REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Obezglavljeni Rossoneri mogu biti zadovoljni minimalnim porazom, kapetan Lautaro riješio Milanski derbi!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 22:55

Milano je danas obojan u crno-plavo!

Deveti poraz od Inzaghija i 13. od Intera upisao je večeras Stefano Pioli. Njegovi su Rossoneri minimalno poraženi u Milanskom derbiju, ali rezultat nikako ne oslikava odnos snaga na terenu. Inter je bio bolji, dominatniji, dok se kriza Milana dodatno povećala. Kapetan Nerazzurra, Lautaro Martinez, odlučujući pogodak na utakmici postigao je u 34. minuti nakon što je korner sjajno izveo Calhanoglu, a Argentinac nadskočio Kjaera. Iako za sebe može reći da je svjetski prvak, Lautaro nije dobro igrao u Kataru, ali kad se je na njemu nešto tamnija nijansa plave boje i kada ‘ona druga’ boja nije bijela, već crna, onda on postane stroj za golove kakav ne prestaje isporučivati kad je najpotrebnije.

Bio je ovo 178. Milanski derbi i 68. pobjeda Intera. Milan je djelovao obezglavljeno, a neki navijači su vjerojatno već nakon prvih 45 minuta ugasili televizor. Ali, tko ih može kriviti? U prvom poluvremenu Nerazzurri su imali 73 posto posjeda lopte, devet udaraca prema golu i pet kornera (iz kojeg je, uostalom, i postignut jedini pogodak na utakmici). Milan? Bez udarca prema golu, bez kornera, bez ideje, bez jedne suvisle akcije. Otišli su na predah s minimalnim zaostatkom, a mogu biti jako sretni što njihov vratar nije još barem dva puta morao vaditi loptu iz mreže. Prošlogodišnji prvak igra kao amaterska momčad već neko vrijeme, a iako su se u nastavku ‘malo’ dignuli, i dalje je to bilo toliko slabašno da ništa više od poraza nisu zaslužili.

Brozović je u igru ušao u 71. minuti, jednom je silovito odapeo iz daljine, ali njegov je pokušaj zapeo u bloku. Na ‘drugoj bandi’, Rebić je dobio tek posljednjih pet minuta, s tim da se jednom umalo našao u velikoj prilici. Nisu Hrvati obilježili ovaj derbi, ali će ostati zapisano da su sudjelovali. Barem nešto.

Milan više nema ni obrise one šampionske momčadi od prošle sezone. Pioli bi, vrlo vjerojatno, uskoro mogao postati bivši. Jednostavno, momčad ga više ne slijedi, najskuplje ovosezonsko pojačanje je zaleđeno na klupi, baš kao što je njegova momčad zaleđena na -5 za najvećim rivalom Interom te na nevjerojatnih -18 za vodećim Napolijem. Leao igra po prinicipu toplo-hladno, Giroud ima 36 godina, a kad se u klubu i dalje nadaju da će se nešto promijeniti kad se oporavi 41-godišnji Zlatan, onda je valjda svima jasno kako su drastične promjene neophodne.

Iako to nikome nije drago, izuzev, naravno, navijačima Napolija, izgleda kako je Serie A već sad odlučena. Inter djeluje miljama daleko od Hviče, Victora i ostatka društva, a što onda tek reći na Rossonere. Ovo danas, baš kao i sve što pokazuju proteklih mjesec i više dana, je zaista poražavajuće. Neće samo promjena trenera biti dovoljna, trebat će se poprilično promijeniti i lica u svlačionici. Jer, ova sadašnja, teško da će i ovo peto mjesto zadržati na kojem se trenutno nalaze… (I.A.S.)



Tagovi

InterMilanDerby della MadonninaSerie ALautaro Martinez

Ostale Vijesti