Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images
Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images

Novi izazov: Ex-HNL zvijezda iz Makedonije pred posudbom u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 11:27

Nekoć je harao HNL travnjacima, sada traži pravu formu na Čizmi

Ilija Nestorovski je nedvojbeno ostavio velikog traga u HNL-u. Otkako je stigao u Inter iz Zaprešića u ljeto 2013. godine, sve do odlaska 2016. kada ga je za 500 tisuća eura kupiuo Palermo, Ilija nije prestajao zabijati. U drugoj ligi je dominirao do te razine da je skoro stigao do prosjeka od postignutog pogotka svakih 90 minuta. Prvo je zabio 20 golova u 30 odigranih susreta, potom 24 gola u 27 pojavljivanja na travnjaku, i finalno, u 1.HNL, 25 pogodaka u 33 odigrane utakmice. Naravno, takve predstave privukle su top klubove u Hrvatskoj prema Zaprešiću, no Ilija je na kraju ipak završio u inozemstvu,prodan je u Palermo.

Tamo je bio tek povremeni starter, pa je krenula patiti i realizacija, no može se reći da Nestorovski nije skupio iskustva i ponešto golova na svom kontu. 99 susreta, 39 pogodaka i 12 asistencija je bilo dovoljno da odradi svoj prelazak karijere i napusti Palermo kako bi ojačao Udinese, stabilnog prvoligaša koji je svakako izgledao kao prilika života za makedonskog internacionalca.

Na kraju je taj potez ispao kao pogreška za obje strane jer je Ilija odradio svoje naslabije pucačke partije upravo u njihovom dresu. Da trener na njega ne računa postalo je jasno ove sezone, Nestorovski do danas ima samo dva nastupa, po jedan u prvenstvu i domaćem kupu. Udinese ga nema namjeru držati na klupi, pa se pojavila mogućnost odlaska, a kako danas pišu mediji iz Italije, Nestorovski je blizu prelaska u Lecce na posudbu!

Kako piše Sport Media, drugoligaš je poslao ponudu u Udine s namjerom posudbe. Trenutno su u žestokoj borbi za Serie A, a ako bi Nestorovski zadovoljio, i ako bi Lecce ostvarilo povratak u elitu, Ilija bi dobio ugovor. Motiv svakako postoji, vremena ima, samo je pitanje hoće li se dobro složiti s ekipom u svlačionici. Kvalitetu je pokazao u HNL-u, vrsni napadač svakako može još svašta pokazati. Nema još informacija o tome kako će reagirati Udinese, no s obzirom na mali broj minuta na terenu, problema oko prelaska ne bi smjelo biti.



Tagovi

Ilija NestorovskiInter ZaprešićPalermoUdineseLecce

Ostale Vijesti