Dejan Rakita/PIXSELL
Dejan Rakita/PIXSELL

Očekivao se 'rat', a završilo miroljubivo: Bez pobjednika u derbiju Borca i Zrinjskog

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 09:28

Momčad iz Banja Luke zadržala je vodeće mjesto na ljestvici s četiri boda, ali i utakmicom više od prvaka iz Mostara

Gradski stadion u Banja Luci bio je domaćin derbija Premijer lige BiH između prvoplasiranog Borca i aktualnog prvaka Zrinjskog. Borac je u dvoboj ušao s četiri boda i utakmicom više od Plemića i domaćini su se nadali pobjedom pobjeći prvaku na sedam bodova prednosti. Očekivala se jedna utakmica visokih tenzija, no gledatelji su na kraju uspjeli vidjeti zanimljiv dvoboj, s dosta šansi, ali i bez pogodaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvu veliku prigodu na utakmici imao je Mario Ćuže koji je pobjegao obrani domaćina, ali je pucao iz teške pozicije te je Milan MIjatović, uz pomoć vratnice, spasio svoj gol. A stativu na drugoj strani pogodio je i Borčev Sebastian Herrera dalekometnim udarcem ljevicom. Borac je bio taj koji je dominirao u prvom dijelu, a bravuroznim obranama istaknuo se hrvatski vratar Marko Marić koji je utakmicu zaključio s čak šest obrana!

Nastavak utakmice pripao je Zrinjskom, pokušavali su Nemanja Bilbija, Ćuže, no i domaći sastav imao je svoje prilike. Ipak, golova na kraju nije bilo što je, treneri obje momčadi su se složili, bio i najpravedniji ishod.

Sažetak s utakmice možete pogledati OVDJE (ArenaSport).

"Utakmica je bila vrlo borbena, ne toliko i kvalitetna. Krenuli smo jako dobro, posebno u prvih 15 minuta, no, kasnije smo radili puno tehničkih grešaka. Borac nas je tada stavio pod pritisak. Drugi dio mislim da je bio podjednak i kada se sve zbroji i oduzme, mislim da je rezultat realan. Čestitke jednoj i drugoj momčadi na fer i korektnoj igri", rekao je Krunoslav Rendulić kojega očekuje utakmica Konferencijske lige protiv varšavske Legije u Mostaru.

"Mislim da je utakmica bila dosta dobra, falili su jedino golovi. Mi smo imali svoje šanse, nažalost ih nismo iskoristili. Da jesmo, utakmica bi sigurno otišla ud rugom smjeru. Ostaje žal za njima, no, neriješeno je na kraju najrealniji rezultat", rekao je trener vodećeg Borca Vinko Marinović.

Od hrvatskih nogometaša za Borac je zaigrao Jakov Blagaić (izašao u 92.) minuti, dok su za Zrinjski svih 90 minuta odigrali Marić, Ćuže, Dario Čanađdija, Josip Ćorluka, Stipe Radić, u drugom dijelu zamijenjeni su Tomislav Kiš, Luka Marin i Ivan Jukić, a u igru su ušli Antonio Ivančić i Anton Maglica. Andrija Balić, Matija Malekinušić i Matej Senić nisu ulazili u igru. (nr)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mario ĆužeZrinjskiBiH Premijer ligaBorac Banja Luka

Ostale Vijesti