Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Novi Hajduk: Nikoličius odmah tjera pet prvotimaca?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 08:56

Nastavlja se generalka u Splitu.

Nakon svojevrsnog raskola litavske klike u NK Gorici, i to one na operativnoj razini, Mindaugas Nikoličius okončao je kao rješenje Lukše Jakobušića za dugo traženo mjesto sportskog direktora Hajduka.

Prema pisanju današnjih Sportskih novosti, Litavac neće gubiti vrijeme. Već je napravio mini-popis s pet imena za otpis. Otvaranje Nikoličiusa bit će agresivno, žrtvovat će pet figura, i to ne ''pijuna'', već onih važnih: Caktaša, Posavca, Jaira, Jradija i Gyurcsa. Neke izravno, a neke posredno.

o odlasku kapetana Mije Caktaša se priča već neko vrijeme. Došlo je do neslaganja s klubom oko smanjenja plaće, spominje se Portland Timbers iz MLS-a (gdje bi udružio snage s bivšim igračem Rijeke Darijom Župarićem). Novi ugovor bi značio plaću znatno manju od dosadašnjih 500 tisuća eura godišnje.

Josip Posavec ima ugovor do 2023. a godišnju plaću od čak 230 tisuća eura. Lovre Kalinić se vratio, iskusnije je i dokazanije vratarsko ime, a istini za volju, Posavec je pokazao neke nesigurnosti nagolu koje brinu.

Bassel Jradi, suglasna je struka, nije ispunio očekivanja. A imao je šansu, odigrao je 79 utakmica u bijelom dresu. Na ljeto mu završava ugovor, klub mu ne misli ponuditi produženje pa je vrlo izgledna opcija ranijeg rastanka.

Adam Gyurcso još je jedan igrač s dobrim primanjima (240 tisuća godišnje), a na ljeto mu istječe ugovor. Teško da će klub zaraditi tako da ga proda, ali bar će si olakšati budžet ako se riješi njegove plaće. Omjer dobivenog i uloženog jednostavno je previše nepovoljan da bi ga se držalo na Poljudu dublje u 2021.

Jairo Da Silva također ima 240 tisuća plaću, a bez obzira na sve, bio je jedan je od nositelja igre Hajduka tijekom svog boravka u klubu. Njega najvjerojatnije sljeduje novi nacrt ugovora, naravno, sa manjim primanjima. Za pretpostaviti je da to neće s oduševljenjem prihvatiti i dati se u potragu za novim poslodavcem.


Tagovi

Mindaugas NikoličiusHajdukotkazAdam GyurcsoMijo CaktašJairo Da SilvaBassel JradiJosip Posavec

Ostale Vijesti