Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Nogometa nikad dosta: Dirk Kuyt je upravo postao trener nizozemskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 19:51

Nekoć je dominirao u dresu Feyenoorda i Liverpoola, a danas traži svoje prve uspjehe kao trener ADO Den Haaga

Nekoć u dresu Liverpoola, od danas uz sam rub zelenog travnjaka.

Dirk Kuyt je, na krilima novog i sve popularnijeg trenda odlučio krenuti u trenerske vode. Već neko vrijeme gledamo Vieru, Pirla, Lamparda, Gerrarda, Gattusa i ostale donedavne nogometaše kao trenere u ozbiljnim klubovima ozbiljnih ambcija. Uskoro će im se pridružiti i Dirk Kuyt koji je upravo i službeno postao novi trener nizozemskog Den Haaga!

Nema sretnije osobe od mene, dobio sam priliku raditi kao trener. Čim sam okončao svoju igračku karijeru imao sam ambiciju postati trener, biti s druge strane travnjaka. Zato sam i ulagao u svoje znanje prethodnih godina. Sada se prilika ukazala sama. Veselim se vremenima koja dolaze i nadam se da će za ADO Den Haag biti uspješna.Pozitivac sam, vjerujem da možemo nazad u elitu", rekao je Kuyt na predstavljanju.

Podsjetimo, Den Haag je ove sezone ostao za koračić kratak i nije uspio ući nazad u Eredivisie. Excelsior je bio uspješniji nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali klub ne planira stati na tome. Dolaskom Kuyta kreće novi napad na prvu ligu, jer ADO tamo i pripada.

"To je ozbiljan cilj, ali mi se sviđa. ADO je uspavani velikan, ne mogu biti sretniji što ću tamo početi i što ću moći razvijati svoje potencijale kao trener. Ogroman je izazov vratiti ADO tamo gde mu je mjesto – a to je prva liga", zaključio je Nizozemac.

Podsjetimo, Kuyt je odigrao svoj najbolji nogomet u Liverpoolu, ali je isto tako donio naslov Feyenoordu u svom drugom mandatu boravka u Rotterdamu, i to nakon dugih 18 godina posta. Den Haag će u prvu ligu vjerojatno ranije, a Kuyt je taj koji će dirigirati tempo i tražiti svoj prvi samostalni trenerski uspjeh.


Tagovi

Dirk KuytADO Den HaagEredivisie

Ostale Vijesti