sudačke odluke, umjesto da prati igru. Nedostajalo je i neko točno dodavanje u 'zadnjoj trećini', njegove su lopte uglavnom udarale u blok.
Ocjena
6
Takuro KanekoNapad
Opet najbolji Dinamov igrač. I jedini koji je nešto radio prema naprijed, prijetio, lomio Hajdukove braniče. Diallo je već u prvim minutama došao na rub žutog kartona, teško ga je zaustavljavao, sve što je Dinamo gradio prema suparničkim vratima bilo je preko Kaneka. Pamtimo odličan prolazak u prvom dijelu i dodavanje za Ademija, potom još nekoliko proigravanja, kombinirao je 'jedan na jedan' i ulazak u sredinu, bio je nepredvidljiv i stalno nadirao kao 'osica'. Ipak, ti njegovi pokušaju nisu na kraju Dinamu donijeli pogodak, štekala je završnica.
Ocjena
7
Arijan AdemiVezni red
Odigrao je svih 90 minuta, nije nedostajalo trke i agresije, ali znali smo ga u Derbijima češće gledati u samoj završnici, u prilikama. Sad je imao tek jednu u prvom poluvremenu, nije uspio dobro odigrati povratnu loptu., pred sam kraj je pucao iskosa, Lučić je obranio. Ali, primijetili smo, tjerao je suigrače naprijed i kad su malo padali. tjerao ih na presing, tražio bolja rješenja u napadu. Ali, očito je, nije ni on u pravom ritmu, to igram-ne igram nikako ne može biti dobro za formu.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 63.minute. Slab, neprepoznatljiv, izvan forme. Ne znamo je li samo do te viroze, ako jest, baš ga je 'ubila'. Spor s loptom i bez nje, nedostajao je onaj njegov prepoznatljiv brzi korak, prodor kroz linije. Kad je i mogao proći, kao da nije htio, često je vraćao loptu nazad, usporavao igru. A kad se i odlučio za prodor, obično je završavao u bloku i gubio loptu. Jednom je iz njegova 'pimplanja' Hajduk dobio priliku za kontru, brzo nakon toga Jakirović ga je zamijenio.
Ocjena
5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 63.minute. Jakirović je dugo razmišljao između njega i Vidovića u prvih 11, vjerojatno se za Špikića odlučio, jer je pokretljiviji, okomitiji, trebao je biti opasan po toj strani. Međutim, Dinamo na tom dijelu terena nije napravio baš ništa, napadali su Modri mnogo više preko Kaneka na desnoj strani. Ne pamtimo nijedan Špikćev potez, dribling, prolaz, nije nijednom bio na granici zaleđa ili u njemu, što inače često čini. Jednostavno, zakočen, bezopasan.
Ocjena
5
Bruno PetkovićNapad
Nije mu išlo od noge, sve što je pokušao nailazilo j na zid, Hajdukovi braniči, pogotovo Šarlija, dobro su ga izudarali već na početku utakmice. No, nije ni on ostao dužan, pogotovo Šarliji, dvaput je grubo startao na njega, za drugi start dobio žuti karton. Nije bježao od duela, dobivao je udarce i davao ih, ali ovog puta nije iz toga stvorio višak, svi su njegovi pokušaji ostali na pokušaju. Imao je jednu dobru priliku, promašio je Kanekovu povratnu loptu. U zadnjim minutama pao je u šesnaestercu, preblago za kazneni udarac!
Ocjena
5
Marko BulatVezni red
Ušao u 63.minuti. Dojam je da Dinamo igra brže kad je on na terenu, taj poništeni pogodak došao je baš nakon njegovog ubačaja s lijeve strane. Nekako nam se čini da je ovo bila idealna utakmica za njega i njegove prekide, premda nije ni on u tih pola sata bio previše konkretan, ali je donio novu energiju.
Ocjena
6
Gabriel VidovićNapad
Ušao u 63.minuti. Pohvale za nekoliko dobrih defenzivnih reakcija i oduzetih lopti na Hajdukovoj polovici, ali i velika kritika za sebičnost. Jednom je uzeo loptu i krenuo prema vratima, Kaneko mu je sjajno ulazio u šesnaesterac s desne strane, no Vidović je opalio s 20-ak metara, preko gola. Da je odigrao Japanca, bila bi to matna situacija, jedna i jedina na utakmici. Zaslužio je zbog toga bukvicu suigrača i trenera.
Ocjena
5.5
Sergej JakirovićTrener
Nije mu momčad našla put do pobjede, nije uspio izmisliti plan B, kad je vidio da na ovaj način teško ide. Neutralizirao je Hajduk, Bijeli su napravili manje opasnosti od Rudeša, ali prema naprijed nije bilo pravog rješenja.Opet se odlučio za Baturinu, opet to nije bila dobra odluka. Dobro, ipak je Martin 'desetka', nije lako ostaviti takvog igrača na klupi, ali možda ga je trebao ranije mijenjati, koristiti više Bulatove prekide. Ostaje nejasno i zašto je napravio samo dvije zamjene, zašto u završnici nije ubacio, recimo, Kulenovića.
Ocjena
6



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHNL

Ostale Vijesti