REUTERS/Pavel Mikheyev
REUTERS/Pavel Mikheyev

No Pukki, No Party: Teemu prestigao Litmanena na poziciji najboljeg strijelca Finske reprezentacije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 17:55

Pao je Kazahstan rezultatom 0:2

Finska je donedavna bila pravi nogometni anonimus. Zemlja tisuću jezera je kroz godine davala nekoliko zbilja poznatih igrača, no uglavnom je to išlo u sporom tempu jednog čovjeka po generaciji. Ako se pita Fince, top čovjek ove Finske, Finske koja je ove godine premijerno nastupila na Europskom prvenstvu je Teemu Pukki, 30-godišnji napadač Norwicha, i od danas, najbolji strijelac Finske svih vremena.

Helsinki u ovim trenucima slavi. Finci su, na ta njih teškom gostovanju u Azerbajdžanu, slavili s 2:0 uz dva pogotka junaka Pukkija, čime san o Svjetskom prvenstvu ostaje živ. Finska nakon šest, od ukupno devet kvalifikacijskih utakmica zauzima treće mjesto s osam bodova, isto koliko broji i Ukrajina, s nešto boljom gol razlikom. Gol vrijedan povijesti pronađite OVDJE.

Slavlje za Pukkija je dvostruko jer je Finac ušao u ovaj kvalifikacijski ogled s 31 golom u dresu reprezentacije, što je za samo jedan manje od legendarnog Jarija Litmanena. Jednostavnom matematikom, 31+2=33, Pukki je sada prvi, a Litmanen pada na drugu poziciju.

Što se Litmanena tiče, njega pamtimo iz dresa Ajaxa, Barcelone, Liverpoola, a kasnije i Fulhama. Pukki je “in” već nekoliko sezona, a od danas je i legenda reprezentativnog dresa. Sad kad se otarasio pritiska, mirno čeka posljednja dva kola kvalifikacija. U studenom ih čeka gostovanje kod BiH i potom domaći ogled s Francuskom. Mundijal nikada nije bio bliže.



Tagovi

Teemu Pukkifinska nogometna reprezentacijaNorwich CityKazahstan

Ostale Vijesti