Novo slavlje u Gradskom vrtu: Osijek nakon tri godine srušio Rijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.08.17. | 23:09

Rijeka je kraj utakmice dočekala s devet igrača…

Nakon tri godine i nakon četrnaest susreta Osijek je upisao pobjedu protiv Rijeke. U posljednjoj utakmici 4. kola HNL-a Bijelo-plavi slavili su protiv Riječana u Gradskom vrtu s 1:0. Gostujuća momčad kraj utakmice dočekala je s devetoricom igrača na terenu…

Rječani su zapravo bolje otvorili utakmicu. U 4. minuti zamalo su poveli kada je Gavranović pucao glavom na gol Osijeka, ali je Malenica odličnom reakcijom obranio njegov udarac i poslao loptu u korner. Ali to je bilo to što smo danas mogli vidjeti od gostiju.

Osijek je zatim preuzeo inicijativu - pokušavali su Bočkaj i Lesjak ali bez konkretnog učinka. Međutim, u 16. minuti, nakon ubačaja iz desnog kuta, u šesnaestercu Osijeka Elez je u zračnom dvoboju povukao Lesjaka, a sudac utakmice dosudio je jedanaesterac za Osijek kojeg je u 1:0 pretvorio Barišić.

U idućih dvadesetak minuta vidjeli smo malo toga i s jedne i s druge strane, a u 34. minuti vidjeli smo situaciju koja je praktički odlučila utakmicu. Naime, Vešović, koji je dvije minute ranije zaradio žuti karton, visoku loptu na sredini terena iz nekog je razloga namjerno zaustavio rukom, što mu je priskrbilo i drugi žuti karton, odnosno isključenje.

Do kraja poluvremena Osijek je imao inicijativu, domaćini su stvorili nekoliko poluprilika, ali do novog pogotka nisu uspjeli doći.

Rijeka je drugo poluvrijeme, unatoč tome što je imala igrača manje, otvorila nešto agresivnije. Ipak, njihov pritisak bio je kratkog trajanja i Osijek je u 63. minuti zamalo poveo s 2:0. Ubačaj s desne strane u riječkom petercu glavom je zahvatio Ejupi, ali je njegov udarac odsjeo na stativi. U nastavku akcije iz blizine je šutirao Bočkaj - preko gola.

Do kraja utakmice Osijek je većinu vremena stajao bolje na terenu, dok je Rijeka s igračem manjem i teškim nogama izgledala prilično nemoćno i neuvjerljivo. Da stvar bude gora za goste, u prvoj minuti sudačke nadoknade ostali su bez još jednog igrača - nakon opasnog starta svoj drugi karton zaradio je i Maleš.

U posljednjem napadu utakmice u stopostotnoj prilici našao se Ejupi koji je pucao preko gola, ali njegov promašaj bio je nevažan - nekoliko sekundi kasnije označen je kraj utakmice i Osijek je tako došao do prve pobjede u HNL-u ove sezone.

Dodajmo kako je susret obilježila i ružna ozljeda Župarića koji je nastradao u padu nakon zračnog duela s Ejupijem u 89. minuti. Župarić je nastavio utakmicu, ali ga je nakon posljednjeg zvižduka liječnička ekipa ekspresno izvela za stadiona.

U idućem kolu Osječani putuju u goste Lokomotivi, dok će Rijeka igrati još jedan derbi - naime, već u petak na Rujevicu stiže Dinamo.

HNL, 4. kolo:

Rijeka - Osijek 1:0

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marko VešovićBorna Barišić

Ostale Vijesti