Nova rasprodaja - Rijeka na ljeto planira prodati 6 igrača za 15 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.03.18. | 09:58

Puno je igrača Rijeka prodala ove zime, ali to ne znači da neće biti prodaje u ljetnom prijelaznom roku.

Kupi jeftino, prodaj skupo. To je maksima koje se drže mnogi nogometni klubovi, a među njima je i Rijeka. Klub s Rujevice prošlih je godina bio izrazito aktivan na nogometnoj tržnici – kroz klub je prošlo mnogo igrača, a takav modus operandi će Rijeka zadržati i sljedećih godina. Uostalom, Damir Mišković je jasno naglasio kako je prodaja igrača osnovni način punjenja budžeta kluba.

A budžet za sljedeću sezonu bi se mogao napuniti prodajom šestorice igrača. Sportske novosti donose popis igrača koji će ovog ljeta biti u izlogu kluba s Rujevice, a na kojima Rijeka planira zaraditi 15-ak milijuna eura.

Prvi na tom popisu je Filip Bradarić koji je bio u izlogu i protekla dva prijelazna roka. Lani ga je Mišković zamolio da ostane u Rijeci kako bi pomogao u lovu na Ligu prvaka, a ove zime je odbio transfer jer smatra da će lakše do Svjetskog prvenstva u Rusiji kroz Rijeku. Ako Bradarić izbori nastup na Mundialu, onda će lakše i doći do željenih 5 milijuna eura. No, ako i dođe nešto manja ponuda, vjerujemo kako će Bradarić otići iz kluba.

U izlogu je svakako i Heber kojem su golovi podigli cijenu. Bit će teško da Rijeka za Brazilca dobije željenih 3 milijuna eura, ali ne bi bilo čudno da neka takva ponuda dođe od strane, recimo, kineskih klubova. Od stranaca bi Rujevicu mogao napustiti i Alexander Gorgon, koji je ove zime imao zanimljive ponude, ali ga je ozljeda spriječila pri odlasku.

Domagoj Pavičić je svojim dobrim igrama već skrenuo pažnju na sebe, a iako bi Rijeci bilo bolje da on ostane u klubu i sljedeće sezone, za nekih 2-3 milijuna eura bi ga Mišković prodao, baš kao i Darija Župarića kojem se, doduše, ne žuri u inozemstvo jer se već jednom 'opekao' pri odlasku iz Hrvatske. Posljednji u izlogu je Simon Sluga koji također ima iskustvo slično Župarićevom, ali koji će sigurno imati zanimljive ponude tijekom ljeta.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

nogometni transferitransferiprijelazni rokSimon SlugaDario ŽuparićDomagoj PavičićAlexander GorgonHeberFilip Bradarić

Ostale Vijesti