nph/NordPhoto/PIXSELL
nph/NordPhoto/PIXSELL

Ristovski prema Slovačkoj, bivši kapetan juniora u Željezničar

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 10:08

Prošle sezone mlađi brat miljenika Armade bio je drugi strijelac Slovačke pa mu prilagodba na novu ligu ne bi trebala pretjerano dugo trajati.

Dok se čeka dolazak i službena potvrda Roberta Mudražije kao novog igrača kluba s Kvarnera, dvojac Mance-Juričić ne sjedi skrštenih ruku.

Novi list javlja kako je će dvojica mladih nogometaša Rijeke, Milan Ristovski i Jasmin Čeliković, uskoro napustiti Rujevicu i do kraja sezone biti na posudbama u Slovačkoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

Mlađi brat miljenika Armade Stefana Ristovskog, Milan, do kraja sezone bit će na posudbi u Spartaku iz Trnave, trenutno petoplasiranoj momčadi slovačkog prvenstva. Ristovski je na početku sezone slomio nogu na jednom treningu zbog čega je u dosadašnjem dijelu prvenstva skupio tek tri nastupa. Kako bi uhvatio kontinuitet igara, Rijeka je odlučila kako bi za aktualnog U-21 reprezentativca bilo najbolje da do kraja sezone bude na posudbi u ligi u kojoj se već dokazao. Naime, prošle sezone Ristovski je bio na posudbi u Nitri, a iako se klub do samog kraja prvenstva grčevito borio za ostanak, talentirani napadač bio je drugi najbolji strijelac tamošnjeg prvenstva.

Osim njega, dogovrena je nova posudba Jasmina Čelikovića, nekadašnjeg kapetana juniora Rijeke i bivšeg U-21 reprezentativca BiH. U prvom dijelu sezone Čeliković je branio boje slovačkog Sereda, ali odlaskom Petera Leranta s mjesta glavnog trenera, promijenila se i njegova uloga u momčadi pa je tako od standardnog prvotimca postao rezerva. Čeliković će do kraja sezone nositi dres BiH velikana Željezničara, trenutno drugoplasirane momčadi Premijer lige, a tamo će ga dočekati još jedan bivši igrač Rijeke, Frane Ikić, s kojim će se Čeliković boriti za minutažu budući da obojica igraju na mjestu središnjeg braniča.

Dodajemo za kraj kako osim Mudražije, čiji je dolazak na Rujevicu praktički gotova stvar, Riječani do kraja prijelaznog roka planiraju angažirati još jednog krilnog napdača kako bi se 'rasteretilo' Luku Menala i Robeta Murića, nominalno jedina dva krilna napadača koje Simon Rožman u ovom trenutku ima na raspolaganju.


Tagovi

Jasmin ČelikovićMilan RistovskiposudbaHNK RijekaŽeljezničar

Ostale Vijesti