Alen Lesicki/Privatna arhiva
Alen Lesicki/Privatna arhiva

Novinari Germanijaka osvojili Dinamov pub kviz

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 10:03

U konkurenciji 75 ekipa koje su sudjelovale na Dinamovom pub kvizu u Bikers Beer Factoryju u Savskoj, novinarska ekipa odnijela je trijumf

Odisao je Bikers Beer Factory dinamovštinom u srijedu navečer. Na svakom koraku poznata lica s tribina, novinari koji prate klub, igrači…

“Hoćemo titulu - još ove godine”, prolomila se pjesma u Bikersu u Savskoj. Kao da je riječ o utakmici a ne o Dinamovom pub kvizu u zajedničkoj organizaciji kluba iz Maksimira i "Urbane kviz priče".

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je čak 75 ekipa koje su se skupile naoružane znanjem i emocijom prema plavom klubu. Oštrila su se pera, naprezale moždane vijuge dok su s ekrana krenula pitanja…

Za jednim stolom smjestila se ekipa “Igralci” u kojoj su bili Antonio Marin, Sandro Kulenović, Tibor Halilović, Dario Špikić i Luka Stojković. I dosta dobro im je išlo… Momci su na koncu uzeli 9. mjesto na kvizu a usput podijelili stotinjak autograma, isto toliko fotografija i pokazali kako su dio ove priče.

“Tko ne zna ovaj odgovor, neka odmah napusti prostoriju”, zaderao se netko nakon što je na ekranu prikazano pitanje kojim je rezultatom Dinamo ispratio Partizan 1997. iz Maksimira.

Među pitanjima radnog naziva “Dinamovi krvnici” a gdje su prikazane fotografije igrača koji su zabijali golove Dinamu i eliminirali ih iz europskih natjecanja - pojavio se i Temuri Ketsbaia. Gruzijac je svojevremeno nosio dres Newcastlea kada je engleski klub izbacio Dinamo iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

“E taj mi je odnio pet godina”, uzdahnuo je netko iz mase.

Bilo je, dakle, pitanja na koje odgovore mora znati svaki Dinamovac koji drži do sebe, ali bilo je i ozbiljnih izazova. Poput onog u kojem se morali pronaći tko je igrao lijevog beka u sudaru s Tottenhamom. Mnogi se nisu mogli sjetiti imena Bartola Franjića.

Malo po malo, kako je vrijeme odmicalo tako su i pitanja postala ozbiljnija i kompleksnija. Primijetili smo ekipu “Draganićka farma 739” kako se muče. Momci su bili jedni od velikih favorita, ali na kraju nisu mogli više od 6. mjesta. Pitanje na koje gotovo nitko nije ponudio odgovor bilo je: “Tko izvodi pjesmu Ljubavna, a koja je posvećena Dinamu”?


Lupalo se po papiru kao “maksim po diviziji” a tek rijetki su znali kako je riječ o grupi Kalabaster. I na tome su upravo ti rijetki ostvarili prednost.

Na koncu je kviz otišao u play off u kojem su se obračunali “Zujini mladići” i “Teberio&Rasmussen fan club”. Obje ekipe bile su bodovno poravnate pa je dodatno pitanje glasilo koliko je Dinamo zabio golova u tekućoj sezoni. Nisu odgovorili točno, ali bliže su bili fanovi dvojca Dinamovih igrača s kraja prošlog stoljeća koja nisu ostavila ama baš nikakav trag u Maksimiru.

Inače, pobjedničku ekipu činila su da novinara Germanijaka Tomo Ničota i Alen Lesički. Uz njih bile su jake snage SN-a Predrag Jurišić i Davorin Olivari a novinarima se priključio veliki navijač “modrih” i znalac Ivan Oroz.

“Kad sam vidio prvu fotografiju iz Bikersa, znao sam da vam je postolje zajamčeno. Kad sam vidio drugu, da se pridružio i Jurišić, postao sam uvjeren u prvo mjesto kao u to da nikad neću biti vegetarijanac”, sletjela je čestitka iz Münchena od kolege Bevande, žive enciklopedija hrvatskog sporta.

Drugo mjesto na pub kvizu osvojili su već spomenuti “Zujini mladići” dok je treće mjesto pripalo sjajnoj i veseloj ekipi “BBB Pag”.

Kako bilo, ovo je bila sjajna večer i dobar pokušaj približavanja kluba svojim navijačima i simpatizerima. Uz odličnu organizaciju ekipe iz “Urbane kviz priče” već se veselimo novom izdanju. I obrani titule!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GermanijakGNK DinamoDinamov pub kvizkviz

Ostale Vijesti