Novi biser Dinama upisao se u povijest kao najmlađi strijelac Europske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 12:00

U briljantnoj partiji Dinama protiv Astre za sjajno otvaranje ovosezonske Europske lige, svoj je obol dao novi modri dragulj, 17-godišnji Ante Ćorić, koji se upisao u povijest.

U 90. minuti zaključio je sjajnu večer hrvatskog prvaka na Maksimiru za 5:1 i postao tako najmlađi igrač koji se upisao u strijelce u povijesti Europske lige. Sa 17 godina i 157 dana, s trona je svrgnuo Belgijanca Romelu Lukakua, koji je bio 65 dana stariji.

 „Nismo samo pobijedili Astru nego smo ih razvalili, a očekujemo da ćemo nastaviti tako pobjeđivati“, rekao je Ćorić, koji se ne planira na ovome zaustaviti.

„Sljedeći je Celtic, a ja kažem da nas čeka pobjeda“, optimistično je poručio mladi veznjak 'Modrih', koji je u Dinamo stigao prošle godine.

Mamići su ga preoteli Austrijancima, Red Bull Salzburgu, koji je bacio oko na njega dok je još stvarao nogometne korake, prvo u Hrvatskom dragovoljcu kao petogodišnjak, a četiri godine kasnije u Zagrebu. Suigrači su ga tada zvali Ronaldinho zbog sjajne tehnike, koju je usavršio u Austriji, gdje se godinama razvijao i privlačio pažnju velikih europskih klubova. U igri je bila Roma, ali i velikani poput Bayerna, Chelseaja i Barcelone.

No, prošlog ljeta uslijedio je povratak u Zagreb. U studenom je riješena zavrzlama oko papirologije i velika nada hrvatskog nogometa, podrijetlom iz Širokog Brijega, prvo je bio priključen kadetima, a potom i seniorskoj momčadi Dinama.

Dinamov tinejdžer debitirao za prvu momčad samo nekoliko dana poslije 17. rođendana, 16. travnja, kada je u 69. minuti ušao u Parku mladeži protiv Splita. Nadmašio je sva očekivanja, zaslužio poziv za U-21 reprezentaciju, a sinoćnji pogodak, sjajno primanje lopte i udarac, iako u utakmici u kojoj je Astra već bila razmontirana, potvrdio je da ima talenta i veliku perspektivu te da je pred njim blistava budućnost. A tek mu je 17...

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ante ĆorićDinamo ZagrebEuropska ligaAstra Giurgiu

Ostale Vijesti