Novac u vjetar: Realovih 300 milijuna eura bačenih na promašena pojačanja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.19. | 09:59

Kraljevski klub jedan je iz reda europskih velikana koji ne prikazuju rezultate u skladu sa imenom.

Po mnogima najveći klub svijeta, španjolski Real Madrid, usred je rezultatske i igračke krize koja se samo nadovezala na prošlu sezonu, te u kojoj se nalazi praktički od kada Santiago Bernabeu više nije adresa Cristiana Ronalda.

Njemački Sport Bild donosi popis pojačanja koja su u posljednje vrijeme inaugurirana u sastav Zinedinea Zidanea, a koja nisu, barem za sada, opravdala očekivanja.

Eden Hazard, 100 milijuna eura

Navijači, kao i manje-više svi kojima je stalo do rezultata Reala, već polako gube strpljenje s Belgijancem. Do trenutka kada je stigao, i to sa očiglednim viškom kilograma, smatran je za jednog od najboljih igrača svijeta. Dosadašnji učinak mu je jedan jedini gol u ovoj ne više toliko mladoj sezoni, a stalni je član prve postave. Puno premalo za očekivanja od igrača takvog renomea u ovom dresu.

Luka Jović, 60 milijuna eura

Osam utakmica, nula golova učinak je Srbina, koji je u međuvremenu radi određenih nesuglasica do daljnjega odstranjen i iz reprezentacije Srbije. Možda to ne bi bio slučaj da zabija koliko bi se očekivalo od toliko plaćenog igrača, te da produktivniji nije igrač druge lige, Aleksandar Mitrović. Jović je prošle sezone 27 puta tresao protivničke mreže, a od kada je obukao bijeli dres Reala nijedan, te španjolski mediji konstatiraju kako je u pitanju najgore pojačanje zadnjih godina pristiglo u Madrid.

Eder Militao, 50 milijuna eura

Brazilski obrambenjak stigao je ljetos iz Porta, a pred njim su dva problema koja nije premostio na putu do statusa standardnog prvotimca. Zovu se Sergio Ramos i Rafael Varane, koji su i dalje startni Zidaneov stoperski par.

Ferland Mendy, 48 milijuna eura

Francuski defenzivac nije baš rođen pod sretnom zvijezdom. Otkako je stigao imao je dvije ozbiljne ozljede, te je upisao samo tri nastupa u kojima je ušao kao zamjena. Prošle godine lijevi bočni Lyona, koji je odigrao nešto malo minuta u dvije utakmice La Lige i jednoj Lige prvaka, još uvijek osjeća posljedice ozljede lože.

Rodrygo, 45 milijuna eura

Za sada samo dvije utakmice u La Ligi, iako se na Brazilca gleda kao na budućnost kluba. Problem je što je doprinos potreban odmah. Bez obzira na popriličnu cijenu koju je Real platio Santosu, ovaj mladić još ne pokazuje primjenu zavidnog nogometnog talenta na terenu, iako je golom protiv Osasune, kao i u pripremnim utakmicama ovog ljeta pokazao dio svoje čarolije.

Alphonse Areola, 2.2 milijuna eura (posudba)

Golman koji bi trebao biti zamjena za Keylora Navasa koji je otišao u PSG, branio je samo dvije utakmice u kojim ja primio dva gola. Bori se za mjesto na golu sa Thibautom Courtoisom.

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Real MadridtransferiEden HazardLuka JovićEder MilitaoCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti