Noćna mora za Pletikosu: Dinamo mu uvalio sedam komada (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 04.08.14. | 10:13

Stipe Pletikosa neće po dobrom pamtiti početak nove sezone u ruskom prvenstvu. U prvom je kolu naš sada već bivši reprezentativni vratar primio čak 7 pogodaka od igrača Dinama iz Moskve.

I prije nego je Mathieu Valbuena dobio pravo nastupa za svoj novi klub, Dinamo je pokazao da s razlogom najavljuje pohod na vrh ruske lige. Impresivnih 7:3 na otvaranju sezone protiv Rostova svakako će im dati vjetar u leđa, a trenera Čerčesova mora veseliti forma napadačkog dvojca Kokorin-Kuranyi.

Upravo je Kuranyi načeo mreži Stipe Pletikose koji je u 14. minuti skrivio penal kojeg je nekadašnji njemački reprezentativac smireno pretvorio u gol. U 29. je Samba povisio na 2:0, Poloz 6 minuta kasnije smanjio rezultat, a gol za 3:1 postigao je mađarski internacionalac Dzsudzsak. Nakon što je Rebko u 40. još jednom smanjio na samo jedan pogodak zaostatka, uslijedio je Kokorin show.

Prvo je ruski reprezentativac u 43. iskoristio još jedan kazneni udarac za Dinamo, a pogotke je postigao i u 48. te 61. minuti. Kuranyji je svoj drugi gol dao u 66., a konačnih 7:3 ja postavio Gatcan u zadnjoj minuti susreta. Osim Pletikose koji je 7 puta morao posezati za loptom u mreži, i Antonio Milić je odigrao cijelu utakmicu za rostov.

U preostalim utakmicama koje su se igrale u nedjelju Kuban je s 2:0 pobijedio Ufu (strijelci Ignatyev i Popov), a Lokomotiv i Krasnodar su odigrali bez pogodaka. Vedran Ćorluka nije bio ni na klupi Lokomotiva, a hrvatski defanzivni vezni njemačkih korijena Ivan Paurević odigrao je cijelu utakmicu za Ufu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

KrasnodarLokomotiv MoskvaKubanUfaRostovDinamo Moskva

Ostale Vijesti