Pixsell
Pixsell

Nosio je dres Dinama, Hajduka i Rijeke, a sad će igrati za futsal drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.11.21. | 08:47

Zeleni teren mijenja parket

Nogometnu karijeru započeo je u matičnom Varteksu, a u prvoj momčadi ustalio se u vrijeme današnjeg hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u sezoni 2004./2005. Karijeru je i završio u rodnom Varaždinu s kojim je izborio ulazak u 1. HNL 2019. godine.

Riječ je o 36-godišnjem Dariju Jertecu koji se ponovno vraća nogometu, ali ne na travnjacima, nego na parketu. Postao je član MNK Novi Marof koji se natječe u Drugoj hrvatskoj futsal ligi.

Tijekom nogometne karijere promijenio je mnogo klubova, a igrao je u Hrvatskoj za Dinamo, Rijeku i Hajduk. Dinamo ga je doveo kao perspektivnog veznjaka, ali nije se pokazao kao pojačanje pa je uslijedila posudba s pravom otkupa u Rijeku. Ta posudba nije prošla najbolje pa se vratio u Zagreb i raskinuo ugovor te ubrzo potpisao s Hajdukom na četiri godine. Ni u Splitu se nije uspio nametnuti pa je nakon dvije godine Hrvatsku zamijenio Saudijskom Arabijom.

Igrao je za saudijske klubove Al Faisaly, Hajer i Al Taawon, kuvajtsku Al-Qadisiyju i slovenski Zavrč. Prije šest godina vratio se u Varaždin, koji je tad bio trećeligaš. S Varaždincima je izborio ulazak u 2. HNL, ulazak u 1. HNL, a onda je otišao u australski Western United.

Prošle sezone bio je na klupi Varaždina sa Zoranom Kastelom.


Tagovi

Dario JertecNK VaraždinVaraždinVarteksZlatko DalićFutsal

Ostale Vijesti