Italy Photo Press/PIXSELL
Italy Photo Press/PIXSELL

'Oči ćaćine' poručuje: „Došli smo pobijediti Partizan“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 20:20

Nekadašnja velika nada Hajduka danas je najbolji igrač slovačkog prvoligaša.

Nogometaši Partizana novu su sezonu otvorili uvjerljivom pobjedom protiv Proletara rezultatom 4:0, a isti rezultat i igru nastojat će ponoviti sutra u ogledu protiv slovačkog DAC-a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Na nekadašnjem Stadionu JNA sutra u 21 sat Crno-bijeli igraju svoju prvu europsku utakmicu ove sezone, a protivnik će im biti slovački DAC čija su dva najbolja igrača – Hrvati. Riječ je o nekadašnjoj velikoj nadi Hajduka, Andriji Baliću, i povremenom U-21 reprezentativcu, Marko Divković.

Divković je u Slovačku otišao sa samo 18 godina, a njegov tadašnji klub bio je niželigaš Otok. S vremenom se pokazao fantastičnim poslom DAC-a budući da je on danas na meti brojnih europskih klubova, a u klubu na njemu očekuju milijunsku zaradu.

S druge strane, 'Oči ćaćine' je netko koga ne treba previše predstavljati u Hrvatskoj. Iako su ga mnogi već sad proglasili 'propalim slučajem', rođeni Splićanin još nije proslavio ni 24. rođendan.

(1.60) Partizan (3.60) DAC (5.30)

Prošle sezone je za DAC skupio 35 nastupa, osam pogodak i pet asistencija, a to dobrim igrama ponovno je natjerao neke klubove da 'bace oko' na njega. Balić je u dobroj formi, a samim time jasno je kako mu ne nedostaje samopouzdanja. Uostalom, vidi se to i po njegovi izjavama uoči sutrašnje utakmice.

"Partizan ima dobre igrače, individualno su jaki, ali mi smo dobro odradili pripreme i spremni smo za ovu utakmicu. Došli smo pobijediti. Vidjet ćemo što će biti sutra, ali mislim da smo spremni. Nadam se najboljem za nas", ističe Balić.

I trener DAC-a je u prvi plan istaknuo kvalitetu Crno-bijelih.

"Partizan je vrlo dobra momčad, analizirali smo ih, imaju vrlo dobre igrače. Probat ćemo im parirati, kontrolirati utakmicu i nadam se da ćemo se kvalificirati u sljedeću fazu natjecanja ", kratak je bio i Nemet.


Tagovi

Andrija BalićDunajská StredaPartizanKonferencijska liga

Ostale Vijesti