Novi Hajdukov trener osvajač kupa sa Sportingom i Arsenalov krvnik u Ligi prvaka?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 01.12.16. | 21:46

Slobodna Dalmacija doznaje imena koja se vežu uz trenersku poziciju na Poljudu.

Nakon današnje smjene trenera Hajduka Marijana Pušnika, mnogi su brže-bolje pohitali sastavljati liste kandidata za njegovog nasljednika, koje su dobrim dijelom bile tragikomične i van dodira s realnošću.

Od Zorana Vulića, Stanka Mršića, Ivana Pudara i ostalih prekaljenih trenerskih imena čije je vrijeme davno prošlo; čini se kao da mnogima nije jasno da ta domaća imena nisu više u konkurenciji unutar tri najveća hrvatska nogometna kluba. Slobodna Dalmacija pak donosi vijest kako su u užem izboru Hajdukovog vodstva dva imena; Edoardo Reja, koji je već jednom imao relativno uspješnu epizodu na klupi splitskog kluba u sezoni 2009/2010., te potpuno novo ime – Portugalac Marco Silva, navodno prvi „pick“ sportskog direktora Maria Branca.

Silva je 39-godišnji stručnjak, koji je u trenerskoj karijeri vodio Estoril, Sporting iz Lisabona – s kojim je osvojio portugalski Kup i završio na trećem mjestu – te grčki Olympiakos. Tijekom stolovanja u Grčkoj igrao je i protiv Dinama u Ligi prvaka, pobijedio Arsenal; a tamo je oborio i rekord od 11 uzastopnih pobjeda na otvaranju prvenstva. S klupe prvaka Grčke otišao je u lipnju zbog privatnih razloga.

Spominje se kako bi navijači opet rado vidjeli na klupi Damira Burića, ali pitanje je koliko je ta opcija realna s obzirom da je sam Burić odbacio mogućnost povratka u Hajduk u ovom trenutku. Svakako, zanimljiv je period pred Hajdukovim navijačima.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marco SilvaEdoardo Rejamario branco

Ostale Vijesti