Reuters
Reuters

'Novog Drogbu' Man City je platio 32.3 milijuna eura, a sada je potpisao za ponajbolji bolivijski klub

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 10:21

Osim za Manchester City u Premier ligi je igrao za Swansea i Stoke.

Wilfired Bony svojevremno je bio jedan od najtraženijih napadača Europe. Ovaj Objalobjelokošćanin je na Stari kontinent stigao 2008., kao 19-godišnjak u Spartu iz Praga, iz matičnog Issia Wazi. Nakon više od tri godine u Pragu prešao je u Vittese za četiri milijuna eura, a u Premier ligu je stigao 2013. kada ga je kao 24-godišnjeg napadača kupio velški Swansea. Zbog svojih fizičkih predispozicija, ali i golova okarakteriziran je novim Didierom Drogbom, najvećim igračem u povijesti Obale Bjelokosti.

Nakon godinu i pol u Stokeu Manchester City kupio ga je za 32.3 milijuna eura. U 46 navrata zaigrao je u nebeskoplavom dresu Manchester Cityja te je zabio ništa više od solidnih 11 golova uz sedam asistencija prije nego što je poslan na posudbu u Stoke, a onda je, na ljeto 2017., dvije i pol godine nakon što je stigao iz Swanseaja, ponovno je potpisao za klub iz Walesa za 13 milijuna eura, odnosno gotovo 20 manje nego što je Swansea utržio za njega početkom 2015.

No, tu je njegova karijera stala. Igrao je po pola sezone u katarskom Al Arabiju te saudijskom Al Ittihadu, zatim ga nigdje nije bilo gotovo godinu i pol, da bi početkom prošle godine potpisao kao slobodni igrač za NEC iz Nimegena.

Zbog problema s ozljedama u nizozemskom klubu zabilježio je tek dva nastupa, u kojima je odigrao svega 40 minuta ukupno. Na kraju prošle sezone raskinuo je ugovor s NEC-om i od tada je bio slobodni igrač.

Sve do danas kada je Bony potpisao ugovor za jedan od najboljih bolivijskih klubova Always Ready koji je kroz povijest osvojio tri Aperture (posljednju 2020), a u još šest navrata završili su drugi u Aperturi.

Tekuću sezonu Bonyjev novi klub otvorio je s 'nulom' protiv Aurore i 5:0 pobjedom nad Gran Mamoreom.

U kakvoj je formi 34-godišnji bivši reprezentativac Obale Bjelokosti (18 golova u 59 nastupa), teško je reći, vjerojatno dosta lošoj budući da je od u posljednje gotovo dvije i pol godine odigrao tek 40 ranije spomenutih minuta, samim time teško da bi se uskladio s imenom svojeg novog kluba Always Ready (uvijek spreman).

No, i takav je dovoljan da bolivijskog prvoligaša stavi u stupce novinskih tekstova diljem svijeta, pa tako i našeg Germanijaka. (nr)



Tagovi

Wilfried Bony

Ostale Vijesti