Nova nada: Luku Jovića želi top-premierligaš

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.07.20. | 16:44

Smiješi li nam se uskrsnuće karijere talentiranog centarfora?

Prema pisanjima Daily Maila i The Suna, trenutno četvrtoplasirani klub Premiershipa i engleski prvak iz 2016.  godine, Leicester City, ozbiljno je zaigrizao za dovođenje srpskog napadača Luke Jovića iz Real Madrida.

Prije nekoliko tjedana pojavio se tračak nade u vidu informacija da će Kraljevski klub dati novu šansu centarforu koji je prošle sezone u dresu Eintrach Frankfurta oduševio nogometnu Europu, no nedugo potom stigao je potpuni preokret. Real je odlučio da definitivno prodaje Jovića.

Igrač je svoju prvu sezonu na Santiago Bernabeu prošao kroz sijaset problema. Njegova impresioniranost činjenicom da je obukao dres najećeg kluba na svijetu bila je razvidna od samog predstavljanja, a psihička nedoraslost pokazala se u njegovoj kroničnoj realizatorskoj jalovosti – cijele sezone zabio je svega dva gola u 25 nastupa.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Leicester make £31m move for Madrid flop Jovic to form partnership with Vardy <a href="https://t.co/B2hFGUZmGE">https://t.co/B2hFGUZmGE</a></p>&mdash; Sun Sport (@SunSport) <a href="https://twitter.com/SunSport/status/1281651151721512960?ref_src=twsrc%5Etfw">July 10, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Na to se nadovezalo nekoliko incidenata u vremenu pandemije koronavirusa i odgovorni ljudi u Madridu zapitali su se je li uludo utrošeno 60 milijuna eura koliko je uplaćeno na račun bivšeg kluba nesumnjivo talentiranog Jovića.

Srbina na King Poweru vide kao partnera u napadu Jamieju Vardyju, a spremni su u njegov transfer uložiti 35 milijuna eura. Treba vidjeti hoće li u Perez, Butragueno, a u konačnici i Zinedine Zidane, biti zadovoljni ponudom, a ovaj scenarij značio bi direktan gubitak od 25 milijuna eura u razdoblju od godinu dana na igraču koji je još uvijek tek 22-godišnjak.

Upravo to je jedan od fakata koje Leicester privlače kod Jovića – Vardy ima 33, a ovaj klub bi se mogao zaista pokazati podobnim za nužan reset karijere srpskog napadača. Puno je manji pritisak u pitanju, engleski stil nogometa bi mu mogao odgovarati, a na terenu bi bio okružen mnoštvom talenta.

Barem dok engleski i europski velikani ne opustoše ‘’Lisice’’.

(foto: Juan Medina/Reuters)


Tagovi

Luka JovićLeicesterJamie VardyReal MadridFlorentino PerezZinedine Zidane

Ostale Vijesti