Ilustracija (REUTERS/Pascal Rossigno)
Ilustracija (REUTERS/Pascal Rossigno)

Novo pojačanje danas stiže u Split, a Hajduk će ga dobiti besplatno

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 09:57

Spominjali su Francuzi odštetu za Benrahoua i iznose od 500 do 750 tisuća, ali Bijele neće sad koštati, a na idućoj prodaji će isplatiti Nimesu postotak

Yassine Benrahou danas dolazi u Split, a prvo ga čeka liječnički pregled nakon kojeg će potpisati ugovor s Hajdukom. Čekalo se prvo pojačanje, a to će biti ovaj marokanski playmaker rođen u Francuskoj.

Prema Transfermarktu njegova vrijednost je 2,2 milijuna eura, a u francuskim medijima se spominjala i odšteta. Po njihovim informacijama govorilo se da će ga Hajduk platiti između 500 i 750 tisuća eura, a ugovor s Nimesom mu je isticao krajem sezone. No, Benrahou u Hajduk dolazi besplatno uz postotak od idućeg transfera koji iznosi 20 posto.

Bit će ujedno i prvi Marokanac u Hajduku, a Nimes iz kojeg dolazi je trenutno posljednje momčadi Ligue 2. Ofenzivni je veznjak koji može igrati i na desnom krilu, ljevak je, a za njega kažu da je odličan izvođač prekida, posebice slobodnih udaraca. Prošle sezone, koja mu je bila i najbolja u karijeri u prvih osam utakmica imao je četiri gola i pet asistencija, a do kraja sezone u svim natjecanjima je zabio 12 golova i ubilježio devet asistencija.

Osim za Nimes u seniorskoj karijeri igrao je još za Bordeaux gdje mu je kolega u svlačionici bio nekadašnji veznjak Bijelih Toma Bašić.



Tagovi

HajdukYassine BenrahouZimski prijelazni rok 2023.HNL

Ostale Vijesti