Novi konkurent za titulu u Bundesligi: Ždrijepci preuzeli vodeće mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.19. | 15:24

Za petama im puše pet klubova s dva boda zaostatka.

Nevjerojatno se zakomplicirala borba za prve pozicije u Bundesligi.

Nakon većine odigranih utakmica sedmog kola, prvo mjesto od danas zauzima Borussia Monchengladbach koja je s uvjerljivih 4-1 pobijedila Augsburg i tako se odvojila sama na prvom mjestu ljestvice s dva boda prednosti nad čak pet klubova – Bayernom, Freiburgom, RB Leipzigom, Schalkeom i Bayer Leverkusenom.

Sjajni 'Ždrijepci' kako još zovu klub iz Monchengladbacha, ove godine igraju sjano. Upisali su po remi i poraz (od Leipziga), a ovo danas im je bila peta pobjeda. Iako je još prošle sezone nagovijestio u prvom dijelu da je veliko pojačanje, Alassane Plea, u drugom dijelu je malo posustao ušavši u golgetersku krizu.

Međutim, sada je ponovno 'uskrsnuo'. Jednim golom, uz dvije asistencije, bio je prvo ime susreta, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca s četiri gola sveukupno. Po jedan više imaju Paco Alcacer i Timo Werner dok je na prvom mjestu nedodirljivi Robert Lewandowski sa fenomenalnih 11 golova.

Za 'Pruse' su još zabijali Zakaria (2')m Hermann (8', 13') i Embolo (83'), dok je jedini gol za poražene – za koje je cijelu utakmicu odigrao Tin Jedvaj .- strijelac bio Florian Niederlechner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borussia Monchengladbach je dakle prva sa 16 bodova, onda slijedi pet gore spomenutih klubova s dva boda manje, sedmoplasirana je druga Borussia, iz Dortmunda, a na drugo mjesto danas može skočiti Wolfsburg ukoliko na svom travnjaku pobijedi Union Berlin.

Svi rezultati:

Borussia Mönchengladbach – Augsburg 4:0 (Zakaria 2’, Hermann 8’, 13’, Plea 39’/ Niederlechner 80’)

Wolfsburg – Union Berlin 1:0 (69’ Weghorst)

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 2:2 (Rode 55’, Silva 88’/ Klaassen 27’, Rashica 90+1’)

(Foto: Reuters)


Tagovi

Alassane PleaPatrick HerrmannBreel Donald EmboloZakaria BakkaliTin Jedvaj

Ostale Vijesti