TT News Agency via REUTERS
TT News Agency via REUTERS

Nova Svraka je u gradu: Newcastle dogovorio najskuplje pojačanje u povijesti, Isak dolazi za 70 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.08.22. | 17:11

Uskoro se očekuje i službena potvrda cijelog posla.

Nogometaš Real Sociedada i švedski reprezentativac Alexander Isak karijeru će nastaviti u engleskom Newcastleu, prenose britanski mediji.

Dva su se kluba dogovorila da odšteta za švedskog napadača iznosi 70 milijuna eura plus pet milijuna eura kroz bonuse, što je rekordni iznos u povijesti Newcastlea, kluba kojeg je preuzeo prebogati saudijski fond.

Isak (22) jedan je od najperspektivnijih europskih napadača, a u Real Sociedad je stigao 2019. iz Borussije Dortmund. Sa španjolskim klubom imao je ugovor do lipnja 2024. godine, a Šveđanin je za Baske odigrao 132 utakmice i postigao 44 gola.

Za švedsku reprezentaciju nastupio je u 37 utakmica i zabio devet puta.

Podsjetimo, Isak je igrao protiv Rijeke u skupinama Europske lige prije dvije godine. Obje utakmice protiv Riječana je započeo u prvoj postavi, ali je ostao bez učinka. U prvom ogledu igranom na Rujevici momčad Simona Rožmana minimalno je poražena, a jedini pogodak postigao je Bautista u 93. minuti, dok je u drugom ogledu u San Sebastianu Rijeka osvojila bod odigravši sjajnu utakmicu koja je u konačnici završila rezultatom 2:2.

(Hina, G)


Tagovi

Alexander IsakNewcastleNewcastle UnitedGermanijak transferinogometni transferi

Ostale Vijesti