Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

No Livaja, no party

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 09:05

Najbolji igrač HNL-a još jednom dokazao koliko je važan za Hajduk

Hajduk je iz četvrtog pokušaja u pripremnom razdoblju napokon upisao prvu pobjedu nakon preokreta protiv MTK-a 3-1 u režiji svog najboljeg igrača Marka Livaje. Trener Ivan Leko može odahnuti što se tiče rezultata, premda igrom još uvijek nije zadovoljan, jer se Hajduk mučio dok je na terenu bila postava koja bi se trebala suprotstaviti Dinamu u Superkupu 15. srpnja u Maksimiru. Previše su prilika stvorili Mađari, osim gola imali su i dvije vratnice i činilo se da je Hajduk osuđen na novi poraz.

Međutim, onda se ukazao – on. Marko Livaja je s jednom asistencijom i dva gola riješio utakmicu u korist Hajduka, a sve to napravio je u samo pola sata koliko je proveo u igri. No Livaja, no party – mogli bismo ustvrditi nakon svega što je pokazao u završnici kada je na terenu bila druga momčad, a on je kapetanski predvodio odličnom igrom i učinkom.

Najbolji igrač HNL-a itekako će zbog suspenzije nedostajati Leki u Superkupu, na njegovo mjesto će Jan Mlakar, a dvojba je hoće li na krilo Leon Dajaku ili Ivan Dolček koji je dobro iskoristio ove pripreme nametnuvši se solidnim izdanjima u Sloveniji. Valja istaknuti i da je Dajaku postigao prvijenac, Livaja mu je asistirao i on se također upisao u strijelce za početak preokreta.

Još jednom se pokazalo koliko je Hajduk slabiji kada ne igra Livaja, jer je on majstor šesnaesterca koji sebi i drugima može kreirati šansu i stvara golem pritisak na protivničku obranu budući da je majstor od formata. Kada bi Hajduk imao još kojega igrača njegove klase tipovali bismo da se može uključiti u borbu za prvaka, a ovako će biti teško bez još nekoliko pojačanja koja se mogu, ali i ne moraju pokazati kao pogoci.

Uglavnom, Leko je mnogima dao priliku, a sada se očekuje da bi sutra s Radomljem trebali zaigrati i oni koji još nisu nastupili, jer već dan nakon toga je generalna proba za nastavak s Trabzonsporom koji vodi Nenad Bjelica kada bi Leko trebao manje mijenjati i suprotstaviti Turcima baš onu momčad koja će se sastati s Dinamom.

Leku raduje i to što su mu neki mladi igrači poput Roka Brajkovića i Marka Capana također pokazali da se na njih može računati. Polako dolazi do brojke od 15-16 igrača koji mogu igrati utakmice, ali trebat će mu još par pojačanja jer od Hajduka se očekuje i proboj u skupinu Konferencijske lige, a start prvenstva donosi težak raspored u kojemu će trebati dosta rotirati na dva fronta.

Trener Bijelih je ustvrdio da bez obzira što u prvoj utakmici neće imati Livaju, Hajduk ne namjerava skinuti gaće, već će ići po prvi trofej sezone.

Za sada su stigli Dajaku i Zvonimir Šarlija, a Hajduk je u potrazi za još igrača, iako bi bilo bolje da su se što ranije uključili u rad s momčadi, no kako Bijeli do prodaje Luke Vuškovića ne mogu posgnuti za novcem za plaćanje odšteta, prijelazni rok je još uvijek otvoren.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

HajdukMarko LivajaIvan LekoMTK BudimpeštaHrvatski SuperkupHrvatska nogometna ligaKonferencijska liga

Ostale Vijesti