JENNIFER LORENZINI/Action Images
JENNIFER LORENZINI/Action Images

Novi skalp je za pasom! Poglavica Tudor i Simeone junior srušili Juventus (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 19:50

Nakon Lazija i Rome, Tudor je srušio još jednog velikana.

Verona Igora Tudora upisala je novu fantastičnu pobjedu. Njegova momčad je u susretu 11. kola Serie A na svom terenu s dva pogotka Giovannija Simeonea srušila Juventus. U osam dosadašnjih susreta na klupi Verone tudor je upisao četiri pobjede. Uz današnju protiv Juvea još dvije su došle protiv izrazito favoriziranih protivnika kada su njegovi odabranici rušili Romu i Lazio. Jedini poraz u ovom mandatu Tudoru je nanio Milan, ali treba napomenuti kako je u toj utakmici Veroni vodila petnaestak minuuta prije kraja. Hrvatski trener svakim kolom dokazuje kako recentna dobra forma nije slučajnost.

Hrvatski predstavnici Ivor Pandur, Boško Šutalo i Nikola kalinić susret su započeli na klupi, a tudor jemomčad posložio u 3-4-2-1 formaciju s Giovannijem Simeoneom kao najisturenijim čovjekom. El Cholov sin nastavio je svoju vrhunsku golgetersku formu već u 11. minuti. Pospremio je loptu u praznu mrežu nakon što je Wojciech Szczesny uspio samo odbiti udarac Antonina Baraka – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Tri minute kasnije tata Simeone u svojoj madridskoj rezidenciji sigurno urla od sreće. Njegov sin primio je dodavanje Darka Lazovića i sa dvadesetak metara iskosa naciljao u rašlje – 2:0. Prekrasan pogodak pogledajte OVDJE.

U 29. minuti pomislili smo da je Simeone došao do hat-tricka, ali mu je novi pogodak poništen zbog faula u napadu. Do kraja prvog dijela Juve je imao dvije značajne prilike, ali je udarac Alexa Sandra otišao pored gola, a Dybalin je zaustavila greda.

U drugom dijelu Juve ubacuje u brzinu više i drži oko 60 posto posjeda, ali sve veće prilike završavaju promašajima, dok Verona i dalje pokušava prijetiti preko svog najboljeg igrača. U 67. minuti u igru je ušao Boško Šutalo, a nešto kasnije Nikola Kalinić zamijenio je Simeonea. Juve desetak minuta prije kraja dolazi do tračka nade. Weston McKennie zabio je drugu utakmicu u nizu nakon što je bio strijelac i u porazu protiv Sassuola prošlo kolo. Novim pogotkom svog Amerikanca Juve je smanjio zaostatak - 2:1.

Ipak, Verona je izdržala sve nalete gostiju i osvojila nova tri boda. Giovanni Simeone je sa osam pogodaka sada drugi najbolji strijelac lige iza Cira Immobilea.

Veroni je ovo bila treća pobjeda u posljednjih pet utakmica i Tudorova momčad trenutno zauzima sedmo mjesto tablice. Juve je nastavio veoma razočaravajuću formu i nalazi se na osmoj poziciji, ako Bianconerrima ubrzo ne krene bolje Max Allegri mogao bi se početi ozbiljno znojiti glede svoje budućnosti na klupi.

U idućem kolu Verona gostuje u Napulju gdje će Tudor pokušati iznenaditi još jednog favorita. Neće to biti nimalo lak zadatak protiv Napolija koji neporažen drži vrh tablice, ali je Verona dokazala da u posljednje vrijeme može igrati sa svima. Juve će gorki okus današnjeg poraza pokušati isprati na domaćem terenu protiv Fiorentine.

Serie A, 11. kolo                                                                                               

Subota, 30. listopada

Atalanta – Lazio 2:2

Hellas Verona – Juventus 2:1

Torino – Sampdoria 20:45

Nedjelja, 31. listopada

Inter – Udinese 12:30

Fiorentina – Spezia 15:00

Sassuolo – Empoli 15:00

Genoa – Venezia 15:00

Salernitana – Napoli 18:00

Roma – Milan 20:45

Bologna – Cagliari 20:45



Tagovi

Giovanni SimeoneIgor TudorHellas VeronaJuventusSerie A

Ostale Vijesti