Obistinile se crne najave – policija obustavila potragu za Salom

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.01.19. | 17:21

Najgori mogući scenarij.

Ono što se najavljivalo kao velika mogućnost, danas se obistinilo. Otočka policija u potpunosti je  obustavila potragu za nestalim avionom u kojem se nalazio nogometaš Emiliano Sala i pilot letjelice.

Nogometaš je putovao jednomotornom letjelicom iz Nantesa za Cardiff, gdje je trebao zaigrati nakon transfera vrijednog 18 milijuna funti. Međutim, letjelica – koja je imala velikih problema pri uzlijetanju – nestala je s radara u ponedjeljak malo iza 20 sati, nakon čega joj se gubi svaki trag.

 Policija iz Guernseya (oblanog grada u blizini pretpostavljenog mjesta nestajanja) pokrenula je dva broda, uz pomoćne usputne brodove i ribarske lađe, kako bi pronašli nestali avion. Nakon gotovo 3 puna dana pretrage, policija je objavila da je obustavila istragu te je u službenom priopćenju napisala da su šanse da je navedeni dvojac preživio „ekstremno niske“. Pretraženo je 1700 kvadratnih milja morske površine, a veliki dio pretražen je u više navrata.

„Obitelj je obaviještena o razvoju situaciju, a naše misli su uz rodbinu pilota i putnika u ova teška vremena“, napisali je policija, između ostalog, u svom  službenom priopćenju: „Ovo je bila teška odluka. Proučili smo sve dostupne informacije i odlučili smo obustaviti potragu“.

Ono što je trebao biti događaj života za Emiliana Salu pretvorio se u tragediju.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Emiliano Sala

Ostale Vijesti