Michael Regan/Action Images
Michael Regan/Action Images

Očevim stopama: Etienne Eto'o, sin legendarnog Samuela, potpisao za portugalski klub

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 20:42

Igra i za reprezentaciju Kameruna

Novi igrač U-23 momčadi Vitorije de Guimaraes zove Etienne Eto'o. Otac mu je Samuel Eto'o, bivši igrač Real Madrida, Barcelone, Intera, Chelseaja i Evertona. Ili, ako hoćete jednostavnije, dobro nam znana nogometna ikona.

Sin je njegovim stopama krenuo još od malih nogu. Igrao je za mladu momčad Mallorce, klubu s kojim je Samuel 2003. osvojio Copu del Rey i koji ga je samo godinu dana kasnije lansirao u Barcelonu. U studenom 2019., napadač Etienne odlazi u Atletico Baleares, da bi prošlog ljeta stigao među juniore Ovieda. Ondje su ga očito primijetili i predstavnici Kamerunskog nogometnog saveza, jer uskoro je dobio poziv u reprezentaciju do 20 godina.

Debitirao je u veljači ove godine u U-20 Afričkom Kupu nacija i u dva nastupa u dresu zelenom dresu postigao dva pogotka i dodao jednu asistenciju. Dvostruki strijelac bio je protiv Mozambika, dok je asistenciju upisao u susretu s Ganom. Iako je ovog ljeta napustio Oviedo, sada je pronašao klub.

Danas 19-godišnji Eto'o prvo će igrati za U-23 sastav portugalske Vitorije, a kasnije, tko zna. Jabuka ne pada daleko od stabla...


Tagovi

Vitoria GuimaraesPortugalKamerunSamuel Eto'o

Ostale Vijesti