REUTERS/Valentyn Ogirenko
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Nogomet ga traži, ali golf mu je draži: Bale prestaje igrati nogomet?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 16:30

Velšaninu je dosta svega

Kako prenose britanski mediji, Gareth Bale će još kratko igrati profesionalni nogomet. Slavni krilni napadač nevjerojatne brzine, u ovim trenucima odmara nakon ispadanja s Europskog prvenstva, i kako sada stoje stvari, iduće godine, najkasnije nakon Mundijala u Kataru, Bale će nogometu reći zbogom.

Vijest je prenio dnevni list Mirror, što u početku ne daje puni kredibilitet ovim navodima, no sve se ovo nadovezuje na prijašnje izjave iz kojih se dalo iščitati kako je Gareth mislima "negdje drugdje".

Puno se očekivalo od Velšanina u mjesecu siječnju kada je napustio madridski Real na polugodišnju posudbu u klub svoje mladosti, Tottenham. No, mnogi su zaboravili kako tamo na klupi sjedi često nemilosrdni Jose Mourinho. Velšanin je unatoč golemim primanjima odigrao tek nekoliko cjelovitih utakmica što je posve nerazumljivo s obzirom na učinak. Od 20 utakmica, Velšanin niti jednu nije odigrao punih 90 minuta, no svejedno je upisao 11 pogodaka i dvije asistencije.

Sada se vraća nazad u svoj matični Real gdje ima važeći ugovor još punih godinu dana, no ne možemo reći da su presretni takvim scenarijem na Santiago Bernabeu. Bale ima visoka primanja (600 tisuća funti tjedno), a predsjednik Perez nakon propasti Super lige, definitivno mora negdje “rezati”.

Problem je što za Balea valja platiti i odštetu. S 31 godinom na leđima definitivno može dati još puno dobrih utakmica, za koga god eventualno potpisao, no teško da će se netko okuražiti na takav potez. Ozbiljno se šuška da bi sve to bilo kratkog vijeka.

Bale je svoju profesionalnu karijeru započeo u Southamptonu prije prelaska u redove Spusra gdje se zadržao punih 6 sezona. Potom je uslijedio rekordni transfer u Real,gdje je Bale, uz Ronalda, bio udarna igla njihova napada.

Gareth je zadnjih nekoliko sezona više koncentriran na golf nego na nogomet, tako da će imati što raditi ukoliko iduće sezone zbilja prestane igrati nogomet.


Tagovi

Gareth BaleTottenhamReal Madrid

Ostale Vijesti