Nova hrvatska senzacija iz Njemačke, srušio je Bayern i rastužio Klosea

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 06.02.20. | 12:00

Najbolje se snalazi na poziciji iza napadača, dakle na polušpici, nešto poput Andreja Kramarića. Tu najbolje dolaze do izražaja njegova kreativnost i smisao za igru, kaže tata Ivanović.

Prvi je dvoboj na rasporedu u četvrtak 6. veljače u 18 sati, protiv Norveške, zatim u subotu 8. veljače u 18 sati slijedi ogled s Gruzijom, te naposljetku u ponedjeljak 10. veljače u 15 sati sraz s Poljskom.

Na popisu izbornika Tomislava Rukavine za ovaj turnir nalaze se čak osmorica igrača Dinama (Zadro, Pobi, Kanižaj, Barišić, Šaranić, Romac, Braun i izbornikov sin Gabriel Rukavina), iz Hajduka trojica (Ćubelić, Letaj, Krolo), dvojica iz Lokomotive (Cvijanović i Roko Šimić, sin proslavljenoga reprezentativca Darija Šimića), jedan iz Osijeka (Kolić), a zanimljivo je da ostatak ekspedicije čine najdarovitiji hrvatski nogometaši iz njemačkih klubova.

To su Jakopović i Lucić (Stuttgarter Kickers), Vidović i Marušić (Bayern), Bungić (Karlsruhe) i Katić (Augsburg). Na tu zanimljivu činjenicu upozorio je Danijel Lučić, naš čovjek iz Njemačke koji još od 2011. godine marljivo evidentira najnadarenije izdanke hrvatske nogometne dijaspore, te ih usmjerava prema Hrvatskom nogometnom savezu.

Međutim, čak i s ovim impresivnim koncentratom talenata, Hrvatska će na turniru u Španjolskoj biti oslabljena za jednoga od najdarovitijih tinejdžera koji su ikada pristigli iz dijaspore. Posrijedi je 16-godišnji Franjo Ivanović, nogometaš Augsburga, u ovom trenutku najbolji strijelac cijele njemačke Bundeslige do 17 godina, s 15 pogodaka u 17 nastupa.

Tekst pročitajte u izvornom obliku OVDJE.

(foto: privatan arhiv)

 


Tagovi

NogometBayernFranjo IvanovićAugsburghrvatska U17 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti