Novi Brazilac stiže u Europu: Juve i Barca u velikoj bitci za Gersona

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.02.15. | 12:34

„Odličan je. Pogba je Pogba, a Gerson podsjeća na njega samo što je lijevak. Dugo ga promatramo i jako smo zadovoljni onim što smo vidjeli“, poručio je skaut Juventusa.

Mladi igrač Fluminensea, Brazilac Gerson, vruća je roba s brazilskog nogometnog tržišta. Riječ je o 17-godišnjem veznjaku koji je zabilježio impresivne nastupe na južnoameričkom prvenstvu do 20 godine, a samim si je time osigurao brojne skaute na tribini svog kluba.

Istinski dragulj Fluminensea. Igrač velike nogometne inteligencije i ofenzivni veznjak odlične tehnike, brazilskog driblinga i silovitog udarca“, spominju novinari katalonskog Mundo Deportiva.

Prema navodima Španjolaca i Globoa, dva europska giganta, Barcelona i Juventus vode ogromnu bitku ne bi li u idućim prijelaznim rokovima osigurali njegove usluge. Svoj je posao s torinske strane odradio Javier Ribalta, a njegove su riječi bile i više nego uvjerljive za upravu 'Stare dame'.

Odličan je. Pogba je Pogba, a Gerson podsjeća na njega samo što je lijevak. Dugo ga promatramo i jako smo zadovoljni onim što smo vidjeli“, poručio je skaut Juventusa.

Mladom Brazilcu ugovor istječe 2019. godine, cijena mu je 10 milijuna eura, a smatraju kako bi izvrsno nadomjestio potencijalni Pogbin odlazak s Juventus Arene ovog ljeta.

Otac mladog Gerson je već posjetio Torino i nije skrivao zadovoljstvo.

Juventusov projekt je odličan i rade nevjerojatne stvari“, rekao je Gerson stariji.

No, ima i Barcelona svoje adute. Jedan od glavnih je Neymar, kako navodi Mundo Deportivo, koji je u neprestanom kontaktu s veznjakom Fluminensea i nagovara ga na dolazak na Camp Nou. Španjolci tvrde kako je Gerson već obišao katalonski klub i nije skrivao svoje oduševljenje viđenim.

Barcelonina politika je jasna. Trebaju centralnog veznjaka za iduću sezonu (drugu polovicu). Konkuriraju Pogba, Verratti i Lars Bender, a prva alternativa spomenutima bit će upravo Gerson.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

GersonJuventusBarcelonaFluminense

Ostale Vijesti