REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Novo slavlje Tudora u Ligi prvaka, Perišić pobjedu Tottenhama protiv Jakića i Smolčića odgledao s klupe

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.10.22. | 22:55

Tudor je ponovno slavio protiv Sportinga

Nakon sjajnog starta u prvenstvu Igora Tudora s Marseilleom je krenulo i u Ligi prvaka. Da je poraz od Ajaccioa bio tek privremeni kiks pokazala je Tudorova momčad novom pobjedom protiv Sportinga. Prvi susret ove dvije momčadi prije tjedan dana obilježilo je kašnjenje utakmice, Tudorovo negodovanje u tunelu i nevjerojatne greške Sportingovog vratara Adana.

Novu pobjedu Marseillea praktički je olakšao stoper Sportinga Esagio s dva žuta kartona u svega tri minute. Prvi je zaradio u 16. minuti, a drugi nakon prekršaja u svom šesnaestercu iz kojeg je Marseille dobio priliku povesti s bijele točke. Priliku je iskoristio Guendouzi koji je gađao donji lijevi kut, vratar Israel je pogodio stranu, ali nije bilo dovoljno da obrani udarac veznjaka Marseillea za 0:1.

Samo deset minuta kasnije Marseille je praktički riješio utakmicu. Mbemba je sjajnom dubinskom loptom uposlio Harita koji je probio po desnoj strani, a onda na drugoj stativi pronašao Sancheza koji je imao lagan zadatak za postaviti rezultat na 0:2.

Sporting do kraja nije imao puno šansi, a dodatno su smanjene u 61. minuti kad je Pedro Goncvales dobio dva žuta kartona u istoj minuti, prvi zbog prekršaja, a drugi nakon prigovora sucu. Marseille je do kraja iskontrolirao utakmicu do pobjede, a Tudorova momčad se nakon ovog slavlja popela na drugo mjesto skupine D.

S bodom više ispred njih je Tottenham koji je danas slavio protiv Eintracht Frankfurta s 3:2. Krenulo je dobro za Nijemce u Londonu, a poveli su u 14. minuti golom Kamade. Ipak, nije im do slavlja bilo šest minuta kasnije kad je krenuo blitzkrieg Spursa.

Izjednačio je prvo Son u 20. minuti, a onda se u 26. minuti javio VAR nakon prekršaja Kristijana Jakića na Kaneu u kaznenom prostoru Eintrachta. Sudac je pokazao na bijelu točku, a Kane preokrenuo golom za 2:1. Tu nije stalo pa je u 36. minuti na semaforu pisalo 3:1 za Tottenham, a svoj drugi gol na susretu zabio je Son.

U drugom dijelu gosti su ostali s igračem manje nakon što je Tuta dobio dva žuta kartona, a do kraja su uspjeli i smanjiti vodstvo Spursa kad je u 87. minuti zabio Alidou. No snage za izvući remi nije bilo.

Ivan Perišić odgledao je utakmicu s klupe za pričuve Tottenhama, dok je Kristijan Jakić odigrao cijeli susret na desnoj strani Eintrachta. Minutažu je dobio i Hrvoje Smolčić koji je ušao u 70. minuti umjesto Rodea. Bivši stoper Rijeke je u sudačkoj nadoknadi skrivio jedanaesterac i dobio žuti karton, ali srećom po Eintracht Kane ga nije realizirao.

Ova skupina je jedna od najneizvjesnijih u Ligi prvaka, Eintracht je posljednji u skupini s četiri boda, dok Tottenham drži prvo mjesto sa sedam. Kako smo spomenuli, Tudorov Marseille je na drugom mjestu sa šest, a isti broj bodova ima Sporting koji se nalazi na trećem mjestu skupine D. (km)

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg, 1:1

Milan – Chelsea, 0:2


Skupina F

Celtic – RB Leipzig, 0:2

Šahtar – Real Madrid 1:1


Skupina G

Kopenhagen – Man. City 0:0

Borussia D. – Sevilla 1:1


Skupina H

Maccabi Haifa – Juventus 2:0

PSG – Benfica 1:1


Srijeda, 12. listopada

Skupina A

Napoli – Ajax 4:2

Rangers – Liverpool 1:7


Skupina B

Atletico – Club Brugge 0:0

Bayer – Porto 0:3


Skupina C

Barcelona – Inter 3:3

Viktoria Plzen – Bayern 2:4


Skupina D

Sporting – Marseille 0:2

Tottenham – Eintracht 3:2



Tagovi

Igor TudorLiga prvakaIvan PerišićKristijan JakićTottenhamSporting LisabonEintracht FrankfurtOlympique MarseilleMarseille

Ostale Vijesti