Rijeka preotela "rumunjskog Messija" Espanyolu i Dnjipru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 31.01.16. | 10:00

Preostali su tek posljednji detalji prije službenog potpisa ugovora...

Rijeka je jučer na svojoj Rujevici odigrala dobru utakmicu i s 1:0 svladala slovenskog prvoligaša Goricu. Ponovo je igrom dirigirao Mario Gavranović koji je upisao asistenciju za odlučujući gol Balaju.

Švicarac hrvatskih korijena potvrđuje se kao sjajan ulov Rijeke, koja sprema nova pojačanja za nastavak sezone. Službenih informacija još uvijek nema, ali Sportske novosti pišu kako su čelnici Rijeke dogovorili sve uvjete transfera rumunjskog veznjaka Florentina Mateija.

Matei je 22-godišnjak koji igra za ukrajinski Volyn Lutsk, a Rijeka ga je preotela Espanyolu, Dnjipru i Sivassporu koji su također bili zainteresirani. Riječ je o momku poniklom u slavnoj Steaui kojeg su u domovini zbog talenta uspoređivali s Messijem.

S 18 godina Matei je otišao u Cesenu, ali nije dočekao svojih "pet minuta" u Italiji, pa je 2013. godine prešao u Ukrajinu. Bio je jedan od najskupljih igrača Volyna, a eksploziju je doživio u aktualnoj sezoni. Naime, prošle jeseni ofenzivni veznjak u 18 nastupa zabio je osam golova i upisao pet asistencija!

Ne čudi što se našao na meti nekih renomiranijih klubova, no Rijeka je očito bila brža i preostalo joj je definirati tek posljednje detalje prije službenog potpisa ugovora s Rumunjem. Prema pisanju rumunjskih medija, Matei se za Rijeku odlučio zbog prilike da zaigra u Ligi prvaka.


Tagovi

Volyn LutskSivassporDnjiproEspanyolFlorentin MateiRijeka

Ostale Vijesti