HNK Gorica
HNK Gorica

Novi Zambijac u HNL-u: Gorica predstavila 12. pojačanje sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 16:19

Zabilježio je tri nastupa za zambijsku reprezentaciju.

Nakon što je Prince Mumba nedavno postao novim igračem Istre 1961, u HNL je stigao još jedan Zambijac - 23-godišnj krilni napadač Albert Kangwanda od danas je novi igrač Gorice s kojom je potpisao ugovor do kraja svibnja 2024. godine s opcijom produljenja na još godinu dana.

"Veoma sam uzbuđen, oduvijek sam imao želju igrati u Europi i sada se ostvarila. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi na novu okolinu i ekipu", naglasio je Albert nakon potpisivanja ugovora.

Posljednju sezonu proveo je u Kanfue Celtic FC, za koji je postigao 12 pogodaka. U svojoj ranijoj karijeri igrao je za zambijske klubove Red Arrows i Zanaco FC, a nogomet je zavolio gledajući svog oca. 

"Moj otac je bio nogometaš, veznjak, imao je vrlo dobru karijeru u Zambiji tako da sam kao dijete trenirao i igrao s njim za zabavu kada god je bio slobodan. Još uvijek mi daje nogometne savjete, puno razgovaramo i on je vrlo sretan zbog mog dolaska u Hrvatsku" rekao je.

Za A reprezentaciju Zambije debitirao je kao 21-godišnjak, a posljednji nastup upisao je prije nešto više od dva tjedna, u finalu COSAFA Cup-a, i u produžetku utakmice bio jedini strijelac u pobjedi protiv Namibije. 

"Dobro nam došao, Albert!", poručili su iz goričkog prvoligaša.

Kangwanda je 12. ovoljetno pojačanje Gorice. Prije njega u klub su stigli Deni Jurić, Fran Tomek i Edin Julardžija (Dinamo) Moussa Wague (Barcelona), Momčilo Raspopović (Budućnost Podgorica), Wallace (Lustenau), Merveil Ndockyt (Osijek), Matus Vojtko (Slovan Bratislava) Karlo Žiger (Chelsea U23), Amet Korca (Dubrava Tim Kabel) i Ante Matej Jurić (Belišće).

(R.V.)


Tagovi

HNK GoricaAlbert Kangwanda

Ostale Vijesti