EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Thomas Thienel
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Thomas Thienel

Novi Hrvat na Otoku: Ivo Grbić seli u Premier ligu, odšteta 2.5 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 09:00

Uskoro se očekuje službena potvrda transfera

Hrvatski vratar Ivo Grbić uskoro bi trebao napustiti Atletico i svoju karijeru nastaviti u Premier ligi, javljaju brojni mediji iz Engleske. Grbić će karijeru nastaviti u Sheffield Unitedu, trenutno posljednjoj momčadi engleskog prvenstva gdje bi odmah po dolasku trebao postati ‘jedinica’, a prema neslužbenim informacijama Atletico će na ime odštete uprihoditi 2.5 milijuna eura.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Grbić je povremeni hrvatski reprezentativac koji je u Atletico stigao iz Lokomotive prije tri i pol godine za 3.5 milijuna eura. Kako je po dolasku u Španjolsku potpisao četverogodišnji ugovor, Grbić je nedavno ušao u posljednjih pola godine ugovora s Atleticom pa je tako od 1. siječnja mogao pregovarati s drugim klubovima bez da je prethodno španjolski velikan za to dao zeleno svjetlo.

Iako se sredinom studenog zakotrljala priča da bi Grbić mogao preseliti u Dinamo, Plavi su na kraju od te opcije odustali budući da su financijski zahtjevi Atletica bili preveliki. Unazad mjesec dana počeli su se spominjati i neki drugi klubovi, dok je ‘priča’ da bi Grbić mogao preseliti na Otok, odnosno u Sheffield, postala javna tek u petak popodne. Ispostavilo se kako je Sheffield bio najkonkretniji, a kako u klubu nisu zadovoljni izvedbama Foderinghama, očekuje se da će Grbić odmah postati prvi izbor Chrisa Wildera pa da bi za novu momčad, ako transfer uspije kompletirati do kraja tjedna, mogao debitirati već West Hama (nedjelja, 21. siječnja, 15 sati). Ako se pak papirologija malo ‘otegne’, što je dosta čest slučaj u Engleskoj, tada bi svoj debi za Sheffield United Grbić trebao ostvariti u 22.kolu Premier lige kad njegova momčad gostuje kod Crystal Palacea (30.siječnja, 21 sat).

Grbić je u Atleticu bio zamjena Janu Oblaku, već godinama ponajboljem vrataru svijeta, a jednu je sezonu proveo na posudbi u Lilleu. U protekle tri i pol godine je za Colchonerose upisao 14 nastupa u svim natjecanjima (četiri čiste mreže), a važno je naglasiti i kako je bio član Vatrenih na SP-u u Kataru.

Prije rođenog Splićanina, dres Sheffield Uniteda je nosio tek jedan Hrvat, a to je Filip Uremović koji je u drugom dijelu sezone 21./22. bio u Sheffieldu na posudbi iz Rubina. Uremović je odigrao svega tri utakmice za tadašnjeg engleskog drugoligaša, nakon čega je otišao u Herthu iz koje je onda ljetos stigao u Hajduk.



Tagovi

Ivo GrbićAtletico MadridSheffield UnitedPremier ligaZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti